CHP'den hayırlı olsun ziyaretleri

Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Teşkilatı Başkanı Engin Camcı yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Çerkezköy'e atanan Kaymakam Atilla Selami Abban ve Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müd?

Çerkezköy 29.12.2016 21:46:00 0
CHP

“ÇERKEZKÖY’E KÜÇÜK TÜRKİYE DİYORLAR”

 

Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Teşkilatı dün ilk olarak saat 14.00’de Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş’ü ziyaret etti. Ziyaretten ötürü partililere teşekkür eden Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş “ Ziyaretten ötürü sizlere teşekkür ediyorum. Çerkezköy’de 81 ilin kozmopolitik bir yapısı var ve 81 ilden nüfus ilçemizde bulunuyor. Buraya geldiğim ilk gün bana Çerkezköy için küçük Türkiye diyorlardı.” dedi.

 

“EĞİTİM SORUNU BÜYÜK”

 

Çerkezköy’deki eğitim sorunlarının konuşulduğu ziyarette Gümüş, “ Çerkezköy’de derslik eksikliği olduğunu biliyoruz. 1890 öğrencisi sayısı olan Kızılpınar 125.Yıl Ortaokulunda bir haftada bu rakam 1903’e çıktı. Bu da Çerkezköy’de göçün ne kadar fazla olduğunu göstermektedir. Çerkezköy’de eğitim için çok ciddi bir şekilde arsa sorunu bulunuyor. Yapılacak okulları yatay değil dikey olarak kullanmak gerekiyor. İlçe Merkezinde bulunan İnci Narin Yerlici İlkokulu’nun bulunduğu alanda kamulaştırma sorunu var. Devletimiz bir alana okul yapmak istediği zaman o arazinin içinde 1 santimetre yer başkasına ait olduğu zaman binayı yapamıyor. Kısacası bu okulu sorunsuz bir şekilde yapmak istiyor. Cumhuriyet Mahallesi Tepe Emlak Konutlarında okul ihtiyacımız bulunuyor. Belediyeden ve birkaç yerden bununla ilgili arkadaşlarımız araştırma yapıyor. Ambardere’deki eğitim kampüsü yapıldığı zaman ilk olarak Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi’ni oraya taşımayı hedefliyoruz.” diye konuştu.

 

“AŞIRI GÖÇTE BULUNUYOR”

 

Çerkezköy’ün sanayi kenti olduğunu ve buna paralel olarak aşırı göçün olduğunu kaydeden CHP İlçe Başkanı Engin Camcı “ Bugün yeni görevinizin hayırlı olması temennisinde bulunmak için sizi ziyaret ettik. Dediğiniz gibi Çerkezköy’de çok ciddi bir şekilde göç yaşanıyor. Ambardere’de yapılması planlanan eğitim kampüsünün yapılması ile birlikte liseler taşınacak. Çerkezköy’ün bir an önce ikili eğitimden çıkması gerekiyor. Bu da dersliklerin yapılması ile birlikte ortadan kalkacaktır.” dedi.

 

Milli Eğitim Müdürü Hüsyin Gümüş’ü ziyaret eden CHP’li heyet saat 15.00’te de Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban’ı da ziyaret etti. Basına kapalı gerçekleşen ziyarette, Çerkezköy’deki sorunlar görüşüldü.

 

Haber / Faik Onur Kaya


0282 726 91 91
0282 747 65 10