Toprak: Tarımsal eğitimin faydalarını görüyoruz

Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak, tarımsal eğitim haftası nedeniyle yaptığı açıklamada,  tarımsal eğitimin çok önemli olduğunu ve Türkiye'de 1840'lı yıllarda baÅ?

Çerkezköy 11.01.2017 19:50:00 0
Toprak: Tarımsal eğitimin faydalarını görüyoruz

TARIMSAL EĞİTİM ÇOK ÖENEMLİ

 

Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak, “Ülkemizde Ziraat Fakülteleri, Ziraat Mühendisliği, Ziraat Teknikerliği, Veteriner Hekimliği gibi tarımsal alanda eğitim veren okulların çoğalmasıyla ülkedeki tarım üretiminde de büyük artış kaydedildiği gibi tarım daha bilinçli şekilde yapılmaya başlanmıştır. Bu nedenle tarımsal eğitim bir ülkenin vazgeçilmezlerindendir. Ayrıca ziraatla ilgili araştırma merkezlerinin de olmasının faydalarını görmekteyiz.’’ dedi.

 

TARIMSAL EĞİTİMİN FAYDALARINI GÖRÜYORUZ

 

Hasan Toprak,”Bugün Türkiye’de tarımsal eğitim ve öğretim faaliyetleri örgün tarım eğitimi, yaygın tarım eğitim ve hizmet içi tarımsal eğitim yapılmaktadır. Ziraat Fakültelerinin günümüzde çok mükemmel bir eğitim vermekte olduğunu görmekteyiz ve bu okullarımızla da gururu duyuyoruz. Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından da zaman zaman çiftçilere yönelik bilgilendirme kursları düzenleniyor ve bu kurslarımızda verilen eğitimler de yararlı oluyor. Bu nedenle daha bilinçli şekilde üretim yapmamızda tarımsal eğitimin faydalarını görüyoruz.”diye konuştu.

 

Haber / Seyit SÜREN

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10