Çerkezköy Belediyesi ses getirmeyi hedefliyor

Festivallerine ve uluslararası organizasyonlarına katkı sunan Uluslararası Festivaller Birliği'ne (UFB) Çerkezköy Belediyesi de üye oldu. 21 belediyenin üye olduğu UFB ile Çerkezköy Belediyesi'nin düz

Çerkezköy 26.01.2017 19:38:00 0
Çerkezköy Belediyesi ses getirmeyi hedefliyor

ULUSLAR ARASI FESTİVALLER BİRLİĞİNE ÜYE OLDU

 

Çerkezköy Belediyesi, yurtiçi ve yurtdışından onlarca festivali bünyesinde bulunduran ve bu festivallerin gelişimine önemli katkıları olan Uluslararası Festivaller Birliği'ne (UFB) üye oldu. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün girişimi ile 22 Ocak tarihinde UFB Komisyonu ile Büyükçekmece Belediyesi’nde bir araya gelen Çerkezköy Belediyesi yetkilileri, Çerkezköy’ün adını, kültürünü ve sanatını yurt içi ve yurt dışında tanıtmak için Uluslararası Festivaller Birliği’ne katılmayı talep etti.

 

ORGANİZASYONLAR HAKKINDA BİLGİ ALDI

 

Katılım isteği doğrultusunda 25 Ocak Çarşamba günü UFB Başkanı ve aynı zamanda Pendik Belediye Başkan Danışmanı Atilla İpek, Büyükçekmece Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Nazan Karagözoğlu ve Komisyon Üyeleri ilçemize gelerek bir dizi incelemelerde bulundu. UFB Başkanı ve Komisyon Üyeleri yapılan incelemelerin ardından Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ile görüşerek Çerkezköy’de düzenlenecek festivaller ve organizasyonlar hakkında bilgi aldı.

 

HER YIL ÇOCUK FESTİVALİ DÜZENLİYORUZ

 

Birliğe üye olmanın Çerkezköy adına çok fayda sağlayacağını ifade eden Başkan Akay ‘’Bünyesinde 21 seçkin Belediye’yi bulunduran Uluslararası Festivaller Birliği, Çerkezköy Belediyesi’nin desteği ile de çok başarılı işlere imza atacağına inancımız sonsuz. Bu birlik Çerkezköy için, Çerkezköy’ün uluslararası platformlarda tanıtılması için, Çerkezköylülük bilinci için çok önemli. Biz Çerkezköy Belediyesi olarak her yıl Çocuk Festivali düzenliyoruz.” dedi.

 

BÜYÜK BİR SES GETİRECEK

 

‘’Uluslararası Festivaller Birliği ile yapacağımız işbirliğinin ardından düzenleyeceğimiz Çocuk Festivali’nin bu yıl büyük bir ses getireceğine inanıyorum’’ diyerek konuşmasını sürdüren Vahap Akay, “Çerkezköy’de düzenleyeceğimiz festivallerin kalitesini yükseltmek, işbirliği ve her türlü yardımlaşmayı sağlamak, Çerkezköy’de kültürü ve sanatı geliştirmek için bu adımı attık. Unutmamalıyız ki dünyaya barışı ve sevgiyi, kültür ve sanat ile getirebilir, çoğaltabiliriz” dedi.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10