2016 sosyal etkinliklerle dolu dolu geçti

Çerkezköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bir yıl içersinde gerçekleştirdiği faaliyetler hakkında bilgilendirmede bulundu.

Çerkezköy 2.01.2017 20:12:00 0
2016 sosyal etkinliklerle dolu dolu geçti

SEMİNERLER DÜZENLENDİ

 

2016 Ocak ayında İstanbul Jest Tiyatrosu tarafından Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi'nde ‘’Aşk Terapisi’’ adlı tiyatro oyunun sahnelendiğini kaydeden yetkililer,  ‘’Kentte otizmli çocuklara yönelik bilinç oluşturulması amacıyla, Eğitmen Yrd. Doç Dr. Ahmet Yıkmış tarafından 'Otizmli Çocuklarda Davranış Problemleri ve Çözüm Yolları' adlı panel Tepe İlkokulu Konferans Salonu'nda verildi. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘Karne Hediyesi Organizasyonu’ kapsamında 1 Şubat Pazartesi günü Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi’nde ilçemiz çocuklarına yönelik ücretsiz etkinlikler düzenlendi. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘Kösem Sultan’ adlı tiyatro oyunu, 4 Şubat günü Çerkezköy Organize Bölge Müdürlüğü Konferans Salonu’nda sahnelendi.  Özel Optimed Hastanesi ile ortaklaşa olarak 11 Şubat 2016 Perşembe günü saat 11.00’de Kent Konseyi’nde Nöroloji Uzmanı Uz. Dr. Nurdoğan Yavuz tarafından vatandaşlarımızın katılımı ile ‘Uyku ve Uyku Bozuklukları’ üzerine bilgilendirme sohbeti yapıldı.” dedi.

 

SOSYAL ETKİNLİKLER MART AYINDA SÜRDÜ

 

Şubat ayında Çerkezköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü olarak üç etkinlik düzenlediklerini kaydeden yetkililer ‘’14 Şubat Sevgililer Günü dolayısıyla Belediye Meydanı’nda Grup Çıkmaz Sokak tarafından canlı müzik dinletisi yapılarak kurulan ‘Sevgililer Günü Hatırası’ platformu önünde vatandaşlarımız fotoğraf çekildi. Müdürlüğümüz tarafından da fotoğraflar çekilerek, Belediyemiz sosyal medyasına yüklendi ve vatandaşların kendi fotoğraflarını buradan almaları sağlandı. Taşra Kabare Tiyatrosu tarafından 26 Şubat Cuma günü Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi’nde ‘Temizlik İşleri’ adlı tiyatro oyunu sahnelendi. Mart ayında ise Kent Konseyi ve Özel Optimed Hastanesi işbirliğiyle 4 Mart Cuma saat 14.00'de Optimed Konferans Salonu'nda  Op Dr. Rahime Bekar tarafından ‘Kadın Sağlığı ve Doğum’ adlı bilgilendirme sohbeti yapıldı. Katılan her kadına Kadınlar Günü hediyesi olarak ücretsiz cilt bakımı hediye edildi. Çerkezköy Belediyesi ve Özel Optimed Hastanesi iş birliğiyle 7 Mart  Pazartesi günü Eğitim hemşiresi Bilge Dev tarafından Kızılpınar Mahalle Evi’ndeki kursiyerlere ve Kızılpınar’da ikamet eden hanımlara yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Çerkezköy Kent Konseyi Kadın Meclisi ile işbirliği çerçevesinde 8 Mart Salı günü kadınlara yönelik ‘Kadın Her Yerdedir’ etkinliği yapıldı. Etkinlik kapsamında yapılan çekilişlerde 19 hanıma cilt bakımı seti, 5 hanıma doktor muayenesi, 10 diş temizliği ve 5 diş muayenesi hediye edildi. Ayrıca, kadınlara yönelik pasta yarışması düzenlenerek, yarışmaya katılan 17 pasta arasında ilk 3’e girmeyi başaranlara Belediyemiz tarafından çeyrek altın ödülü verildi. 9 Mart günü Vatan Size Minnettar Anıtı’nda protokol ve vatandaşların katılımıyla 57. Alay Yürüyüşü’ne Çerkezköy’den katılacak temsili askerleri uğurlama töreni yapıldı. 17 Mart Perşembe günü Belediye Spor Kulübü Masa Tenisi Öğrencileri, İrmet Hospital ile yapılan işbirliği çerçevesinde ağız ve diş sağlığı konusunda bilgilendirilerek, ücretsiz olarak diş muayeneleri yapıldı. 21 Mart Pazartesi günü Ankara Orta Oyuncuları Tiyatrosu tarafından ilçemiz lise öğrencilerine yönelik 3 seans olmak üzere ‘Çanakkale Şehadet’ adlı tiyatro oyunu Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi’nde sahnelendi.  Çerkezköy Belediyesi Tiyatro Topluluğu tarafından 26 Mart Cumartesi günü Veliköy Kapalı Düğün Salonu’nda ‘İstanbul Müzikali’ adlı tiyatro oyunu sahnelendi. 25-26-27 Mart 2016 tarihlerinde İstasyon Mahallesi’nde yer alan Çerkezköy Belediyesi Kapalı Spor Salonu’nda 5 kategoride (minik, yıldız,genç, büyük, veteran) ‘Çerkezköy Belediyesi Masa Tenisi Turnuvası’ düzenlendi.” dedi.

 

SAĞLIK YÜRÜYÜŞÜ YAPILDI

 

Nisan ayını da Çerkezköy halkına çeşitli etkinlikler düzenlendiğini kaydeden yetkililer “ Çerkezköy Belediyesi Tiyatro Topluluğu tarafından 1 Nisan ve 28 Nisan tarihlerinde Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi’nde ‘İstanbul Müzikali’ adlı tiyatro oyunu sahnelendi. 14 Nisanda Kutlu Doğum haftası kapsamında Çerkezköy İlçe Müftülüğü ile ortaklaşa Çerkezköy Amfi Tiyatro’da etkinlik düzenlendi.

16 Nisan 2016- 5 Haziran 2016 tarihleri arasında vatandaşlarımıza yönelik 2000 kişinin katılımıyla Çanakkale Şehitlik Kültür Gezileri düzenlendi.  18 Nisan tarihinde Çerkezköy Spor Kompleksi’nde Çerkezköy İlçe Müftülüğü ile ortaklaşa Kutlu Doğum Haftası etkinliği yapıldı. 17 Nisan tarihinde Kuşbahçe Mevki’nde Sağlık Haftası kapsamında ilçemiz protokolü ve vatandaşları ile sağlıklı yaşama dikkate çekmek amacıyla sağlık yürüyüşü etkinliği düzenlendi.  23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Makedonya, Bulgaristan ve Arnavutluk olmak üzere 3 Ülkeden 25’er olmak üzere toplam 75 çocuğun katıldığı ‘Çerkezköy Belediyesi 1. Uluslararası Çocuk Şenliği’ etkinliği düzenlendi. 28 Nisan’da Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi’nde Çerkezköy Belediyesi Tiyatro Topluluğu tarafından ‘İstanbul Müzikali’ adlı tiyatro oyunu sahnelendi.” diye konuştu.

 

SERGİLERİMİZİN AÇILIŞI YAPILDI

 

Mayıs ayında ise ebru kursu sergisinin Kent Konseyi binasında açılışının gerçekleştirildiğini kaydeden yetkililer “ 6 Mayıs da Çerkezköy Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu tarafından Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi’nde konser verildi. 9 - 13 Mayıs tarihleri arasında Takı Kursumuzun Kent Konseyi’nde sergi açılışı yapıldı. 16-20 Mayıs tarihleri arasında Kızılpınar Mahalle Evi’nde dikiş-nakış, rölyef, dekoratif çiçek tasarımı ve keçe ürünleri sergisi açıldı. 20-22 Mayıs Çini sergimizin, 23-27 Mayıs Veliköy Mahalle Evi kurs sergisinin ve 23 Mayıs’ta ise Rölyef sergisinin açılışı kent konseyinde yapıldı.  19 Mayıs tarihinde gün boyu süren Çerkezköy Belediyesi Geleneksel 2. Bisiklet Şenliğine binlerce kişi katılırken, Motorkros gösteri ve yarışları, dağ bisikleti ve uçurtma şenliği Kuşbahçe Mevki’nde yapıldı.

 

9 Mayıs- 1 Haziran tarihlerinde 29 Ekim Spor Kompleksi’nde Kurumlar Arası Voleybol Turnuvası düzenlendi. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında Çerkezköy Belediyesi Geleneksel 5. Satranç Turnuvası etkinliği Çerkezköy 29 Ekim Spor kompleksi'nde yapıldı.” açıklamasında bulunuldu.

 

2 BİN 100 VATANDAŞ ÇANAKKALE’YE GÖTÜRÜLDÜ

 

Haziran ayında ramazan gezilerinin devam ettiğini kaydeden yetkililer ‘’Ramazan Ayı ve karne haftası kapsamında 19 Haziran günü  ‘Köstebekgiller’ müzikal çocuk tiyatrosu, 23 Haziran’da bağlama kursiyerlerinin vermiş olduğu Türk Halk Müziği konseri, 24 Haziran Cuma günü ‘İftar Sonrası Bir Eğlence’ adlı tiyatro oyunu, 27 Haziran 2016 Pazartesi günü ‘11 Ayın Kahkahası’ adlı tiyatro oyunu Çerkezköy Kapalı Otopark üzerinde sahnelendi.6 Haziran-4 Temmuz 2016 tarihleri arasında Ramazan Ayı boyunca her gün Edirne ve İstanbul'a vatandaşlarımıza yönelik 2 bin 100 vatandaşımızın katılımıyla kültür gezileri düzenlendi. 11 Temmuz 2016- 26 Ağustos 2016 tarihleri arasında yüzme, ingilizce, futbol, basketbol, masa tenisi, voleybol, kort tenisi, halkoyunları, badminton olmak üzere 9 branşta yaz spor okulu açıldı.” dedi.

 

MASA TENİSİ TURNUVASI ÜÇ GÜN SÜRDÜ

 

Yetkililer ‘’15 Ağustos-30 Eylül tarihleri arasında basit iğne teknikleri, bağlama, gitar, takı tasarım, çini, satranç, ebru, ingilizce, tiyatro, türk sanat müziği, halk oyunları, step-aerobik pilates, yaşam boyu spor, diksiyon, işaret dili, yaş pasta yapımı, manikür-pedikür, girişimcilik olmak üzere 18 branşta kurs başvuruları alınmaya başladı. 27 Ağustos Cumartesi günü 5 ülkeden ( Azerbaycan, Bulgaristan, Gürcistan, Irak, Suriye ) yaklaşık 60 yabancı sporcu, 11 ilden ( Tekirdağ, İstanbul, Yalova, Bursa, Ankara, Edirne, Kırklareli, Eskişehir, Çanakkale, Denizli, Kocaeli ) 240 sporcunun katılımıyla düzenlenen Çerkezköy Belediyesi 30 Ağustos Uluslararası Zafer Kupası 3. Taekwondo Şampiyonası düzenlendi. 30 Ağustos günü ‘30 Ağustos Zafer Bayramı ve Demokrasi Gecesi’ programı Çerkezköy Belediyesi Hizmet binası önünden başlayan ve ‘Vatan Size Minnettar Anıtı’nın orada son bulan yürüyüşün ardından verilen konserler ve ışık gösterileri düzenlendi.  12- 13 Ekim tarihleri arasında Köstebekgiller- Masal diyarı çocuk tiyatrosu üç seans olacak şekilde ilkokullar için Halk Eğitimi Merkezinde sahnelendi. 15 Ekim’de Çerkezköy Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Eğitim, Kültür ve Sanat Merkezinin ve burada yapılacak olan 2016-2017 dönemi 17 branşta (başvurularda çoğunluk sağlanan kurslar) öğretici kurslarımızın açılışı yapıldı. 20 Ekim’de Çerkezköy Belediyesi Kültür ve Sanat etkinlikleri kapsamında ‘Ne Seninle Ne Sensiz’ adlı oyunu Halk Eğitim merkezinde sahnelendi. 21-23 Ekim tarihleri arasında Çerkezköy Belediyesi 29 Ekim Spor Kompleksinde 3 gün süren masa tenisi turnuvası düzenlendi.

 

KOCAMIN NİŞANLISI TİYATROSU İLGİ GÖRDÜ

 

29 Ekim’de Çerkezköy Belediyesi tarafından Cumhuriyetimizin ilan edilişinin 93.Yılı ve Çerkezköy’ün düşman işgalinden kurtuluşunun 94. Yılı nedeni ile 3.geleneksel kurtuluş koşusunun yapıldığını kaydeden yetkililer  ‘’Aynı günü etkinlikler kapsamında Cumhuriyet Meydanından başlayan ve Kapalı Pazar alanında son bulan Cumhuriyet Yürüyüşü yapıldı. Ardından Kapalı Pazar alanında kurulan sahnede Fatma Turgut konseri düzenlendi.  3 Kasım’da Çerkezköy Belediyesi ve Acıbadem Tüp Bebek Merkezi işbirliği ile Çerkezköy Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Eğitim, Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen ‘Tüp Bebek Tedavisinde Yeni Yöntemler’ konulu bilgilendirme toplantısında Acıbadem İnternational Hastanesi Tüp Bebek Koordinatörü Dr. Ahmet Fatih Öğüç tarafından tüp bebek tedavisi ile ilgili bilgiler verildi.  31 Ekim-1-3 Kasım tarihleri arasında Çerkezköy Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Eğitim, Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen KOSGEB destekli Girişimcilik kursu 26 kursiyerin sertifikaya hak kazanmasıyla 32 saat eğitimin ardından sona erdi. 7 Kasım- 26 Mayıs tarihleri arasında Çerkezköy Belediyesi tarafından düzenlenen Step, Aerobik ve Pilates Kursları haftanın 5 günü Prof. Dr. Türkan Saylan Eğitim, Kültür ve Sanat Merkezimizde başladı. 7 Aralık’ta Çerkezköy Belediyesi Kültür ve Sanat Etkinlikleri kapsamında ‘Kocamın Nişanlısı’ adlı tiyatro oyunu Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi’nde sahnelendi.10 Aralık günü Çerkezköy Belediyesi’nin ev sahipliğinde 29 Ekim Spor Kompleksinde ‘Termik Santrale Hayır’ konulu çalıştay düzenlendi. Çalıştay kürsüye gelen İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Orman Mühendisliği Toprak İlmi ve Ekoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Doğanay Tolunay ve İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Orman Mühendisliği Toprak İlmi ve Ekoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Doğan Kantarcı’nın  termik santralin bölgeye, doğaya ve yeraltı sularına yapacağı zararlarının anlatıldığı konuşmalar ile devam etti.  27 Aralık tarihinde Prof. Dr. Türkan Saylan Eğitim, Kültür ve Sanat Merkezi’nde Ayla Uçkun (Yaşam Koçu)  ve Muammer Çırak’ın  (Eğitim Koçu ve Bioenerji Uzmanı) konuşmacı olarak katıldığı ve  anne ve baba tutumları, günümüzde anne ve baba olmanın getirdikleri,  çocuğun eğitiminde ailenin önemi, anneler için evde disiplin sağlama, başarılı aile yaşam döngüsü, evlilik terapisi, olumlu düşünme motivasyon (güdülenme), öfke kontrolü eft teknikleriyle, kişiliği tanıma ve beden dili konularının anlatıldığı ‘Yaşam Koçuyla Yaşama Dair’ adlı seminer düzenlendi. Çerkezköy Belediyesi Satranç Kursu’nda eğitim almakta olan ve çeşitli satranç turnuvalarında derece yapmış olan 8 öğrenci Belediye Başkanı Vahap Akay tarafından tabletle ödüllendirildi” dedi.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10