Yüceer: Var olan zafiyet değil acziyettir

CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Dr.Candan Yüceer, yeni yılın ilk saatlerinde İstanbul'da bir gece kulübünde gerçekleştirilen katliamı kınadı.  Yüceer yaptığı açıklamada, "Hiçbi

Tekirdağ 2.01.2017 20:24:00 0
Yüceer: Var olan zafiyet değil acziyettir

BARBARLIKTAN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİLDİR

 

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, İstanbul Ortaköy'de bulunan bir eğlence mekanına düzenlenen terör saldırısını yaptığı yazılı açıklamayla kınayarak, “Yeni yıla girdiğimiz ilk saatlerde İstanbul Ortaköy’deki bir eğlence mekânında eğlenmekten başka bir niyet taşımayan savunmasız insanlara karşı gerçekleştirilen hunharca katliamı lanetliyor, saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet yaralılara acil şifalar diliyorum. Hiçbir inanç, hiçbir siyasi görüş, hiçbir gerekçe masum insanları katletmeyi haklı çıkaramaz. Açıktır ki, bu saldırı barbarlıktan başka bir şey değildir.” diye konuştu.

 

YAŞAM BİÇİMİNİ HEDEFLEDİ

 

Candan Yüceer açıklamasının devamında ise, “Katliam, yılbaşına bir gün kala Diyanet İşleri Başkanlığının yılbaşı eğlencesinin haram olduğuna yönelik Cuma hutbesini 81 ilde camilere gönderdiği, İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinin okullara yazıları göndererek geleneklerimize aykırı olduğu gerekçesiyle yılbaşı kutlaması etkinliklerini yasakladığı, yılbaşından iki gün önce sokaklarda Noel Baba’nın başına silah dayama mizanseni yapan fanatiklere polisin müdahale bile etmeye gerek duymadığı bir atmosferde gerçekleştirildi. Göstere göstere gelen bu saldırının yalnızca masum insanlara karşı yapılmadı, aynı zamanda bir yaşam biçimini hedefledi. Yılbaşı kutlamaları üzerinden seküler yaşam anlayışına ve laikliğe saldırılara göz yumulması hatta yılbaşı kutlamanın kâfirlik sayılacağına ilişkin meczupça açıklamalara karşı herhangi bir işlem yapılmaması, ülkemizi terör batağına saplamak isteyenleri cesaretlendirmektedir.” dedi.

 

BU ÜLKENİN İSTİHBARATI NE YAPMAKTADIR

 

‘’Görünen odur ki; son zamanlarda yaşanan terör eylemleri karşısında Hükümet yetkililerinin elinden terörü lanetlemekten ve teröre alışmayacağız demekten başka bir şey gelmemektedir’’ diyerek açıklamasına devam eden Yüceer, “Ülkemizin içine düşürüldüğü bu durumu yalnızca bir güvenlik zafiyeti olarak açıklamak yetersiz kalmaktadır. Artık var olan zafiyet değil acziyettir. Bu acziyet nedeniyle Türkiye terör örgütlerinin cirit attığı hedef ülke konumuna getirilmiştir. Fransa’da IŞİD’in gerçekleştirdiği terör saldırısı sonrası ‘Sizin istihbarat teşkilatlarınız ne iş yapar?’ diye sormayı bilenlerin Türkiye’de son bir yıl içinde yirmiye yakın terör saldırısı olduğunda istihbarata ilişkin herhangi bir sözünün olmaması, yükümlülüklerini yerine getirmeyen ve görevlerini yapmayan yetki sahiplerinin istifayı akıllarına bile getirmemesi açık bir basiretsizliktir. Bu saldırıları önlemek Hükümet’in görevidir. Ve bu görev yerine getirilmemektedir.  Bu ülkenin istihbaratı, emniyeti ne yapmaktadır?’’ifadelerine yer verdi.

 

DUYARSIZ KALINMASI ANLAŞILIR DEĞİLDİR

 

‘’Vatandaşlarını korku ve dehşet içinde yaşamaya mecbur bırakan bir Hükümet açıktır ki aciz bir Hükümettir’’ diyen Candan Yüceer, açıklamasını, “Cumhurbaşkanına hakaret ediliyor gerekçesi ile sosyal medya kullanıcılarına binlerce dava açılırken IŞİD’in saldırısı sonrası bu katliamı olumlayan, destek veren, açık biçimde nefret söylemi içeren mesajlara duyarsız kalınması anlaşılır değildir. Eğer terör ile samimi olarak mücadele edilmek isteniyorsa Türkiye’nin bu zehirli atmosferden ve buna yol açan siyasi iklimden uzaklaşması gereği açıktır.’’ diyerek noktaladı.

 

Haber / Pınar SANCAR


0282 726 91 91
0282 747 65 10