Öğrenciler ölümle burun buruna

Onlarca çocuğun hayatının hiçe sayıldığı bu görüntüler dün Çerkezköy Tugay kavşağında çekildi. Çerkezköy-İstanbul karayolunu kullanarak Ambardere'de bulunan Enesler İmam Hatip A

Çerkezköy 22.12.2016 19:38:00 0
Öğrenciler ölümle burun buruna

Çerkezköy’de sık sık kazaların yaşandığı Çerkezköy-İstanbul yolu Tugay kavşağında okullarına gitmek için karşıdan karşıya geçmek isteyen öğrenciler, her gün tehlikeli anlar yaşıyor. Özellikle Ambardere’de yapılan Enesler İmam Hatip Anadolu Lisesi ve Çerkezköy İmam Hatip Ortaokulu’ndan çıkan öğrenciler, evlerine gitmek için tehlikelerle karşı karşıya geliyor. Öğrenciler, ölüm yolu olarak bilinen Tugay kavşağından karşıdan karşıya geçmek için yolda hız yapan araçların arasında kalma tehlikesi de yaşıyor. Binlerce öğrencinin kullandığı tehlikeli okul güzergahında üst geçitin olmaması tehlikenin daha da büyümesine neden oluyor.

 

“ÖLÜMLE BURUN BURUNA KALIYORUZ”

 

Saat 16.00’da okullarından çıkan çıkan öğrenciler maddi imkansızlıklardan dolayı öğrenci servislerinin yanı sıra toplu taşıma aracı olan minibüslere binemeyerek çareyi yaklaşık 2 kilometre yolu yürümekte buluyorlar. Toplu olarak Çerkezköy-İstanbul yolu Tugay kavşağına gelen öğrenciler yaya geçitinden binbir türlü zorlukla karşıya geçme mücadelesi veriyorlar. Yaşadıkları sıkıntıları basın mensupları ile paylaşan öğrenciler “ Her gün bu yolu yürüyüp evlerimize gidiyoruz. Kavşakta yaya geçidi olmasına rağmen zaman zaman kırmızı ışıkta geçen araçlar nedeniyle ölümle burun buruna geliyoruz. Yetkililerin bir an önce buraya üst geçit yada alternatif bir yol yapmalarını istiyoruz” dediler.

 

ÖNLEMLER ALINSIN

 

Enesler İmam Hatip Anadolu Lisesi ve Çerkezköy İmam Hatip Ortaokulunun yanı sıra önümüzdeki yıllarda kampüs projesinin Ambardere’de hayata geçmesi ile birlikte gerekli önlemlerin alınmadığı takdirde olumsuz görüntülerin giderek büyüyeceği tahmin ediliyor.

 

Haber / Faik Onur KAYA

Foto / Emrah ÇOĞALAN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10