Akay'dan cevap gecikmedi

Gazetemizin manşetten verdiği habere istinaden haber merkezimize yazılı açıklama gönderen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, belediye olarak kimseyi mağdur etmedikleri gibi yaşanması muhtemel faciayı zaman

Çerkezköy 23.01.2017 20:11:00 0
Akay

MAĞDUR OLDUĞUNU İFADE ETMİŞTİ

 

İstasyon Mahallesi Didem Sokak 266 ada 1 ve 2 nolu parseller arasında kalan istinat duvarının yan yatmasının ardından ‘’İstinat duvarı ağırlaşan toprağa dayanamadı’’ başlığı ile konuyu gündeme taşımıştık. Ev sahibi Ersan Tosun, kendilerinin mağdur edildiğini ve gerekli işlemlerin bir an önce yapılarak mağduriyetlerinin giderilmesi yönünde açıklamalarda bulunmuştu.

 

TEHLİKE YAŞANMAMASI ADINA TAHLİYE EDİLDİ

 

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, haberin yayımlanmasının ardından yaptığı açıklamada, “Çerkezköy Belediyesi’nin yaşananları görmezden geldiği, çözüm üretmediği, mağdur aileyle ilgilenmediği yazılmıştır. Yıkılmaya yüz tutan istinat duvarı 1 ve 2 nolu parsel sahiplerinin kendi marifetleri ile yapmış oldukları duvardır. 2 nolu parsel de 1 gecekondu ile bir aile, 1 nolu parselde 2 katlı binada 2 aile mevcuttur. İstinat duvarında yaşanan sıkıntı nedeniyle 16 Ocak Pazartesi günü saat 16.00’da zabıta ekiplerimiz evde ikamet eden kiracı Ümit Çal’ı hayati tehlike yaşanmaması adına tahliye etmiştir.” dedi.

 

1500 TL NAKDİ YARDIM YAPILDI

 

Başkan Akay açıklamalarının devamında ise, “Çerkezköy Belediyesi 19 Ocak Perşembe tarihli encümen kararı ile kiracı Ümit Çal’a yaşadığı mağduriyeti çözümlemesi ve yeni eve taşınması adına bin 500 TL nakdi yardım yapmıştır. Aynı tarihte 266 ada 1 parselde bulunan 2 katlı bina sahipleri ile bizzat benim de görüşmem olmuş ve durumu takip ettiğimiz, mağduriyet yaşatmayacağımız vatandaşımıza bildirilmiştir.” ifadelerine yer verdi.

 

YIKILMASINI TALEP ETTİ

 

Gecekondu sahibi Ersan Tosun’un 20 Ocak Cuma günü gecekondusunun yıkılmasını talep ettiğini sözlerine ekleyen Vahap Akay, “Evraka istinaden gecekondu yıkılacak, vatandaşlar tarafından iki gecekondu arasına yapılan istinat duvarı da yıkılacak. Üst parseldeki yapıya sıkıntı getirmeyecek şekilde düzenleme tamamlanacaktır. Olay başladığı andan itibaren Çerkezköy Belediyesi Zabıta, İmar ve Fen İşleri ekiplerimiz gerekli işlemleri yerine getirmiştir.” diye konuştu.

 

KAYITSIZ KALINDIĞI DOĞRU DEĞİL

 

Belediye Başkanı Akay açıklamalarının sonunda ise, “En başından itibaren ifadelerde belirtildiği gibi yaşanan mağduriyete kayıtsız kalındığı doğru değildir. Olayla ilgili zabıta tutanakları ve nakdi yardıma ait encümen kararı ekte sunulmuştur. Yanlış ifade ve yanlış anlaşılmalara karşı cevabımızı bilgilerinize sunarım” ifadelerini kullandı. Diğer yandan Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban da gazetemize gönderdiği yazıda konunun incelendiği belirtilerek, “İvedilikle ilgililerin mağduriyetinin giderilmesi ile neticeden Kaymakamlığımıza bilgi verilmesi hususunda bilgi ve gereğini önemle rica ederim.” denildi.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN 


0282 726 91 91
0282 747 65 10