DASK vurgununa dikkat

2000 yılından bu yana uygulanan doğal afet sigortası (DASK) zorunlu olurken, bir takım uyanıkların da gelir kaynağı olmuş durumda. 

Çerkezköy 25.01.2017 20:31:00 0
DASK vurgununa dikkat

FAHİŞ TUTARLARLA TAHSİL EDİLİYOR

 

Elektrik aboneliğinde zorunlu istenen belgeler arasında yer alan DASK poliçesi ile yıllardan beri vatandaştan haksız alınan paralarla vurgun yapılıyor. Yetkili acentelerin rayiç bedelde kestirdikleri DASK sigorta poliçesinde bazı uyanık aracı kuruluşlar ve şahıslar 55 TL tutarındaki DASK poliçesini  100 TL gibi fahiş tutarlara tahsil ediyor.

 

BERMUDA ŞEYTAN ÜÇGENİ GİBİ ÇALIŞIYORLA

 

Uyanıklar bir taraftan vatandaşı kazıklarken diğer yandan da devleti evrakta sahtecilik yaparak resmen zarara uğratıyor. Daire metre karelerini düşük gösteren uyanıklar bu şekilde devletin harç bedelini düşünürken kendi kar marjlarını yüksek tutuyor. Diğer yandan da vatandaştan fazla para tahsilatı yapılara, nakit aldıkları paralarıysa kredi kartından üç taksitle ödeyen uyanıklar adeta bermuda şeytan üçgeni gibi çalışıyor.

 

SİSTEMATİK OLARAK ZARARA UĞRATILIYOR

 

Elektrik aboneliğinde zorunlu olan DASK poliçesi ile milyonlarca liralık vurgun yapan uyanıklar hem devleti hem milleti sistematik olarak zarara uğratıyor. Oysaki her vatandaş internete girerek dairesinin poliçe tutarının ne kadar olduğunu sorgulayabilir. Vatandaşların mağdur olmaması için poliçelerin sorgulanmasında fayda var.

 

Haber / Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10