Akay: Sesimizi çıkartmamız lazım

Çerkezköy Kent Konseyi, 14. Olağan Genel Kurul toplantısını, dün saat 14:00'da gerçekleştirdi. Genel Kurul toplantısında Kent Konseyi'nin ilçenin seçilmiş isimleriyle birlikte Çerkezköyâ€?

Çerkezköy 25.01.2017 20:32:00 0
Akay: Sesimizi çıkartmamız lazım

KATILIM YOĞUN OLDU

 

Kent Konseyi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen 14. Olağan Genel Kurul toplantısına Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın yanı sıra; Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Muzaffer Yaztepe,Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As,Çerkezköy Kent Konseyi Eski Başkanları Şükrü Dumanlar,Serkan Karagöz,Teksif Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Mürsel Türkkan,S.S. Çerkezköy Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Yılmaz Arat,Çerkezköy THK Şube Başkanı Mustafa Zümbül,Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Selda Karacalar,Çerkezköy Emlakçılar Derneği Başkanı Daimi Tavan,Tekirdağ Beyazay Derneği Başkanı Adnan Şahin,1911 Çerkezköyspor Kulübü Başkanı Murat Narçın, Çerkezköy Doğanspor Kulübü Asbaşkanı Sabri Asbaş,Çerkezköy Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Serpil Karabal ve çalışma grubu başkanları katıldı.

 

KATILIMCILARA TEŞEKKÜR ETTİ

 

Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından programın açılış konuşmasını Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Funda Serfiçe yaptı. Serfiçe, “Bugün Çerkezköy Kent Konseyi olarak  görev aldığımız 29 Ekim’den bu yana yaptığımız çalışmalar hakkında sizlere bilgiler sunacağız ve yeni dönemde yapacağımız çalışmaları da sizlere aktaracağız. Bizlere her zaman katkı ve destek veren başta Belediye Başkanımız Vahap Akay olmak üzere, tüm katkı sağlayan herkese çok teşekkür ediyoruz.”dedi.

 

KENT KONSEYİ YAŞADIĞIMIZ ŞEHİR İÇİN ÖNEMLİ

 

Serfiçe’nin ardından konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Kent Konseyi ilçemizin seçilmişleriyle birlikte çalışan bir konsey. Çerkezköy’ün geleceği üzerinde bir planlama yapan yaşadığımız şehir için önemli olduğunu düşünüyorum. Belediye olarak bu güne kadar olduğu gibi her zaman Kent Konseyimize katkı sağlayacağımızı bir kez daha söylüyorum. Kent Konseyleri bulundukları yerlerde şehrin gelişimine katkı sunan kurumlar olması nedeniyle, yapacakları çalışmalar da kentin daha iyi yerlere gelmesi yönünde olmaktadır.”dedi.

 

TERMİK SANTRAL YAŞAMIMIZI BÜYÜK ÖLÇÜDE ETKİLEYECEK

 

Konuşmasına Çerkezköy’e yapılması planlanan termik santrale yer vererek devam eden Akay, “28 Ekim’den bu yana gündemde olan bir termik santral olayının en doğru platformu olduğuna inandığım burada sizlerle paylaşmak istiyorum. Bir Kısmı Çerkezköy ilçe sınırları içinde bir kısmı Halaçlı sınırları içinde olacak bir termik santral bölgemize yapılmak istenmektedir. Bu konuda kamuoyunu doğru oluşturmak için birlikte çalışma yapmamız gerektiğine inanıyorum. Çerkezköy 500’ü aşkın sanayi kuruluşuyla ülkemizin  önemli bir sanayi kenti.Çerkezköy’ün 7 kilometre uzağına bir termik santral kurulma ihtimali var.Bu santralin bacaları Çerkezköy’ü etkileyecek mi?etkilemeyecek mi?Çalışanlar etkilenecek mi? kentteki yaşayan nüfus etkilenecek mi?Bunun analizi çalışması yapılmadan yapılmak istenen bir santral gündemimizde. Bizlerin çalışmalarımıza göre yapılmak istenen bu termik santral yaşamımızı büyük ölçüde etkileyecek, doğayı yok edecek. Tam şehirleşmeye başladığımızda ve Çerkezköy’ün yaşanabilir bir kent olduğunu gören İstanbul’da ikamet eden sanayicilerimiz Çerkezköy’e yerleşmeye başlayacakları sırada ve şu anda 150 bini aşan kent nüfusumuzun da her yıl en az yüzde onluk artış göstererek nüfusunun  da artmasını önleyecektir.’’ dedi

 

ÇOCUKLARIMIZI GELECEĞİMİZİ DÜŞÜNMEK ZORUNDAYIZ

 

‘’Çerkezköy başta olmak üzere Kapaklı,Saray,Silivri ve Çatalca’nın bir bölümü ile 500 bin kişinin yaşadığı bu bölge termik santral kurulmasıyla büyük ölçüde  etkilenecek.’’ diyen Başkan Akay, ‘’Kentimize yerleşmek isteyen sanayicilerimiz gelmeyecek, mevcut yaşayan insanlarımız başka yerlere göç edecek.Biz yaşayan nüfusumuzu da tutmaya çalışıyoruz.  Size soruyorum, insanlar termik santral olan bir yere dışarıdan gelip de yaşamak ister mi?Çocuklarımızı geleceğimizi düşünmek zorundayız.Çocuklarımız burada büyüdü. Burada yetişti. Burada yaşıyor. Sesimizi çıkartmamız lazım. Geçtiğimiz günlerde Namık Kemal Üniversitesi’nde termik Santral ile ilgili bir toplantı yapılmış.Orada olmak isterdim.Benim de görüşüm alınsın. Aldığım duyumlara göre yapılan toplantıda termik santral sempatik gösterilmiş. Türkiye’de tabiî ki bir enerji açığı var ancak 500 bin kişinin yaşadığı bir bölgede termik santral kurulması niye. İnsanlarımızın geleceği yaşamı niye riske ediliyor.’’ şeklinde konuştu.

 

AMBAR DERE’YE GÖLET YAPILMASI İÇİN GEREKLİ MÜRACAATLARIMIZI YAPTIK

 

 Akay konuşmasını şöyle sürdürdü: Şu anda Çerkezköy’de 140 -170 metreden su çıkarıyoruz. Termik satral ile bu daha da aşağılara 350-400 metreye inecek.2012’de yapılan tespitlere göre Çerkezköy’de günlük su kullanımı 3 milyon metre küp. Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde 30 milyon metre küp.Tabi ki bu günümüzde çok daha fazla.Bizim Çorlu suyu ile ilgili sıkıntımız var.Biz iki yıl önce Ambardere’ye gölet yapılması için gerekli müracaatlarımızı yaptık.Çalışmalarımızı hazırladık.Henüz bir netice alamadık.Biz yer altı değil yer üstü sularımızı kullanmak istiyoruz.Ambardere’ye yapılmasını istediğimiz gölet ayni zamanda ani su baskınlarını ilçemizden de koruyacak.Biz Çerkezköy olarak her an su baskını korkusu yaşıyoruz.bunu düşünen yok. Bu konuda önümüzdeki günlerde yine halkımızla bir araya gelerek anlatmaya devam edeceğiz.

 

YAPILAN ÇALIŞMALAR ANLATILDI

 

Belediye Başkanı Vahap Akay’ın konuşmasının ardından söz alan Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Funda Serfiçe, göreve geldikleri Temmuz 2016 ayından , 25 Ocak 2017 tarihine kadar yaptıkları çalışmalar ile sosyal faaliyetleri tek tek anlattı. Serfiçe, bazı çalışma gruplarının 4’ten 8’e, bazılarını 6’ya çıkardıklarını ifade etti. Yeni dönemde Kent Konseyi olarak yapacakları en önemli projelerden birinin Kent Müzesi kurulması olduğunu söyleyen Serfiçe, bu konuyu Belediye Başkanı Vahap Akay’a da ilettiklerini ve başkanın da kent müzesi kurulması için gerekli katkı ve desteği vereceğini söylediğini aktardı.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10