PTT hizmetleri yetersiz

Kızılpınar Mahallesi PTT Şubesi'nde yaşanan hizmet sıkıntısına yer verdiğimiz ''Sesimizi duyan yok mu?'' başlıklı haberin ardından CHP Tekirdağ Milletvekili ve TBMM Başkanl?

Çerkezköy 16.12.2016 19:05:00 0
PTT hizmetleri yetersiz

PERSONEL SAYISI YETERSİZ

 

Konuyu Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tarafından yanıtlanması istemiyle Meclis gündemine taşıyan Köprülü, Tekirdağ’da PTT şubelerinin ve personel sayısının yetersiz olduğunu söyledi.‘’Bazı şubelerde 5-6 gişe olmasına rağmen sadece tek gişede hizmet verilmekte, özellikle posta gönderileri, maaş ve havale işlemleri uzun zaman alırken, vatandaşlarımız mağdur olmaktadır.’’ diyen Köprülü, PTT’nin posta, telgraf, kargo, bankacılık, elektronik ticaret, mobil telefon gibi sektörler başta olmak üzere çok sayıda alanda 258 ayrı iş ve işlem gerçekleştirdiğini ifade etti.

 

VATANDAŞLAR ZAMAN KAYBINA UĞRUYOR

 

Geniş bir hizmet sunumuna sahip olması gereken PTT’nin, bugün pek çok olumsuz haberle gündeme geldiğini söyleyen CHP’li Köprülü, “ Personel sıkıntısı, şube yetersizliği vb. birçok konu nedeniyle istenilen düzeyde hizmet sunamayan PTT, işlem yaptırmak isteyen vatandaşlarımızın zaman kaybına ve uzun kuyruklar oluşturmasına sebep olmaktadır.” diye konuştu.

 

TEKİRDAĞ İLİMİZ GENELİNDE KAÇ PTT ŞUBESİ BULUNMAKTADIR?

 

Büyükşehir Belediyesi ünvanı taşımasına rağmen Tekirdağ’da PTT’nin hizmet alanlarında, sıkıntıların sıklıkla yaşandığına dikkat çeken Köprülü, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tarafından yanıtlanmak üzere soru önergesi verdi. Önergede, ‘’Tekirdağ ilimiz genelinde kaç PTT şubesi bulunmaktadır? Bu şubelerdeki personel sayısı nedir? Aylık ortalama olarak bu şubelere yapılan işlem miktarı nedir?Tekirdağ ilimiz ilçelerine göre, nüfus sayısına düşen PTT şube sayısı kaçtır?

 

Personel ve şube sayısının artırılması ile ilgili olarak ve genelde şikayete konu olan sorunların çözümü için bir çalışmanız olacak mıdır? Bunlarla ilgili olarak neler planlanmaktadır?’’ sorularına yer verildi.

 

Çerkezköy Haber

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10