ÇTSO ZMYB başvurularını alabilecek

Çerkezköy TSO, TOBB işbirliği ile Çerkezköy'de yapılacak  "Zorunlu Mesleki Yeterlilik Sınavları" için Oda kayıtlarının başvurularının başladığını duyurdu.  48 meslek

Çerkezköy 11.01.2017 19:43:00 0
ÇTSO ZMYB başvurularını alabilecek

TOBB İŞBİRLİĞİ İLE YAPILIYOR

 

Mesleki Eğitim ve İstihdam Seferberliği kapsamında TOBB işbirliği ile Çerkezköy’de yapılacak olan “Mesleki Yeterlilik Sınavları” için üyelerinin kayıt başvuruları alınmaya başlandı. 5544 sayılı Mesleki Yeterlilik Kurumu Kanununda yapılan değişiklik  ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından belirlenen tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde çalışanların ve çalışmak isteyenlerin alması gereken zorunlu “Mesleki Yeterlilik Belgesi” sınavları TOBB işbirliği ile yapılıyor.

 

48 MESLEK ERBABI BU BELGE İLE ÇALIŞABİLECEK

 

ÇTSO dan konuyla ilgili yapılan açıklamada “Hükümet tarafından düzenlenen hem iş gücü piyasasında arz-talep uyumunu artıracak olan hem iş kazalarının önüne geçmeyi amaçlayan MYK'ca Mesleki Yeterlilik Belgesi alma zorunluluğu getirilmiştir. Bu sistemin ülke bazında tam anlamıyla oluşturulması halinde, hem iş gücü piyasasında arz-talep uyumunun artacağı hem de iş kazalarında ciddi bir gerileme sağlanacağı öngörülüyor.

 

Haber / Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10