Öğrencilere başarının sırrını anlattı

Özel Gülerçin Koleji'nde eğitim öğretim yılının başından beri düzenlenen Kariyer Günleri etkinliğinin bu haftaki konuğu İstanbul Teknik Üniversitesi öğretim üyesi Prof.Dr. Ayşegül T

Çerkezköy 19.12.2016 20:47:00 0
Öğrencilere başarının sırrını anlattı

ÖZGEÇMİŞİNİ ANLATTI

 

Dün saat 13.30’da okulun çok amaçlı salonunda düzenlenen Kariyer Günü etkinliğine Gülerçin Koleji Kurucusu Bülent Gülerçin, okul idarecileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Samimi bir ortamda gerçekleştirilen etkinlikte özgeçmişini anlatan İstanbul Teknik Üniversitesi öğretim üyesi Prof.Dr. Ayşegül Tanık “ 1958 doğumluyum. 1964 ve 1969 yılları arasında İlköğretimimi Cengiz Topel İlköğretim Okulu'nda tamamladıktan sonra Nişantaşı Lisesi ve ardından da Boğaziçi Üniversitesi Kimya Bölümü'nü bitirdim. Ardından Master ve Doktora çalışmalarımı tamamladıktan sonra İstanbul Teknik Üniversitesi Çevre Mühendisliği alanında;  bütünleşik havza yönetimi ve yayılı kirleticilerin saptanması ve yönetimi ve  su kalite yönetimi, su kalite modellemesi üzerinde çalışma yaptım ve İstanbul Teknik Üniversitesi'nde öğretim üyesi olarak görev almaktayım" diye konuştu.

 

40 YILLIK DOSTLUĞUMUZ VAR

 

Gülerçin Koleji Kurucusu  Bülent Gülerçin ile üniversite yıllarında tanıştıklarını kaydeden Tanık “ 40’yıla yakın kendisiyle yakın bir dostluğumuz var. 8 yıllık özel bir sektör kariyerinin ardından akademik kariyere başladım. Su kalitesi ve atık su yöntemini ilgilendiren devlet projelerinde ise danışman olarak görev yaptım” dedi. Tanık, akarsuların kirliliğinin sebebinin insan faktörü olduğunu ve yine bunu düzeltecek olanların insanlar olduğunu ifade etti.

 

“GÜNÜMÜZÜ PLANLAMAMIZ GEREKİYOR”

 

Tanık “Başarılarla dolu akademik kariyer arkasında en önemli unsuru çok çalışmak ve insani ilişkileri iyi tutmak geliyor. Planlı ve programlı bir şekilde 35 yıl aralıksız çalıştım. Hayatınızda 8 saatinizi uykuya ayırsanız geri kalan 16 saatte korkunç derecede işler çıkartabilirsiniz. Bunun yolu ise planlamadan geçiyor. Gününüzü planlamanız gerekiyor; elbette planlarınızda sapmalar meydana gelebilir ancak önemli olan bu sapmaları en aza indirgemektir. Sosyal hayatınıza önem verin, aileniz ve dostlarınızla zaman geçirmeye bakınız. Akademik başarı kadar sosyal yaşantı da önemli" dedi. Seminerin sonunda Prof. Dr. Tanık, öğrencilerin merak ettiği soruları cevapladı.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10