Hababam sınıfı Çerkezköy'de

Çerkezköy Kent Konseyi ve Çerkezköy Belediyesi'nin organizasyonu ile Çerkezköy'e gelen Türk Sineması'nın ölümsüz eseri ''Hababam Sınıfı''nın unutulmaz oyunc

Çerkezköy 28.12.2016 20:50:00 0
Hababam sınıfı Çerkezköy

İLK ZİYARET ÇMYO’YA YAPILDI

 

Dün saat 11.00’de Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksekokulu’na geçen Hababam sınıfı oyuncuları öğrencilerle buluştu. Saat 12.30’da Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Topdal Plastik fabrikasına geçen oyuncular, fabrikayı gezerek işçilerle birlikte yemek yediler. Fabrikadan ayrılan Hababam sınıfı oyuncuları saat 13.30’da ise Şehit Dinçer Ersoy İlkokulu’nda öğrencilere seminer verdi.  Hababam Sınıfı’nın unutulmaz oyuncuları Ercan Gezmiş (Postal Rıza), Mehmet Çatay (Öğrenci), Cafer Dere (Talebe Cafer), Bülent Onaran (Palamut Recep), Tuncay Akça (Bacaksız), Ahmet Arıman (Hayta İsmail), Teoman Ayık (Öğrenci Teoman), Fazıl Ender Uzun (Öğrenci), Necati Demirel (Öğrenci), Eyüp Göçmen (Öğrenci), Dinçay Çetindamar (Öğrenci) ve Baki Avcı’nın (Öğrenci) dahil olduğu kafile, okul girişinde Okul Müdürü Önder Ayaz tarafından karşılandı. Efsanevi filmin oyuncularına seminer öncesinde çiçek takdim edilirken, okula ismi verilen Şehit Dinçer Ersoy'un ailesi de oyuncu kafilesini karşılayanlar arasında yer aldı.

 

ÖĞRENCİLER İLE BİR ARAYA GELDİLER

 

Minik öğrencilerin heyecanlı bakışları karşısında seminer veren Hababam Sınıfı oyuncuları, öğrencilerin hep birlikte “ Hababam güm güm” tezahüratı karşısında duygulu anlar yaşadı. Soru cevap şeklinde devam eden söyleşide öğrenciler oyunculara, film çekimlerinde en keyif aldıkları anları sordu. Minik öğrencilerin sorularını içtenlikle cevaplayan oyuncular, salonda kahkaha tufanı yarattı.

 

AKAY’I DA ZİYARET ETTİLER

 

Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Funda Serfiçe ile birlikte Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ı ziyaret eden Hababam Sınıfı’nın unutulmaz oyuncuları, eski günleri yad ettiler ve Çerkezköy ile ilgili izlenimlerini paylaştılar. Türk Sineması’nın başyapıtlarından biri olan Hababam Sınıfı’nın unutulmaz oyuncuları ile bir arada olduğu için son derece mutlu olduğunu belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “ Sizleri burada görmek, ağırlamak mutluluk verici. Sizleri ilçemize getiren Kent Konseyi’ndeki arkadaşlara çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

 

TÜRK İNSANININ HAYATININ BİR PARÇASI OLDUNUZ

 

Hababam Sınıfı’nın artık Türk insanının hayatının bir parçası olduğunu, insanımızın Hababam Sınıfı’nı izlediğinde mutlaka kendinden bir şeyler bulduğunu belirten Akay  “Adeta hiç eskimeyen, bitmek bilmeyen bir emek, başyapıt Hababam Sınıfı. Ben 20 senedir seyrediyorum, bıkmadım. Bizden sonraki nesillerde eminim ki seyrederken bıkmayacaklar, usanmayacaklar.” dedi.

 

KÜLTÜR MERKEZİ YAPACAĞIZ

 

Çerkezköy’ün kültür ve sanat noktasında eksikleri olduğunu ve bu eksikleri gidermek için çaba gösterdiklerini kaydeden Akay “ Fiziki eksiklerimiz başta geliyor. Bunu gidermek için Kültür Merkezi Projemizi hazırladık ve önümüzdeki yıl ihalesini yaparak, yapım çalışmalarına başlayacağız. Kültür Merkezi Projemizi hayata geçirdiğimizde kültürel ve sanatsal aktivitelere yeni bir ivme kazandıracağız” diye konuştu.

 

“HALKIMIZ BIKIP USANMADAN SEYREDİYOR”

 

Çerkezköy’de bulunmaktan dolayı son derece mutlu olduklarını belirten Hababam Sınıfı’nın unutulmaz oyuncuları, filmin çekileli 42 sene olmasına rağmen bugün bile bu kadar ilgi ile izlenilmesinin, halkın bıkmadan seyretmesinin nedeninin, kendinden mutlaka bir şeyler bulması olduğunu kaydettiler.  Hababam Sınıfı’nın ilk üç bölümünü ünlü yönetmen Ertem Eğilmez’in çektiğini, son iki bölümünü ise Kartal Tibet’in çektiğini kaydeden Hababam Sınıfı oyuncuları, film bittikten sonra da aynı ekibin birbirinden hiç kopmadığını, acıları, kederleri, mutlulukları, sevinçleri ‘’Birimiz Hepimiz, Hepimiz Birimiz’’ anlayışı ile yaşadıklarını kaydettiler.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10