ÇTSO'dan üyelerine yeni hizmet

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası tarafından 2017 yılından itibaren Çerkezköy, Kapaklı ve Saray'daki, üyelerin 'Ana Sözleşme ve Unvan Tescil Talepnameleri' Odanın Ticaret Sicil Müdürlü?

Çerkezköy 29.12.2016 21:38:00 0
ÇTSO

UYGULANABİLİRLİĞİ GÜNDEME GETİRİLDİ

 

Onay hizmetinin uygulanabilirliği ile ilgili olarak 23 Aralık Cuma günü, Çerkezköy TSO ile Çerkezköy, Kapaklı ve Saray’da bulunan ‘Noter’, ‘Serbest Muhasebeciler İlçe Temsilcileri’, ‘Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanları’ ve Genel Sekreterleri arasında gerçekleşen geniş katılımlı bir toplantıda üyelere yönelik onay hizmetinin uygulanabilirliği gündeme getirildi.

 

GENİŞ KATILIM OLDU

 

Katılımın geniş olduğu toplantıya ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Seçkin; Yönetim Kurulu Üyeleri Sinan Sifil, Metin Taşdelen ve Mesut Görgün ile diğer taraftan Çerkezköy, Kapaklı ve Saray’dan Noterler, Mali Müşavir Temsilcileri ile Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanları ve Temsilcileri katıldı. Toplantıda ayrıca Oda Genel Sekreteri Hakan Gel ile Ticaret Sicil Müdür Vekili Nurten Uzun ve Oda İşleri Yönetici Vekili Seçkin Bayraktar da hazır bulundu.

 

TİCARET SİCİL MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN ONAYLANABİLECEK

 

ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva’nın konuyla ilgili yaptığı açılış konuşmasının ardından değerlendirmeye geçildi. Değerlendirmede bilanço usulüne göre defter tutan üyelerin Ticaret Sicil Tasdiknamesi almadan defter onayının yapılamayacağı konusuna dikkat çekilerek, üyelerin, Kanun Hükmünde Kararname ile Yürürlüğe giren ve şimdiye kadar sadece noterler tarafından onaylanabilen ana sözleşme ve unvan tescil talepnamelerinin 2017’den sonra Odanın Ticaret Sicil Müdürlüğü tarafından da onaylanabileceği konusuna dikkat çekildi. Buna göre 2017 yılından itibaren Çerkezköy, Kapaklı ve Saray’daki, üyelerin ‘Ana Sözleşme ve Unvan Tescil Talepnameleri’ Odanın Ticaret Sicil Müdürlüğü tarafından da onaylanabilecek.

 

Haber / Pınar SANCAR


0282 726 91 91
0282 747 65 10