Meclis ilk oturumunu tamamladı

Çerkezköy Belediye Meclisi'nin Şubat ayı Meclis Toplantısı'nın ilk oturumu Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay Başkanlığı'nda dün gerçekleştirildi. Meclis gündemindeki konul

Çerkezköy 1.02.2017 20:27:00 0
Meclis ilk oturumunu tamamladı

NÜFUS SAYIMLARINA DEĞİNDİ

 

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu’nda yapılan Belediye Meclis toplantısının açılışında konuşan Belediye Başkanı Vahap Akay, son nüfus sayımında Çerkezköy’ün nüfusunun yaklaşık yüzde 9.5’lik bir artış ile 146 bin 319’a geldiğini şu anda Tekirdağ’ın en fazla nüfusu olan 3. ilçesi olduğunu, nüfus artışının bu şekilde devam etmesi durumunda 2021 yılında Tekirdağ’ın ikinci büyük ilçesi, 2027 yılında ise Tekirdağ’ın en büyük nüfusu olan ilçesi olacağını belirterek, gerek merkezi idarenin, gerekse Büyükşehir Belediyesi ve yerel yönetimlerin bu bilinç ile Çerkezköy’e hizmet etmesi gerektiğini ve anlamda pozitif ayrımcılık yapılması gerektiğini ifade etti.

 

NEFES ALAN HERKESİN BİLGİLENDİRİLMESİ LAZIM

 

Daha sonra Silivri’nin Çayırdere ve Ambardere’ye yapılması gündemde olan kömürlü termik santralle ilgili konuşan Başkan Akay, yapılması gündemde olan kömürlü termik santral ile ilgili Çerkezköy’de yaşayan, nefes alan herkesin bilgilendirilmesi gerektiğinin altını çizdi. Söz konusu santralin 480 hektarının Çayırdere, 64 hektarının Ambardere’de olacağını belirten Akay, “Kömürlü termik santralin zararı nedir, faydası nedir ortaya koymak lazım. Halkımızı bu konuda bilinçlendirmek lazım.” dedi.

 

HERKESİN DÜŞÜNCESİNİ ORTAYA KOYMASI LAZIM

 

Başkan Akay, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’ndan gelen bir heyetin Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nde mahalle muhtarları, okul müdürleri ve daire müdürlerinin katıldığı bir dizi toplantı yaptığını ve termik santralin Çerkezköy’de yapılması adına bir kamuoyu oluşturma adına toplantılar yaptığını belirterek, “Öyle anlaşılıyor ki ‘Kamuoyu oluşturalım, zararı yok hatta faydaları vardır’ şeklinde açıklamalar yapılmış. Oysa bu konuda Çerkezköy’de nefes alan, yaşayan herkesin görüşünü, düşüncesini ortaya koyması lazım.” dedi.

 

DAĞITTIKLARI ŞAMPUANLARI KENDİLERİ KULLANIYORLAR MI?

 

Söz konusu seminerde dağıtılan şampuan ve krem malzemelerine de değinen Belediye Başkanı Vahap Akay, “6 hoca gelecek olayı sempatikleştirmeye çalışarak ‘Hümikli’ şampuan, ‘Hümikli’ maske, ‘Hümikli’ yara merhemi ve sabun dağıtacak. Şimdi olayı yumuşatalım olayı sempatik bir hale getirelim, ‘Termik santral zaten kötü bir şey değil. Kömürlü termik santral hiç kötü bir şey değil’ gibi olayı bu çerçeveye bağlamak yanlış. Bunu getiren arkadaşlar kendi evlerinde bunları kullanıyorlar mı merak ediyorum. Buraya gelip bunları tarif eden arkadaşlar kendi yaşadıkları alana 7 kilometre mesafede termik santral var mı yok mu bunu da merak ediyorum.” diye konuştu.

 

HİDROELEKTRİK SANTRALLERİNİ GELİP KURSUNLAR DESTEKLEYELİM

 

Vahap Akay Çerkezköy’ün seçilmiş insanları olduklarının altını çizdiği konuşmasında, “Bugün Çerkezköy’ün geleceğine sahip çıkmak zorundayız. Ben kendi adıma söylüyorum. Mutlaka bir enerji ihtiyacı var ve kabul ediyoruz. Alternatif enerji kaynaklarını konuşmak zorundayız. HES’leri, hidroelektrik santrallerini gelip kursunlar destekleyelim. Ama kömürlü termik santrale şiddetle karşı çıkıyoruz. Kendi baktıkları alanda eksiklik var. Buradaki mevcut kömür yatakları üzerinden yerli kömürü kullanacağız. Kendi enerjimizi üreteceğiz diyorlar. Ergene’deki ÇED raporunda ‘Petrokok ve ithal kömürde işletebilir’ ibaresi bulunuyor. Şimdi bu şekilde bir manzarayla başlayacaksınız ve ikinci aşamada petrokok ve ithal kömür yakacaksın sonra yürüyüp gidecek. Bugün karşı çıkmazsak yarın çok geç olacak. Havamız suyumuz toprağımız gidecek.” ifadelerine yer verdi.

 

ÇERKEZKÖY KABUĞUNU KIRDI

 

Başkan Akay Çerkezköy’ün bölgenin çekim merkezi haline geldiğini ifade ederek, “Nüfus olmuş 146 bin 310, yaklaşık yüzde 10 büyüyoruz. Çerkezköy ciddi anlamda sanayisiyle beraber ticareti de güçlenen bir şehir halini almış. Burada yeni yapılacak yeni bir hayat başlıyor. Çerkezköy kabuğunu kırmış daha da ileriye gitmeye çalışıyor. Şimdi burada iş yapan daire üreten müteahhitleri, vatandaşları, sabah 8’de gelip akşam 5’te giden insanları artık Çerkezköy tutmaya başladı. Artık burada yaşayarak katma değer katmak istiyorlar. 150 binden vazgeçtim burada yaşamak katma değer katmak isteyen insanlar burada yaşamak ister mi? Tabi ki istemezler. Ondan da vazgeçtim burada yaşayanlar nefes almak için kaçmak isterler. Çerkezköy’ü neden bu hale getiriyoruz. Sorumluluk sahibi olanlara ve burada yaşayanlara söylüyorum, bugün yorum yapamaz sessiz de kalırsak cevap vermezsek kendimizden kaçmış oluruz.” dedi.

 

BU İŞİN SİYASETİ YOK

 

Belediye Başkanı Vahap Akay, “Bu işin AKP’si, CHP’si, MHP’si yoktur arkadaşlar. Burada nefes alan, buranın havasını soluyan, suyunu kullanan herkesin meselesidir bu konu” diyerek termik santralin aynı havzadan yeraltı suyunu kullanacağını ve su seviyesinin daha aşağılara düşeceğini, 2016 yılının Ocak ayı başında Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun Ambardere ve Çorlu Deresi’ndeki su baskınlarını önlemek için gölet yapılması talimatını verdiğini fakat şuanda göletin askıya alındığını belirtti. Akay, “Yeniden Çorlu Deresi su baskınlarına, sellere neden olursa bunun sorumlusu kim olacak?” diye sordu.

 

TERMİK SANTRAL OLAN NOKTALAR GEZİLECEK

 

Akay, konuyla ilgili Meclis Üyelerinin olumlu ve olumsuz görüşlerini bildirmesinin ardından kömürlü termik santralin etkilerini yerinde tespit etmek, görmek için termik santral olan noktalara geziler düzenlenmesi yönünde çalışmalara başlandığını da açıkladı.

 

KİRA BEDELİ KOMİSYONA HAVALE EDİLDİ

 

Belediye Başkanımız Vahap Akay’ın açılış konuşmasının ardından Belediye Meclis Toplantısı Çerkezköy ilçesi sınırları içerisinde muhtelif parsellerdeki Belediye hisselerinin satışının müzakeresinin İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na ve Züleyha Şişman Vekili Av. Engin Özden’in G.M.K.P. Mahallesi 1478 ada 1 parsele ilişkin itiraz dilekçesi de İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edilmesi ile başladı. Plan ve Proje Müdürlüğü’nün 24.01.2017 tarih 09 sayılı İlçemiz Kızılpınar Mahallesi 308 ada 16,17 ve 18 parsellere ilişkin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü raporu hakkındaki müzekkeresinin müzakeresinin İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edilmesinin ardından Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün 23.01.2017 gün ve 98 sayılı Veliköy Açık Hava Düğün Alanı’nın kira bedelinin belirlenmesi hakkındaki müzekkeresinin müzakeresi görüşülmek üzere Tarife Komisyonu’na havale edildi.

 

KENTPARK’A TAŞINMAZLAR TAHSİS EDİLECEK

 

Çerkezköy Belediye Meclisi’nin Şubat ayı Meclis Toplantısı’nın ilk oturumu Zabıta Müdürlüğü’nün 23.01.2017 gün ve 294 sayılı Çerkezköy Belediye Başkanlığı ile Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü arasında ortaklaşa yürütülen ve sözleşmesi imzalanan KGYS-EDS Projesi kapsamında alımı yapılan 7 adet aracın İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü hizmetlerinde kullanılmak üzere şartlı hibe edilmesi hakkındaki müzekkeresinin müzakeresinin görüşülüp, araçların sadece Çerkezköy Emniyet Müdürlüğü sorumluluk alanı içerisinde kullanılması şartı ile hibe edilmesi oy birliği ile kabul edildikten sonra İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nün 23.01.2017 gün ve 181 sayılı Belediyemizde dolu bulunan 4 adet kadroda derece değişikliği yapılması hakkındaki müzekkeresinin müzakeresi de oy birliği ile kabul edildi.

 

2 ADET BOŞ KADRODA DERECE DEĞİŞİKLİĞİ YAPILMASI KABUL EDİLDİ

 

Plan ve Proje Müdürlüğü’nün 25.01.2017 tarih 10 sayılı İlçemiz İstasyon Mahallesi 119 ada 24 ve 25,29 nolu parseller, 117 ada 1 ve 2 nolu parseller ve 268 ada 1 nolu parsel ile G.M.K.P. Mahallesi 44 ada 15 ve 18 nolu parsellerde kayıtlı taşınmazların ‘Kent Parkı’ yapılmak amacıyla tahsisi hakkındaki müzekkeresinin müzakeresinin İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edilmesinin ardından gündeme sonradan ilave edilen Plan ve Proje Müdürlüğü’nün GMKP Mahallesi 45 ada 1 parselde takas yapılması talebi İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi ve 2 adet boş kadroda derece değişikliği yapılması oy birliği ile kabul edildi.

 

KIZILPINAR VE VELİKÖY BÖLÜNMEYECEK

 

Gündemin son maddeleri olan Veliköy ve Kızılpınar Mahallelerinin artan nüfus yoğunluğu ve coğrafi büyüklük gerekçe gösterilerek bölünmesi talebi oy çokluğu ile red edildi.

 

İKİNCİ OTURUM CUMA GÜNÜ YAPILACAK

 

Şubat ayı Meclis toplantısının ilk oturumunu tamamlayan Çerkezköy Belediye Meclisi, Komisyonlara gönderilen konuları karara bağlamak üzere Cuma günü saat 15.00’da yeniden toplanacak.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10