6 milyonluk yatırım

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay'ın talebi ile Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü'nün (TESKİ) başlattığı Kavak Dere ıslah çalıÅ

Çerkezköy 15.12.2016 19:14:00 0
6 milyonluk yatırım

Çalışmalar hakkında bilgi veren Çerkezköy Belediye Başkanı Akay, Kavak Dere ıslah çalışmasının 6 milyon TL’lik yatırım ile gerçekleştirdiğini, 3 kilometrelik ıslah çalışmasının Kavak Dere’nin Çerkezköy-Kapaklı Yolu üzerinde bulunan köprüden başladığını ve Kumlu Geçit Emlak Konutları sonuna kadar derenin ıslah edileceğini açıkladı.

 

MART AYINDA ISLAH EDİLMİŞ OLMASI BEKLENİYOR

 

6 milyon TL’lik bir yatırımın ardından Kavak Dere 2017 yılının Mart ayı sonunda ıslah edilmiş olması bekleniyor. Islah çalışmalarının tamamlanmasının ardından da Kava Dere’nin etrafında Çerkezköy Belediyesi tarafından çevre düzenleme ve yeşillendirme çalışmaları yapılarak, Yıldırım Beyazıt Mahallesi sakinlerinin en büyük sorunlarının çözüme kavuşturulması bekleniyor.

 

ISLAH ÇALIŞMASI TRAPEZ KESİT ŞEKLİNDE YAPILACAK

 

Yaklaşık 3 kilometrelik Kavak Dere Islah Projesi’nde Kava Dere’nin taban genişliğinin 4 metre, tavan yüksekliğinin 2.60 metre, üst taban genişliğinin ise 12 metre olacağı, proje içerisinde 2 adet kapalı menfezin bulunacağı ve ıslah çalışmasının trapez kesit şeklinde yapılacağı açıklandı. Çalışmaların ardından çevresindeki gece kondular yıkılan Kavak Dere etrafındaki yeşil alanların da düzenlemesinin yapılacağı bildirildi.

 

Çerkezköy Haber


0282 726 91 91
0282 747 65 10