Toprak: Yeni yılda nefes almak istiyoruz

Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak, yeni yılda çiftçilerin birçok beklentisi olduğunu belirterek, yeni yılda çiftçilerin önceki yıllara göre nefes alması gerektiğini söyledi.

Çerkezköy 1.01.2016 21:12:00 0
Toprak: Yeni yılda nefes almak istiyoruz

YENİ YILDA ÇİFTÇİLERİMİZ NEFES ALMAK İSTİYOR

 

Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak, “ Çiftçiler olarak yeni yılın öncelikle ülkemize ve tüm dünya ülkelerine huzur, güven getirmesini ve her kesimin beklentilerine cevap verecek bir yıl olmasını diliyoruz. Bizim çiftçiler olarak da yeni yılda birçok beklentilerimiz var. Bu güne kadar devam eden desteklemelerin devam etmesi başta olmak üzere gübrede KDV ve vergilerin kaldırılmasını ve de mazot fiyatlarının çiftçilere normal piyasa satış fiyatı altında verilmesini talep ediyoruz. Çünkü şu anda çiftçilerimizin geliri giderini karşılayamıyor. Bu nedenle çiftçimizin yeni yılda nefes alması için hükümetimizden çiftçilerin ürünlerine uygulanan KDV ve vergilerden muaf tutulmasını, mazot fiyatlarının da piyasadaki normal satış fiyatının altında verilmesini ve çiftçinin nefes almasını istiyoruz.

Her yılbaşında yetkili makamlar yeni yılda çiftçilerin durumlarının iyileştirileceği yönünde söylemlerde bulunuyor. Ancak verdikleri sözlerin çoğunu gerçekleştirmemeleri nedeniyle çiftçimiz hep mağdur oluyor. Bu nedenle 2017 yılında çiftçimizin rahatlaması için, nefes alması için, belirttiğim hususlarda gereğinin yapılması konusunda adım atılmasını bekliyoruz.”dedi.

 

SÜT VE HAYVANCILIK KONUSUNDA DA İYİLEŞTİRME ŞART

 

Hasan Toprak, süt üreticiliği ve hayvancılık alanında faaliyet gösterenlerin de durumlarının iyileştirilmesini istediklerini de belirterek, “Süt üreticiliği yapan çiftçilerimiz de günün koşullarında sütlerini satmalı ve bu konuda da gerekli çalışmaların hayata geçirilmeli. Ayrıca hayvan besiciliği yapan çiftçilerimize de bu güne kadar yapılan desteklemelerin daha da esnek hale getirilerek ülke ekonomisine daha fazla katkı sağlamaları yönünde ve hayvancılığa bu güne kadar yapılan desteklemenin daha da teşvik edilmesi konusunda çalışmaların yapılması beklentilerimiz içindedir.”diye konuştu.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10