Trafiğe kapatılacak

6 katlı FEM Dershanesi Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne devredilirken, binayı Atatürk İlkokulu ek binası olarak kullanılmasının kararlaştırılmasının ardından sırada

Çerkezköy 30.01.2017 19:50:00 0
Trafiğe kapatılacak

KAMUOYUNDA TARTIŞMALARA NEDEN OLMUŞTU

 

15 Temmuz kanlı darbe girişiminin ardından Makasçı Sokak üzerinde bulunan FEM dershanesi Kanun Hükmünde Kararnameyle ilk olarak hazineye devredilmişti. Uzun bir süre boş kalan 6 katlı bina, İlçe Müftülüğüne tahsis edilirken, alınan karar uzun süre gündemi meşgul ederek kamuoyunda da tartışmalara neden olmuştu.

 

BİR KATI OYUN ALANI OLACAK

 

Çerkezköy’deki derslik açığından dolayı 6 katlı binanın İlçe Milli Eğitime devredilmesinin daha mantıklı olacağını belirten siyasiler ve bürokratlar, gerekli görüşmeleri yaparak binanın İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne devredilmesini sağladılar. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri tarafından yapılan açıklamada da, “Atatürk İlkokulunda bin 200 öğrenci eğitim öğretim görüyor. Okul Müdürü, Okul Aile Birliği ve velilerin vereceği ortak karar doğrultusunda 1-2 ya da 3-4’üncü sınıflar oraya taşınacak. İkili eğitimi ortadan kaldırarak tekli eğitime geçeceğiz. Dershane çevresinde alan olmadığı için binanın bir katını da oyun alanına çevireceğiz.” ifadelerine yer verilmişti.

 

DUBALARLA YOL TRAFİĞE KAPATILABİLİR

 

Son gelişme olarak da Makasçı Sokağın öğrencilerin sorun yaşamamaları adına trafiğe kapanabileceği ifade edildi. Alınan bilgiler doğrultusunda yolun iki yönlü olarak trafiğe kapatılabileceği ve sokağın giriş çıkışına konulması planlanan dubaların kumandalarının da sadece öğrenci servis şoförlerine verilebileceği öğrenildi.

 

SABAHÇI ÖĞLENCİ KAVRAMI SONA ERECEK

 

Diğer yandan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün mekanda herhangi bir değişikliğe gitmeyeceği, öğrenci ve öğretmen değişikliğinin de olmayacağı öğrenilirken, yeni okulla birlikte sabahçı öğlenci kavramının sona ereceği ifade edildi.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10