Yaztepe: Kooperatif zeka ve maharetleri birleştirmektir

Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Funda Serfiçe  Kent Konseyi genel Sekreteri Onur Babaoğlu ile birlikte 21 Aralık Dünya Kooperatifçilik Günü dolayısıyla dün saat 10.00'da Çerkezköy Esnaf ve Sanatka

Çerkezköy 21.12.2016 20:12:00 0
Yaztepe: Kooperatif zeka ve maharetleri birleştirmektir

BİLGİ ALDI

 

Kent Konseyi Başkanı Funda Serfiçe, Kooperatif Başkanı Yaztepe’den kooperatif çalışmaları hakkında bilgiler aldı ve kooperatifçiliğin günümüzde maddi ve manevi ihtiyaçların giderilmesinde çok önemli yeri olduğunu, zeka ve maharetleri birleştiren bir kuruluş olduğunu vurguladı.

 

KOOPERTİFÇİLİĞİN ÖNEMLİ OLDUĞUNU GÖRÜYORUZ

 

Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Funda Serfiçe, kooperatifçiliğin önemli olduğunu belirterek, “ Bugün sizleri ziyaretimizin nedeni 21 Aralık Dünya Kooperatifçilik Günü dolayısıyladır.Tüm dünya ülkelerinde olduğu gibi ülkemizde de kooperatifçiliğin önemli olduğunu görüyoruz. Bizlerin de gördüğü gibi kooperatifçilik bir güç odağı ve iktisadi ve de ekonomik faaliyetler için bir kalkınma aracıdır. Kooperatif ortakları ya da üyelerinin tek tek altından kalkamayacakları işleri gerçekleştiren mükemmel bir dayanışma kuruluşları olması nedeniyle de çok önemli kuruluşlar olduğunu görmekteyiz. Bizlerin gördüğü bir de emek ve ürünün gerçek değerini bulması konusunda kooperatifler öne çıkmaktadır. Bizlerin de temennisi kooperatifçiliğin çok daha iyi yerlere gelmesidir. Bu nedenle şahsınızda tüm kooperatif üyelerinizin 21 Aralık Dünya Kooperatifçilik Günü’nü kutluyorum.”dedi.

 

KOOPERATİF ZEKA VE MAHARETLERİ BİRLEŞTİRMEKTİR

 

Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Yaztepe, 21 Aralık Dünya kooperatifçiler Günü ziyareti nedeniyle Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Funda Serfiçe’ye teşekkür ederek kooperatif çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Yaztepe “Türkiye’deki kooperatiflerin genelde kredi, üretim, tüketim, taşımacılık alanında yer aldığını görüyoruz. Ekonomimize önemli katkısı olabilecek yeni alanların geliştirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kooperatifler ile ilgili ‘Muhakkak surette birleşmede kuvvet vardır.Kooperatif yapmak maddi  manevi kuvvetleri zeka ve maharetleri birleştirmektir’ diyerek bizlere yol göstermiştir.” dedi.

 

ESNAF KREDİ KOOPERATİFLERİ ÜYELERİNE ÇOK ÖNEMLİ DESTEKLER SAĞLAMAKTADIR

 

Yaztepe konuşmasını şöyle sürdürdü, “Esnaf Kredi Kefalet Kooperatiflerinin üyelerine sağladığı çok önemli destekleri vardır,kısaca onlardan da bahsetmek istiyorum.Kooperatif kefaleti ile Halk bankası tarafından kullandırılan 5 yıla kadar vadeli işletme kredisine hazinece sağlanan reel faize destek oranı%50. Bu ne anlama geliyor yıllık %10 faizli banka kredisi faizinin %5 devlet %5 kredi kullanan kişi ödüyor.Bunun dışında kredi taksitlerini ödeyemeyen kişilerin sicilleri korunuyor,teminat karşılığı üst limit kolay kredi kullanma imkanı sağlanıyor ve kredi taksitlerini geciktirenler için banka takibinden sonra borcunu ödemesi için 3 ay idare ediliyor.İcra takibine düşen kişilerin teminat olarak verdikleri ipotekli yerlerin satışına gerekli hallerde katılıyor.Satışa çıkan bu yerleri rayiç değerine kadar satın alıyor.6 aya kadar koruma altında tutarak borcun ödenmesi karşılığında satın alınan malı sahibine iade ediyor.Kooperatiflerin üyelere sağladığı imkanlar bunlarla sınırlı değil, en  önemlileri diyebiliriz.Esnaf kredi kefalet kooperatifleri dışında hiçbir finans kurumunun kredilendirme konusunda kişileri koruyucu tedbirler aldığını düşünmüyoruz.Günümüzde  kooperatiflere daha çok önem verilmesi ve geliştirilmesi gerektiğini düşünüyoruz.”diye konuştu.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10