O isme ulaşıldı

Yaklaşık on gün önce sosyal medya üzerinden Çerkezköy'de bir bayanın pkk bombacısı olarak lanse edilmesinin ardından harekete geçen emniyet güçleri, kamera görüntülerinden şahsın kimliğin

Çerkezköy 1.01.2017 21:21:00 0
O isme ulaşıldı

PKK BOMBACISI OLDUĞU LANSE EDİLMİŞTİ

 

Geçtiğimiz haftalarda Çerkezköy’de paniğe neden olayda, bir bayanın görüntüsü sosyal medyada paylaşılarak pkk bombacısı olduğu lanse edilmişti. Bir anda sosyal medyada yayılmaya başlayan fotoğrafların ardından Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri soruşturma başlatırken, Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban da yaptığı yazılı açıklama ile gerçek dışı haberleri yayan şahısların tespit çalışmalarının devam ettiğini ve tespit edilen şahıslar hakkında gerekli adli ve idari işlemlerin başlatılacağını ifade etmişti.

 

İFADESİNİN ARDINDAN SERBEST BIRAKILDI

 

Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Büro Amirliği ekipleri yaptıkları titiz çalışmalar sonucunda, sosyal medyada görüntüleri paylaşılan şahsın kimliğini kamera görüntüleri sayesinde tespit etmeyi başardı. N.A. isimli bayanın İlçe genelinde paniğe neden olan olayla ilgili alakasının olmadığı öğrenilirken, alınan ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

 

EYLEMCİ BİR KADINA BENZEDİĞİ İÇİN PAYLAŞILDIĞI İDDİA EDİLİYOR

 

N.A.’nın iddiaya göre pkk eylemcisi olan bir bayana benzetildiği belirtilirken, fotoğrafının da bu yüzden sosyal medya üzerinden paylaşıldığı ifade edildi. Güvenlik Büro Amirliği ekiplerinin,görüntüleri sosyal medyadan paylaşarak paniğe neden olan şahıs ya da şahısların tespit edilmesi için çalışmalarını sürdürdükleri öğrenildi.

 

SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR

 

Fotoğrafların sosyal medyada paylaşılmasının ardından birçok vatandaşın sosyal medya hesabına gönderilen mesajda ise “Çerkezköy Amirliğinden duyurulur. 25.12.2016 Pazar günü tüm herse kalabalık yerlerden uzaklaşsın 2 tane canlı bomba tespit edilmiştir. Büyük ihtimal patlatılacaktır. En kalabalık yerlerde Belediye, Pazar yeri, kalabalık olan her yerden kaçının nefsi müdafaa edilmeyin, herkese duyurun ve paylaşın. Not: Kalabalıktan uzak durun. Yer olarak LC Wakiki, Defacto, Kipa, Pazar yeri, belediye, anfi tiyatro, kahvehane önleri. Lütfen herkes uzak dursun.Polis Amirliğinden duyurulur!!! Herkese iletin söyleyin. SAYGILARIMLA!!! “ ifadeleri  yer almıştı. Sosyal medya üzerinden Çerkezköy’de paylaşılan fotoğrafın kısa sürede Trakya ve ülke genelinde yayıldığını tespit eden emniyet güçleri, geniş çaplı soruşturmayı devam ettiriyor.

 

Haber / Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10