Toprak: Vitamin deposu sebze ve meyveler tüketilmeli

Çerkezköy Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Toprak, kış aylarında direnci arttırıcı A-B-C  gibi vitaminleri barındıran sebze ve meyvelerin tüketilmesinin sağlık açısından çok yarar

Çerkezköy 20.01.2017 20:11:00 0
Toprak: Vitamin deposu sebze ve meyveler tüketilmeli

KIŞ AYLARINDA TÜKETİLMESİ GEREKEN SEBZE VE MEYVELERİ AÇIKLADI

 

Hasan Toprak, kış aylarında herkesin sağlıklı beslenmek için tüketmesi gereken sebze ve meyvelerin faydalarından söz etti. Toprak, “Ben bir sağlıkçı değilim ancak uzun yılardır oda başkanlığı yapan bir ziraat çiftçisi olarak edindiğim tecrübelerime dayanarak şunu söylüyorum ki kış aylarında sağlıklı yaşamak için vücut direncini arttıran kış sebze ve meyvelerinin tüketilmesi oldukça faydalı ve yararlıdır. Bu konuda bu kış döneminin vazgeçilmez  bazı sebze ve meyveleri  ıspanak, kereviz, brokoli, brüksel lahanası, patates, soğan, turp, havuç, lahana, salatalık, domates, yeşil biber, bal kabağı,sarımsak,marul, meyveler ise elma, ayva, portakal,mandalina,greyfurt,nar,kivi,limon ve armuttur. Daha bunlara benzer çeşitli sebze ve meyvelerin de kış aylarında tüketilmesi uygundur. Bu besinler enerji, canlılık, dayanıklılık ve ihtiyacımız olan hemen hemen tüm vitaminleri içerisinde barındırmış olduğundan sağlıklı beslenmek için mevsiminde ve dengeli beslenilmesi yönünden çok faydalı ve yararlıdır.”dedi.

 

TAZE VE ÇİĞ OLARAK TÜKETİLDİĞİNDE ÇOK DAHA FAYDALIDIR

 

Toprak, sebze ve meyvelerin çiğ olarak kullanılması halinde sağlık açısından çok daha yararlı olduğunu da belirterek, “Kış mevsiminde yani bu aylarda özellikle sebze ve meyvelerin bol miktarda ve taze olarak, çiğ ya da az pişmiş şekilde tüketilmesi ise çok daha sağlıklıdır. Ayrıca köklü sebzelerin ise yapraklı sebzelerin aksine çok iyi pişirilmesi lazımdır. Eğer bunlar az pişirilirse hazımsızlık yapabilir. Havuç gibi sebzeler ve meyveleri vitaminlerinin kaybolmaması için kalın doğramakta fayda olacağı gibi özellikle de çiğ olarak tüketildiğinde faydası daha çok olacaktır. Bu sebze ve meyveler aynı zamanda direnci arttırdığı ve bol vitamin içerdikleri için de soğuk algınlığına ve gribe karşı da vücudu korumaktadır.”diye bilgi verdi.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10