Büyükşehirden Çerkezköy'e 30 milyon TL bütçe

Bir dizi ziyaretler için Çerkezköy'e gelen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çerkezköy Belediyesi'nin 2017 yılının ilk meclis toplantısına katıldı. Tekirdağ Büy

Çerkezköy 3.01.2017 22:06:00 0
Büyükşehirden Çerkezköy

Çerkezköy Belediye Meclisi’nin 2017 yılının ilk toplantısı dün saat 15:00’da Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay başkanlığında Çerkezköy Kent Konseyi Binası Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

 

“CİDDİ BİR MESAİ HARCADIK”

 

Açılış ve yoklamanın ardından son dönemlerde ülkemizde yaşanan hain terör olaylarına değinen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “ 2016 yılında ülkemizde birçok vatandaşımız yaşanan terör olaylarından dolayı şehit ve gazi oldular. Bu yaşanan terör olaylarını lanetliyor, hain saldırılarda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.” diye konuştu. 4 gün boyunca Çerkezköy’ü etkisi altına alan kar yağışında Çerkezköy Belediyesi olarak yoğun bir mesai yaptıklarını kaydeden Akay, “Çerkezköy Belediyesi bir grayder, bir tuzlama aracı, bir kepçe ve 10 personeli ile 7/24 mesai yapmıştır. Aynı şekilde Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi beş personel, bir tuzlama aracı, bir greyder ile mesaideydiler. Kara yolları da yoğun kar yağışında ciddi bir çalışma ortaya koymuşlardır. 55 personelimiz ise kaldırımlardaki temizleme işlemleri ile yoğun bir mesai harcamışlardır.” diye konuştu.

 

“ÇERKEZKÖY İÇİN VAHAP AKAY ŞANSTIR”

 

Çerkezköy Belediyesi Ocak ayı meclis toplantısına katılan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da Başkan Akay’ın ardından konuşma gerçekleştirdi. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nde Çerkezköy’den gelen beş üye ve Belediye Başkanı Vahap Akay’ın Çerkezköy’ün sorunlarını ve ihtiyaçlarını iyi bir şekilde sunduklarını kaydeden Albayrak, “ Bütün meclis üyelerimiz ile birlik ve beraberlik içersinde çalışıyoruz. Çerkezköy için Vahap Akay bir şanstır. Kavakdere’nin ıslahı çalışmalarında çizmesini giyerek gerçekleştirdiği mücadeleyi hep birlikte gördük. Bu yapılan hizmetler siyasi partinin hizmeti değildir. Her hizmetin ortağı Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisidir.” dedi.

 

“2017 YILINDA 30 MİLYON TL’Yİ DEVREYE SOKACAĞIZ”

 

2017-2018 yılları arasında Çerkezköy’e 64 milyon TL’lik bir bütçe ayırdıklarını kaydeden Albayrak, “Bu yıl Çerkezköy için 30 milyon TL bütçe mutlaka devreye girecektir. Çerkezköy özel konumu itibariyle özel ilgilenilmesi gereken bir şehirdir. Daha önce 286 bin metrekare arazisi olan Çerkezköy, Kapaklı’nın ayrılması ile birlikte 128 bin metrekareye düştü. Çerkezköy göç alan ilçeler arasında ise birinci sıradadır.” diye konuştu. Türkiye’nin 2016’yı iyi geçirmediğini kaydeden Albayrak, “2016 yılında sabahları şehit haberlerini duyarak uyandık. Türkiye gerçekten bunu hak etmiyor. Bu şehit olan insanların ne günahı var. Yılbaşında yaşanan terör saldırısı ise tam bir vahşettir. 2017 yılında inşallah Türkiye mutlu insanların ülkesi olacaktır.” dedi.

 

MECLİS AĞUSTOS AYINDA TATİL YAPACAK

 

Konuşmaların ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Gündemin birinci maddesindeki diğer kuruluşlarla ilişkiler müzekkeresi oy birliği ile kabul edilirken, gündemin ikinci maddesinde meclis tatil ayı belirlendi. Yapılan bilgilendirme doğrultusunda 2017 meclis tatil ayının Ağustos ayı olmasına karar verildi.  Üçüncü gündem maddesinde denetim komisyonu oluşturuldu. Denetim komisyonuna CHP grubundan Funda Serfiçe, Necmettin Çınar, Enver Bayram seçilirken, AK Parti grubundan Melek Şen ile Ayhan Çitil seçildi. Melek Şen 30, Ayhan Çitil 30, Enver Bayram 30, Funda Serfiçe 29, Necmettin Çınar ise 29 oy aldı.

 

KOMİSYONLARA HAVALE EDİLDİ

 

Gündemin dördüncü maddesinde 2017 yılında engellilere belediye kanununa göre yardım yapılması talebi görüşüldü. Konuyla ilgili bilgilendirmede bulunan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay “2016 yılında 24 engelli vatandaşımıza 450 TL’lik aylık yardım yapıyorduk. Mali durumları kontrol edip fiyatı belirleyeceğiz. Yapılan bilgilendirmenin ardından talep görüşülmek üzere plan ve bütçe komisyonuna havale edildi. Beşinci maddede Çerkezköy Belediyesi sınırları içersinde bulunan 240 ada 58 parselde bulunan 3 bin 152 metrekarelik alanın TESKİ’ye devri konusu ile Çerkezköy ilçe sınırları içersinde muhtelif parsellerdeki belediye hisselerinin satışı İmar ve Bayındırlık komisyonuna havale edildi.  TREDAŞ’ ın Çerkezköy ilçesi trafo yerlerine ait 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği de İmar ve Bayındırlık komisyonuna havale edildi.’’ dedi.

 

TAVAN VE TABAN ŞEKİLDE ÖDENECEK

 

Gündemin son maddesi olan belediye münhal bulunan 8 adet kadroda unvan ve derece değişikliği yapılması ile sözleşmeli personellerin 2017 yılında çalıştırılması ve ücretlerinin tespiti müzekkeresi okunduğu şekilde ve 2017 yılında sözleşmeli personellerinin ise ücretlerin tavan ve taban şekilde ödenmesi oy birliği ile kabul edildi.  İlgili gündem maddesi hakkında görüş bildiren AK Partili Meclis üyesi Remzi Garip “Önceki senelerdeki kadroları bildiğimiz için beş kameraman eksikliğinin olması dikkat çekicidir. Aniden beş kameramana ihtiyaç duyulması aniden nasıl doğdu” diye konuştu. Remzi Garip’e cevap veren Başkan Akay “ Alınacak diye bir kaide yok. Beş kameraman alınacak diye söz konusu yoktur. İki adet Sosyal İşler Müdürlüğünün talebi oldu. Bu talepler hemen devreye sokulacak diye kaide de yoktur. Talepler değerlendirilir, ihtiyaç doğulursa alınır.” diye konuştu.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10