''Dayattıkları rejimi anlatmaya devam edeceğiz''

CHP Kadın Çocuk Hak ve İhlalleri İnceleme ve İzleme Komisyonu Başkanı PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Komisyon Üyeleri Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen, Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayı?

Tekirdağ 13.01.2017 19:33:00 0

SALDIRIYI KINADILAR

 

CHP Kadın Çocuk Hak ve İhlalleri İnceleme ve İzleme Komisyonu TBMM Genel Kurul’da Anayasa görüşmeleri sırasında Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet’in AKP’li vekiller tarafından saldırıya uğramasının kınandığı açıklamada, “Her şeyden önce doğruları söyledi diye bırakın bir milletvekilini, bir kadına şiddet uygulayacak kadar alçalan bu zorbalığı, bu onursuzluğu şiddetle kınıyoruz.” denildi.

 

İRADELERİ VE VİCDANLARI İPOTEK ALTINDA

 

Komisyon tarafından yapılan yazılı açıklamada, halkın iradesinin vücut bulduğu TBMM’nin “dikta (tek adam) rejimi” dayatması görüşmelerinde ne hale getirildiğine tüm kamuoyunun tanık olduğu belirtilerek, iradesini ve vicdanını birilerinin ipoteği altına aldırmış, kendisine emanet edilmiş oyların namusuna sahip çıkmayı bir görev olarak bile görmeyen bir zihniyetin eşkıyalığını bir kez daha ortaya koyduğu kaydedildi.

 

BİR KADIN MİLLETVEKİLİNE EŞKİYALIK, ŞİDDET MEŞRU GÖRÜLÜYOR

 

Yapılan yazılı açıklamada, “Bu eşkıya zihniyet Anayasa’da ve Meclis İçtüzüğünde yazılı olan gizli oy kuralını kendilerine hatırlatan, iradenizi tahakküm altına almayın diyen Kocaeli milletvekilimiz Fatma Hürriyet Kaplan’a fiziki saldırıda bulunmaktan çekinmemiştir. Her şeyden önce doğruları söyledi diye bırakın bir milletvekilini, bir kadına şiddet uygulayacak kadar alçalan bu zorbalığı, bu onursuzluğu şiddetle kınıyoruz. Lanetliyoruz. Bu nasıl bir gözü dönmüşlüktür ki, TBMM çatısı altında bir kadına, hem de bir kadın milletvekiline zorbalığı, eşkıyalığı, şiddeti meşru görebilmektedir.’’ denildi.

 

AYIPLARINI ÖRTMEYE YETMEYECEK

 

‘’Bu zorbalık ayıplarını örtmeye yetmeyecektir. Böyle yaparak demokrasiden, millet iradesinden ne anladıklarını açıkça ortaya koymuşlardır.’’ denilen açıklamada, ‘’İşte yaratmak istedikleri rejim de tam olarak budur. Sesini çıkaran, doğruları söylemeye çalışan herkesi, kadın erkek, çoluk çocuk demeden şiddetle, darpla baskılamak, susturmaya çalışmak getirmek istedikleri sisteme ilişkin hepimize bir fikir vermektedir. Biz susmayacağız. Bizi yıldıramayacaklar. Topluma dayattıkları rejimi anlatmaya devam edeceğiz. Onlar kendilerine emanet edilen iradeye sahip çıkmayabilirler. Biz çıkacağız.. Kimseden de korkumuz yok. Biz irademize ve vicdanımıza sahip çıkacağız. Ahlaklı olmak bunu gerektirir.’’ ifadelerine yer verildi.

 

Haber / Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10