Gümüşhacıköylüler Derneği'nden dayanışma gecesi

Kapaklı Gümüşhacıköylüler Derneği tarafından önceki gün dayanışma gecesi düzenlendi.

Kapaklı 24.01.2017 19:53:00 0
Gümüşhacıköylüler Derneği

Vatan Düğün salonunda düzenlenen dayanışma gecesine, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter yardımcısı Tamer Dodurka, CHP Kapaklı ilçe Başkanı Kenan Seçkin, CHP Kapaklı Belediye Meclis üyeleri Muzaffer Yıldıran ve Ersin Yavuz, Kapaklı Sakatlar derneği Başkanı Hayati Çakan, Sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar katıldı.

 

KAPAKLI’YA ANADOLUNUN İLK GÖÇ EDEN BÖLGESİYİZ

 

Dayanışma gecesinde açılış konuşmasını yapan dernek başkanı Turan Çakan '' Çok Değerli Amasya Gümüşhacı Köylüler Yardımlaşma ve Dayanışma derneği üyeleri, biz Amasyalılar olarak geçmişimize baktığımızda Kapaklı’ya anadolunun ilk göç eden bölgesiyiz.1974 de değerli büyüklerimizden Mehmet Koç , Kemal Gül, Hüseyin Nacak ve Hüseyin Beyazgül Kapaklıya gelip burada sanayi bölgesinde iş imkanlarını görüp, Kapaklı’ya gelen 7 binin üzerinde Amasyalı hemşerilerimize önderlik etmişlerdir. Biz dernek yönetimi olarak , derneğimiz üyelerine memleketimizin kültür, gelenek ve göreneklerini Kapaklı’da da sürdürebilmeleri için derneğimizin çatısı altında yaşatmaya çalışıyoruz.’’ dedi.

 

YÖNETİM OLARAK ÜYELERİMİZİN YANINDA OLUYORUZ

 

Çakan, bunun için kahvaltılar, piknik, kültürler geziler düzenlediklerini belirterek, ‘’Birlikte ve beraberlik içinde kültürümüzü yaşatmaya çalışırken, düğün, nişan, sünnet gibi iyi günlerinde sağlık ve hastalık gibi zor zamanlarında dernek yönetimi olarak üyelerimizin yanlarında oluyoruz. Dernek üyeleri ve yönetimi olarak, bizlere desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Tekirdağ Büyükşehir Belediyemize ve Kapaklı belediye başkanı Sayın İrfan Mandalı’ya teşekkür eder saygılarımı sunarım. Sizleri Amasyanın tarihi ve kültürel güzellikleri ve derneğimizin faaliyetleri ile baş başa bırakıyorum.'' diye konuştu.

 

TRAKYALILARI VE AMASYALILARI BİRBİRİNE BENZETİYORUM

 

Dayanışma gecesinde konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter yardımcısı Dodurka ise, ‘’Tarihi ile doğasıyla ve kültürü ile çok müstasna bir şehir olan amasya Gümüşhacıköylüler derneğinin dayanışma gecesine hoş geldiniz. Amasyalılar bulundukları yeri güzelleştirir derler biz de bu sözden yola çıkarak Tekirdağımıza bu güzellikler bakımından katkı yapacağınıza hiç kuşkumuz yok. Trakyalıları ve Amasyalıları bazı konularda birbirine benzetiyorum. Bu iki toplum da Atatürk'ünü çok sever bağrına basar. Trayaklı Atatürk'ün hemşerisi olmak ile övünür Amasyalı da kurtuluş savaşının ilk toplantısının Amasya’da yapılması ile övünür. '' dedi.

 

GEÇMİŞİNİZLE KOPUK OLURSANIZ, GELECEĞE DOĞRU BAKAMAZSINIZ

 

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı da gecede konuşarak, ‘’Bu akşam burada sizlerle birlikte olmaktan ayrı bir mutluluk duyuyorum. Sizlerin bir arada aynı duygularla ve ayni kültür etrafından toplanmış olmanız çok güzel bir durum. Bu birlik beraberlik ancak azda olsa fedakârlıkla ve özveri ile devam edebilir. Unutulmamalıdır ki Dernek adı altında yapılan tüm uğraşların amaçlarından birisinde sizlerin toplum içinde gelecekte daha güçlü ve söz sahibi bireyler olmanızdır. Yönetilen değil yöneten olmanızdır. Sizlerin içinde olmadığı bir dernek balsiz bal kovanına benzer. Sizler okuyup doktor olabilirsiniz avukat alabilirsiniz iş adamı ya da siyasette önemli bir yerde olabilirsiniz eğer geçmişinizle kopuk olursanız, geleceğe doğru bakamazsınız ve bu kültürü de geleceğe taşımak imkansız olur.’’ dedi.

 

GECE KONSERLERLE DEVAM ETTİ

 

Konuşmaların ardından hazırlanan slayt gösterisi sunuldu. Konserlerle devam eden gecede, öğrencilerden oluşan saz grubu, Erdem Topal, Serap Kuyucu ve Zeynel Gündoğdu konser verdi. Gecede son olarak Türk Halk Müziği Sanatçısı Arzu Şahin birbirinden güzel eserlerini seslendirdi. Geceye katılanlar da halaylar çekerek sanatçının eserlerine eşlik etti.

 

Haber / Pınar SANCAR


0282 726 91 91
0282 747 65 10