''Suflör ile hareket eden adam olmadım''

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Çerkezköy'de görev yapan basın mensuplarını yemek organizasyonunda ağırladı. Yemek programının

Çerkezköy 12.01.2017 19:13:00 0

BASIN MENSUPLARIYLA BİR ARAYA GELDİ

 

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay tarafından yemek programı organize edildi. Çerkezköy’de görev yapan Basın mensuplarına yönelik Mekan Coffee Bistro’da düzenlenen yemek programı saat 19.00’da başladı. Yemek programının ardından devam eden çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Akay, kendisine yöneltilen soruları da cevaplandırdı.

 

DERSHANE BİNASININ MİLLİ EĞİTİME TAHSİS EDİLMESİ DAHA MANTIKLI OLURDU

 

FETÖ’ye ait olduğu bilinen eski FEM Dershanesinin Müftülüğe tahsis edilmesinin doğru bir karar olmadığını belirten Vahap Akay, “Derslik konusunda Çerkezköy’de büyük bir sıkıntı var. Böylesine bir sıkıntı herkes tarafından bilinirken müftülüğün o dershaneye geçecek olması ne kadar doğru olabilir ki. Hazır sınıfları olan bir binanın Milli Eğitime tahsis edilmesi daha mantıklı ve uygun olurdu.” açıklamasında bulundu.

 

HERKES AKLINDAKİNİ VE BEYNİNDEKİNİ ÇOK NET ORTAYA KOYMALI

 

Akay konuşmalarının devamında yerel bir gazetede kendisi hakkında çıkan bir köşe yazısı hakkında da açıklamalarda bulunarak, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde mümkün olduğunca tüm gazetelere gitmeye çalıştım. Kimsenin kasıt aramasını istemem ama alınganlık gösterenler oldu. Bunlar normal şeyler, eleştirileri de kabul ederim. Eksik varsa da bunları göğüslerim, sıkıntı yok. Ama kasti herhangi bir hareketim olmamıştır. Bugüne kadar kimseden suflör almadım ve tarzım da değildir. Suflör tiyatro terimidir ama hayatımda hiçbir şekilde suflör ile hareket eden bir adam olmadım. Kimsenin de suflör ile hareket etmesini doğru görmedim. Herkes aklındakini beynindekini çok net olarak ortaya koymalı ve konuşabilmelidir.” dedi.

 

ÇERKEZKÖY BU KONUDA ÇOK ŞANSLI

 

Tekirdağ ve diğer İlçelerine göre Çerkezköy’ü şanslı gördüğünü sözlerine ekleyen Vahap Akay, “Diğer ilçelerdeki basın mensuplarının tavır ve tutumları sıkıntılı ama Çerkezköy’de böyle bir durum yok. Herkes seviyeli ve samimi, bu da çok güzel bir durum.Bu bağlamda bir kez daha 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününüzü kutluyor meslek hayatınızda başarılar diliyorum.” ifadelerini kullandı.

 

ÇOK CİDDİ ÇALIŞMALAR YAPTIK

 

Yoğun bir kış dönemi geçirdiklerinin altını çizen Başkan Akay, “Geçtiğimiz Cuma akşamından itibaren karla mücadele çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Eleştiriler oldu ve kabul ediyoruz. Saat 16.00’a kadar ciddi yağış, 16.15’te sulu kar ve 16.30’da yoğun kar oldu. 15 dakikada kendini donduran bir manzara oldu. Yok cadde bizimdi yok bu cadde karayolları ya da Büyükşehir’indi demiyorum ve detaya girmiyorum. Biz kendi üzerimize düşse de düşmese de bütün Çerkezköy içerisindeki alanların hepsinin bir şekilde içerisinde olmaya çalıştık. Cuma akşamı 17.30-19.30 saatleri arasında sıkıntı yaşadık. Sıkıntılı bölgelerimize doğru bakarsak Çerkezköy Belediyesi olarak sorumluyuz. Sorumlu olmadığımız alanlarda bile çok ciddi çalışmalar yaptık.” diye konuştu.

 

BELEDİYE EKİPLERİNE TEŞEKKÜR ETTİ

 

Belediye Başkanı Vahap Akay konuşmasının devamında ise, “Üç tane grayder, dışarıdan kiraladığımız kepçeler, tuzlama makineleri ve 135 personelimiz yoğun bir şekilde çalışarak yorgun düştüler. Ciddi anlamda mücadele ettik. Okullar da kapalıydı ve okullar açıldığı için o bölgeleri de rahatlattık. Hala buz var ve tamamını sökebilme imkanı yok. Ekiplerimiz vatandaşlarımızın yoğun olduğu bölgelerde ciddi çalışma gerçekleştirdiler. Arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Bu saatten sonraki tek temennimiz bu kar yavaş yavaş erisin ve sıkıntı yaşamayalım.” dedi.

 

TEMELİ ATILACAK 3-4 PROJEMİZ VAR

 

Bu yıl içerisinde yapılacak olan projeler hakkında da konuşan Başkan Akay, “Ocak, Şubat ve Mart ayı içerisinde temel atılması gereken 3-4 tane büyük işimiz var. Bir tanesi Kültür Merkezi, Yarı Olimpik Yüzme Havuzunun ise ihale dosyası hazır. Kent Park projesine Adnan Kahveci Parkı’nın oradan başladık. Pazar yerimiz ihaleye çıkıyor ve Kent Park onunla beraber tamamlanacak. En önemlisi bağlık köprüsü ve ihale aşamasına geldik. Yıldırım Beyazıt Mahallesi Kavak Dere ıslahı başladı. Çok fazla göz önünde olmayan bir alan gibi gözükse de o mahalleyi çok yakından ilgilendiren bir mesele. OSB’den gelen dört tane kaçak kanalı kapattık. Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte o alanın tamamı yeşil alan olacak..” ifadelerine yer verdi.

 

MART AYINDA TEK YÖNE GEÇECEĞİZ

 

Vahap Akay konuşmasının sonunda ise, “Karayolları Bölge Müdürlüğünden Tepe Emlak Konutları çıkışına yapmayı planladığımız yeni yol için onay geldi. Ankara Genel Müdürlüğü onayı bekleniyor ve onay geldiği gibi Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü vasıtasıyla Kapaklı’ya gidişe ve dönüşe doğru yol genişleyecek. Sirkülasyon projesinde de Mart ayı sonunda muhtemelen tek yöne geçeceğiz. Ağaçlar duracak ve araçlar Öztrak caddesinden çıkacak, Atatürk Caddesinden inecek şekilde olacak” dedi.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10