Berlin katliamına tanık oldu

Almanya'nın başkenti Berlin'deki turistlik merkezlerinden Kaiser Wilhelm Memorial kilisesinin önündeki noel markete giren tır 12 kişinin ölümüne, çok sayıda kişinin yaralanmasına yol açmıştı

Çerkezköy 21.12.2016 20:19:00 0
Berlin katliamına tanık oldu

Berlin’de Pazartesi günü gerçekleştirilen kanlı saldırının görgü tanıklarından İbrahim Çolak yaşadığı korkunç anları Çerkezköy Haber ile paylaştı. Korkunç olayın yaşandığı gün 18.30 sıralarında arkadaş grubu ile buluştuklarını kaydeden Çolak “  Kaiser Wilhelm Memorial kilisesinin önündeki noel marketinin basamaklarında oturuyorduk.  Bir anda inanılmaz bir ses geldi. Arkamızı döndüğümüzde Noel pazarında tahtadan yapılan kulübeleri yıkmış şekilde yaya yoluna giren tır hızla ilerliyordu.” diye konuştu.

 

“YARDIM ÇIĞLIKLARINA ŞAHİT OLDUK”

 

Yaşanan katliama arkadaşları ile birlikte tanık olduklarını kaydeden Çolak, ‘’Arkadaşlarımız ile olay yerine gittiğimizde insanların bağırma ve yardım çığlıklarına şahit olduk. Yaralı insanlara yardım etmeye çalıştık. O anki yaşadıklarımız anlatılamaz. Katliam gerçekleştiren TIR’ın yanına gittiğimizde ise sürüklenen insanların parçalanmış cesetleri ile karşılaştık. Polis ve ambulans ekipleri olay yerine kısa sürede geldi. Yaşanan olayın ardından olay yerindeki polisler bizi güvenlik nedeniyle uzaklaştırdı.” şeklinde konuştu.

 

“HEMEN AİLEMİ VE ARKADAŞLARIMI ARADIM”

 

Katliamın yaşandığı olay yerine 5 metre mesafede olduğunu ve katliamdan sağ kurtuldukları için mutlu olduklarını kaydeden Çolak “ Tırın gerçekleştirdiği katliamdan beş metre farkla kurtulduk. Yaşanan olayın ardından hemen Çerkezköy’de yaşayan aileme ve arkadaşlarıma durumumum iyi olduğunu söyledim. Bu katliam tamamen masum insanlara yönelikti. İnsanları hedef alan tır yaya yoluna girip, insanları katletti” dedi.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10