İki yeni mübadele sergisi açıldı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından "Uluslararası Mübadele Sempozyumu ve Mübadelenin 94. Yılı Anma Etkinlikleri" kapsamında düzenlenen &quo

Tekirdağ 1.02.2017 20:09:00 0
İki yeni mübadele sergisi açıldı

ANI DEFTERİNİ İMZALADI

 

‘’Balkanlarda Kimlik Değişimi: Mübadele’’ sergisinin açılışına Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak'ın yanısıra, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Dodurka, Basın Yayın Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Poyraz, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Behçet Atlı ile Tekirdağlı vatandaşlar katıldı.  Açılışta anı defterini imzalayan Başkan Albayrak, ‘’30 Ocak 1923’te imzalanan ve yaklaşık 350 bin göçmenin etkilendiği Mübadelenin 94. yılında bir daha acıların yaşanmamasını ve barış dolu bir dünya olmasını diliyorum" dedi

 

"HASRETİN İKİ YAKASI-MÜBADİL AİLE ÖYKÜLERİ"

 

Açılışı yapılan bir diğer sergi "Hasretin İki Yakası-Mübadil Aile Öyküleri"ne ise Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat'ın yanısıra, Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Dodurka, Basın Yayın Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Poyraz, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Behçet Atlı ile Tekirdağlı vatandaşlar katıldı.

 

MÜBADELEYE TEKİRDAĞ'DAN IŞIK TUTTUĞUMUZ İÇİN MUTLUYUZ

 

Türkçe ve Yunanca hazırlanan 40 aile öyküsünün de yer aldığı Lozan Mübadilleri Vakfı tarafından hazırlanan serginin açılışını Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat ve diğer yetkililerle birlikte yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Dodurka Mübadil Aile Öyküleri sergisinin çok değerli bir sergi olduğuna dikkat çekerek "Bu tür etkinliklerle mübadeleye Tekirdağ'dan ışık tuttuğumuz için mutluyuz" dedi.

 

ÇALIŞMALARIN DAHA DA ARTMASINI DİLİYORUZ

 

Açılışta konuşan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat ise “İki yakanın insanları mübadele döneminde çok acılar çekti. Bizler bu sınır ötesi kültür birliğini yıllar önceden yaşamaya başladık. Geçmişte yaşanan bu acıları geleceğe taşımamak için barışa katkı verecek çalışmalar yapıyor ve bu çalışmaların daha da artmasını diliyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

CUMA AKŞAMINA KADAR AÇIK KALACAK

 

Cumhuriyet arşivinden getirilen mübadele ile ilgili 29 belge örneğinin yer aldığı ‘’Balkanlarda Kimlik Değişimi: Mübadele’’ sergisi ve daha önce Türkiye'nin çeşitli illerinde de sergilenen Mübadil Aile Öykülerinin yer aldığı "Hasretin İki Yakası-Mübadil Aile Öyküleri" sergisi,3 Şubat Cuma akşamına kadar vatandaşların gösterimine açık kalacak.

 

Haber / Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10