Şehit Acar'a son görev

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 24 Ağustos'ta Suriye'de başlattığı Fırat Kalkanı Harekatı'nda önceki gün şehit olan 16 askerden 23 yaşındaki Akın Acar dün binlerce vatandaşın

Çorlu 23.12.2016 19:21:00 0
Şehit Acar

Fırat Kalkanı Harekatı'nda şehit olan askerlerden Uzman Çavuş Akın Acar’ın cenazesi sabah saatlerinde Devlet Hastanesi'nden alınarak Kazimiye Mahallesi'ndeki evine götürüldü. Şehit annesi Hanife Acar oğlunu gözyaşları içinde karşıladı.

 

MALİYE BAKANI NACİ AĞBAL DA KATILDI

 

Evdeki duanın ardından Şehit Uzman Çavuş Akın'ın cenazesi Hacı Mehmet Şirikçi Camisi'ne götürüldü. Buradaki törene Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın yanı sıra Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, 5'inci Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Şenol Alparslan, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı, Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu, CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, CHP PM Üyesi ve Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer Ak Parti Milletvekili Metin Akgün, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, beraberindeki 35 kişilik bir heyetle İzmir'den gelen AKUT Yönetim Kurulu Başkanı Saydun Gökşin, şehidin yakınları ve vatandaşlar katıldı.

 

AKUT GÖNÜLLÜSÜYDÜ

 

Cenaze töreninde konuşan AKUT Başkanı Gökşin, ‘’Şehit Acar, AKUT gönüllüsü ve bizim bilgi iletişimimize bakıyordu. Uzun bir süre İzmir'de birlikte çalıştık. Daha sonar askerlik görevini yapmak için orduya katıldı. Maalesef şehit oldu, bizler de Türkiye'nin birçok yöresindeki AKUT ekibi ile cenazeye geldik.’’ dedi.

 

TABUTA ÖRTÜLÜ TÜRK BAYRAĞINI İSTEDİ

 

Musalla taşında şehit oğlunun Türk bayrağıyla sarılı tabutuna sarılan acılı şehit annesi Hanife Acar, "Ben seni böyle mi görecektim? Meleğim canım. Güzel yavrum benim, yeşil gözlerine doyamadım ben. Sen bana nasıl bakıyorsun öyle, canım benim içim yanıyor. İçim sızlıyor. Güle güle meleğim canım oğlum. Senin yeşil gözlerine doyamadım. Nasıl kurban ettiler seni." diyerek gözyaşları içinde ağladı. Anne Acar daha sonra tabutun yanında bulunan komutana seslenerek ‘’Oğlumun tabutundaki bu Türk bayrağını istiyorum. Oğlumun evinde Atatürk ve Türk bayrağı köşesi vardı. O çok severdi bayrağını ve Atatürk’ü’’ dedi. Komutan acılı anneye ‘’Bu bayrağı size vereceğiz, merak etmeyin’’ diye cevap verdi.  Şehidin polis memuru babası Muzafer Acar'ın 4 yıl önce hayatını kaybettiği öğrenildi.

 

Çerkezköy Haber


0282 726 91 91
0282 747 65 10