Bilgi yarışmasının galibi Şehit Beşiktaş oldu

Özel Gülerçin Koleji tarafından düzenlenen Bilgi Yarışması finali büyük çekişmeye sahne oldu.  Kırmızı Beyazlılar, Bordo Bereliler, Şehit Beşiktaş ile Vatan ve Hürriyet grubu finalde sorulan

Çerkezköy 26.12.2016 22:12:00 0
Bilgi yarışmasının galibi Şehit Beşiktaş oldu

30 SORU SORULDU

 

Özel Gülerçin Koleji’nde bilgi yarışması heyecanı yaşandı. Bilgi yarışmasına katılan öğrencilere Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji, Sosyal Bilgiler, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile İngilizce derslerinden olmak üzere beşer soru sorulurken, yarışma sonunda 5.6.7 ve 8.sınıflardan birinci gelen gruplarla final yapıldı. Büyük finalde öğrenciler ‘Genel Kültür ve Genel Yetenek’ alanlarında soruları cevapladı.

 

DÜN FİNAL YAPILDI

 

20 Aralık-23 Aralık tarihlerinde yapılan bilgi yarışmasında 5.sınıflardan Dahiler, 6.sınıflardan Bilgi avcıları, 7.sınıflardan Hücum, 8.sınıflardan da Aladağ grupları birinci oldu.  Geçen hafta yapılan bilgi yarışmasında 5.6.7. ve 8. sınıflardan birinci gelen gruplar ile büyük final yapıldı. Dün saat 14.00’de gerçekleştirilen finale Özel Gülerçin Koleji kurucusu Bülent Gülerçin, Okul Müdürü Ömer Kürklü, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

 

GRUPLAR KURA ÇEKİMİ İLE BELİRLENDİ

 

Her sınıftan birer kişi alınarak ve kura çekilerek hazırlanan gruplarda Kırmızı Beyazlılar grubunda 8.sınıf öğrencilerinden Sude Ayun, yedinci sınıf öğrencilerinden Arda Aslan, 6.sınıf öğrencilerinden Aybüke Durak, 5.sınıf öğrencilerinden ise Berk Kurşunlu yer aldı. Bordo Bereliler grubunda 8.sınıf öğrencilerinden Bersun Tunca, 7.sınıf öğrencilerinden Emirhan Bilgiç, 6.sınıf öğrencilerinden Gürkan Samet Gündoğdu, 5.sınıf öğrencilerinden İlker Bekir yer alırken, Şehit Beşiktaş grubunda ise 8.sınıftan Ceren Şen, 7.sınıftan Eylül Sevim, 6.sınıftan Abdullah Alper, 5.sınıftan Utku Aktaş yer aldı. Vatan ve Hürriyet Grubu’nda ise 8.sınıftan Mert Taştekin, 7.sınıftan Ayberk Karagöz, 6.sınıftan Abdullah Alper, 5.sınıftan Utku Aktaş yer aldı.

 

ÖDÜLLERİ TAKDİM EDİLDİ

 

Öğrencilere sorulan sorular içerisinde en dikkat çeken soru ise “ 15 Temmuz 2016 gecesi Kuvvetler Komutanlığında görevliyken, komutanlığı  ele geçirmeye kalkışan darbe yanlısı Tuğgenerali canı pahasına etkisiz hale getiren şehidimiz astsubay kıdemli başçavuş kimdir” sorusu oldu. Bu soruya yarışmada yer alan dört grup da Ömer Halisdemir cevabını vererek onar puan aldı.  Çekişmeli geçen büyük finalde 30 genel kültür sorusunun 20’sini doğru cevaplayan Şehit Beşiktaş grubu 200 puan alarak büyük finalin galibi oldu. Yarışmanın ardından Özel Gülerçin Koleji Kurucusu Bülent Gülerçin tarafından yarışmaya katılan öğrencilere madalya ve çeşitli hediyeler takdim edildi.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10