Terör propagandacıları tutuklandı

Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, sosyal medya üzerinden pkk terör örgütünün propagandasını yapan şahıslara yönelik yaptığı operasyon

Çerkezköy 25.01.2017 11:56:00 0
Terör propagandacıları tutuklandı

ÇOK SAYIDA DOKÜMAN ELE GEÇİRİLDİ

 

Geçtiğimiz hafta Kızılpınar’da oturan E.V., M.K., Y.D ve L.D Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince evlerine yapılan şafak operasyonuyla gözaltına alınmıştı. TEM ekipleri tarafından şahısların evlerinde yapılan aramalar neticesinde de terör örgütü pkk’ya ait çok sayıda bulgu ve poster ele geçirildiği öğrenildi.

 

GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALTINDA ADLİYEYE ÇIKARILDILAR

 

Terörle Mücadele Şubesinde sorguları tamamlanan E.V., L.D., Y.D. ve M.K, isimli 4 şahıs, Tekirdağ Devlet Hastanesi’ndeki sağlık kontrollerinin ardından dün saat 11.30 sularında geniş güvenlik önlemleri altında Çerkezköy Adliyesi’ne çıkarıldılar. 4 zanlı adliyeye çıkarılmadan önce Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet ekipleri ile Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler Çerkezköy Adliyesi çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı.

 

DİĞER 3 ŞAHSIN SORGULARI DEVAM EDİYOR

 

E.V., M.K., Y.D ve L.D isimli şahıslar ‘’Terör örgütünün propagandasını yapmak’’suçundan mahkemece tutuklanarak Tekirdağ Cezaevi’ne gönderildi. Diğer yandan aynı operasyon kapsamında Çorlu ve Ergene ilçelerinde gözaltına alınan diğer 3 şahsın ise sorgularının devam ettiği öğrenildi. Olayla ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN

 

 

 

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10