Akay : Önlemleri aldık

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay Çerkezköy Haber Gazetesi'ni ziyaret ederek, basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı.  Akay, Çerkezköy Belediyesi olara

Çerkezköy 10.01.2017 22:02:00 0
Akay : Önlemleri aldık

GAZETECİLERİN GÜNÜNÜ KUTLADI

 

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü getirdiği tatlı ve çiçek ile kutlayan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay “ Ülkemizde gazetecilik mesleğini icra etme kolay değildir. Ülkemizde gazetecilerin yerelde ve genelde kendi fikirlerini ortaya koymaları, mesleklerini yapmaları kolay bir iş değil. Tatil demeden, kar kış, yağmur çamur demeden haber peşinde koşuyorsunuz ve mesleğinizi layıkı ile icra etmeye çalışıyorsunuz. Hepinizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum.” diye konuştu.

 

“ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRDÜK”

 

Cuma günü akşam saatlerinde bastıran ve Cumartesi gece geç saatlere kadar ilçeyi etkisi alan kar ve tipi nedeni ile Çerkezköy Belediyesi olarak alarma geçtiklerini kaydeden Başkan Akay  “Ekiplerimiz ilçemiz genelinde kar ve tipinin vatandaşlarımızı olumsuz yönde etkilememesi için olağanüstü bir çaba gösterdiler. Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğümüzden oluşan toplam 155 kişilik karla mücadele ekibimizle 3 grayder,11 kepce,2 tuzlama, 1 solisyon,4 kar kürüme ve tuzlama için açık kasa kamyonet, 3 traktör ve 2 sepetli vinç ile çalışmalarımızı sürdürdük. Belediyemize takviye amaçlı Büyükşehir Belediyemizden gelen tuzlama ve kar kürüme araçlarıyla, kar yağışı ile birlikte şehir içindeki ana arterler başta olmak üzere tüm yollarda kar küreme, tuzlama ve solüsyon çalışmalarını aralıksız olarak sürdürdük. Çalışmalarımız ise vardiyalı olarak 24 saat devam ediyor.” diye konuştu.

 

“KANALLARIMIZI VE SUYUN ÖNÜNÜ AÇTIK”

 

Belediye olarak karların erimesi sonrası oluşacak ani su ve sel baskınlarına karşı alt yapıdaki giderleri açık tutmak için aralıksız kontrollerin sürdüğünü kaydeden Akay, ‘’Özellikle Çatalca tarafında 1.5 metre karın olduğu söyleniyor. Bu bölgede eriyen karlar Pınarça deresinde toplanacak ve bu da derenin taşmasını tetikleyecek. Temennimiz ise kar sularının bir anda erimemesidir. Çerkezköy Belediyesi olarak dere kenarındaki karları tahliye etmeye başladık. Kanallarımızı ve suyun önünü açtık. Şuan itibariyle içimiz rahat. Ancak yaşanabilecek her türlü olumsuzluğa rağmen tedbirli olmamız gerekiyor. Bununla birlikte Ambardere’deki göletin ihtiyacı da ortaya çıkıyor. Eğer o gölet yapılsaydı toplanan sular o gölette toplanacaktı.’’ diye konuştu.

 

Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10