Yüceer: Becerisizliklerine kılıf arıyorlar

Kapaklı Samsun Havzalılar Derneği'nin düzenlediği geleneksel ''Tirit Yemeği'' etkinliğine katılan CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, daha sonra ziyaret ettiği CHP Kapakl?

Kapaklı 30.01.2017 19:42:00 0
Yüceer: Becerisizliklerine kılıf arıyorlar

YENİ ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ KONUŞULDU

 

CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Kapaklı Samsun Havzalılar Derneği’nin düzenlediği geleneksel ‘’Tirit Yemeği’’ etkinliğine katıldı. Etkinlik öncesinde CHP Kapaklı İlçe Teşkilatını ziyaret eden Candan Yüceer’e Samsun Milletvekili Kemal Zeybek de eşlik etti. İlçe Başkanı Kenan Seçkin, ilçe yönetimi ve İlçe Kadın Kolları üyelerinin de hazır bulunduğu toplantıda, yeni Anayasa değişikliği konuşuldu.

 

DURUM PEK DE İÇ AÇICI GÖRÜNMÜYOR

 

Bir taraftan rejimi değiştirecek başkanlık meselesini tartışırken, diğer taraftan ekonomik krizin halkın belini büktüğünü belirten Milletvekili Yüceer, “Durum pek de iç açıcı görünmüyor. Tarlaya atılan tohumdan, tarlayı süren traktöre, traktöre konulan mazottan atılan gübreye kadar her şeyi, evde kaynayan her tencereyi etkileyen doların yükselişi karşısında önlem alınamadı. Çünkü ülke yönetimi bütün bu sorunları bir kenara bıraktı, yani ekonomiyi, terörü, eğitimi, dış politikayı her şeyi bir kenara bıraktı bütün enerjisini ülkede rejimi nasıl değiştiririz, tek adam rejimini nasıl kurarız bunun derdinde.” dedi.

 

AKLI OLMAYANA HER AKIL ÜST AKILDIR

 

Bu saplantılı ve ısrarlı arzunun hem ekonomik, hem siyasi, hem güvenlik açısından büyük bir istikrarsızlık yarattığını kaydeden Yüceer, “Bakmayın siz bunların üst akıl, dış güçler falan demelerine. Aklı olmayana her akıl üst akıldır. Açıkçası beceriksizliklerine kılıf arıyorlar. Ülkeyi bir dış politikada, terörde, ekonomide bataklığa soktuktan sonra yok üst akılmış, yok dış güçlermiş. Ortam iyiyken, dolar akarken, kredi notları yükselirken ben yaptım ama her şeyi eline yüzüne bulaştırınca başkası yaptı. Şimdi terörü gündelik hale getirdikten, ekonomiyi bu kadar sağlıksızlaştırdıktan sonra istikrar için başkanlık gelmeli diyorlar.” diye konuştu.

 

BAŞKANLIK GELSİN DERTLER BİTSİN DİYORLAR

 

Milletvekili Candan Yüceer konuşmasının devamında ise şunları söyledi: Esnaf borç içinde batmamak için direniyor, çiftçi bu sene gübreyi nasıl atarım tarlaya derdinde, millet eve nasıl ekmek götüreceğim onu düşünüyor, insanlar terörden sokağa burnunu uzatamıyor ama istikrar bunların ağzına sakız olmuş, çiğneyip duruyorlar. Sanki uyguladıkları yanlış dış politika, yanlış hesaplar nedeniyle ülkede üç milyona yakın Suriyeli sığınmacı yokmuş gibi, onlar buradayken bizim aslanlarımız El-Bab’da şehit olmuyormuş gibi istikrar diyorlar. Bu kadar sıkıntının sorumlusu kim? Sanki kendileri değilmiş gibi bir de başkanlık gelsin dertler bitsin diyorlar.

 

O SANDIKTA TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN GELECEĞİ VAR

 

Başkanlık gelince dertlerin katlanacağını kaydeden Yüceer, “Birileri hiçbir denetim olmadan dilediğince at koşturacak. Yeni Anayasa değişikliğiyle bir sultanlık rejimi kurulmak isteniyor. Yasama, yürütme ve yargı tek bir elde toplanacak. İki ay sonra referandumda herkesin oy kullanması gerekiyor. Nasıl bir rejimle yönetilmek istediğimiz orada vereceğimiz kararla ortaya çıkacaktır. O sandıkta Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceği var. Biz onu oylayacağız. Çocuklarımıza nasıl bir gelecek bırakacağımızı oylayacağız. Halkını ayrıştıran, toplumu kutuplaştıran bir lidere mi geleceğimizi emanet edeceğimizi yoksa herkesin temsil edildiği parlamenter sistemle mi devam edeceğimizi oylayacağız. Atatürk milliyetçiliği ile milliyetçiliği ayaklar altına alan bir zihniyet arasında tercih yapacağız. Demokrasi ve insan hakları ile keyfilik arasında, adalet ile her şeyin bir kişinin iki dudağı arasında belirlenmesi arasında tercih yapacağız. Bu tercih yalnızca bugünü etkilemeyecek, çocuklarımızın geleceğini de belirleyecek.” dedi.

 

TİRİT YEMEĞİ ETKİNLİĞİNE KATILDI

 

Yüceer ve Zeybek, gerçekleştirdikleri ziyaretin ardından Kapaklı Samsun Havzalılar Derneği’nin düzenlediği geleneksel “Tirit Yemeği” etkinliğine katıldı. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın da katıldığı etkinlikte Yüceer, Havzalılarla en son Ramazan ayında düzenlenen iftar vesilesi ile bir araya gelebilme fırsatı bulduklarını belirterek,  “Sizleri tekrar görmekten, sizlerle yeniden bir arada bulunmaktan büyük mutluluk duyuyorum.” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10