Akay'dan özel açıklamalar

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, dün saat 12:30'da Radyo Haber'in Gündem Özel canlı yayınında Gazeteci Şaban Kardeş'in konuğu oldu.  Gündeme dair pek çok konunun masaya yatır?

Çerkezköy 2.02.2017 22:04:00 0
Akay

VAAT ETTİKLERİMİZ BAŞ UCUMUZDA DURUYOR

 

Programda 3 yıldır sürdürdüğü Belediye Başkanlığı göreviyle ilgili açıklamalarda bulunan Akay, ‘’Çerkezköy adına ideallerimiz var. Seçim döneminde vaat ettiklerimiz başucumuzda duruyor. Çerkezköy'ün eksiklikleri ve ihtiyaçları doğrultusunda Çerkezköy'e hizmet veriyoruz. Çerkezköy'ü daha sosyal ve mutlu insanların yaşadığı bir kent haline dönüştürme hedeflerimiz doğrultusunda hareket ediyoruz, tabi bu noktada devlet yatırımlarını yeterli düzeyde alamadığımız gerçeğini de görmemiz gerekiyor.’’ dedi.

 

YETERİ KADAR DEVLET YATIRIMI ALINMIYOR

 

Akay, Tekirdağ'da hiçbir ilçenin devlet yatırımı konusunda memnun olmadığına dikkat çekerek, ‘’Temel eksikleri konuşmaktan diğer konulara gelemiyoruz. Hiç kimse bana yeteri kadar devlet yatırımı aldığını söyleyemez. Ülkenin en büyük 30 önemli şirketini bünyesinde barındıran Çerkezköy vergi alamıyor. Bu kuruluşların yüzde 70'inin vergi dairesi İstanbul'da bulunuyor. Çerkezköy'ün iş gücünü, havasını, suyunu kullanacaksınız ama beş kuruş verginiz buraya gelmeyecek. Bu durum çok vahim.Yasal düzenlemenin peşine düşmemiz gerekiyor." dedi.

 

ONLARIN GÖRMEK İSTEDİKLERİ NOKTADA DEĞİLDİM

 

Gazetemizin Facebook sayfası üzerinden kendisine yöneltilen ‘’15 Temmuz gecesi Başkan Akay neredeydi’’ sorusunu cevaplayan Akay, ‘’Bununla ilgili daha önce açıklamalarda bulunmuştum. Nerede olduğumu anlattım, bu gibi sorularla kendilerine siyasi pay çıkartmaya çalışanlar, suçluluk duygularını bastırmaya çalışıyorlar. Bu hain yapılanma ile herhangi bir bağlantımız olmamış, aksine gazetelerini dahi kapımızdan içeri sokmamışızdır. Siyasi organizasyonla Vahap Akay 15 Temmuz gecesi neredeydi diyerek suçluluk psikolojisini gösteriyorlar. Bende sokağın bir köşesindeydim ama tek fark onların görmek istedikleri noktada değildim.’’ diye konuştu.

 

ÇOK SIKINTILI BİR ÇERKEZKÖY DEVRALDIK

 

‘’Kızılpınar ve Veliköy'den çok fazla şikayet alıyoruz. 30 Mart 2014 günü nasıl bir Çerkezköy devraldınız’’ şeklindeki soruyu da yanıtlayan Başkan Akay, Büyükşehir Belediyesi’ne bağlandıktan sonrasını milat olarak kabul ettiklerini belirterek, ‘’Çerkezköy sınırları içersinde 2 ayrı kurum var birisi biz diğeri Büyükşehir Belediyesi. Kızılpınar en büyük mahallemiz ve çok büyük sorunlar var. Ekonomik olarak çok sıkıntılı bir Çerkezköy devraldık. Kızılpınar'da 50'nin üzerinde icralık dosya vardı. Kızılpınar'da 2014 yılında içme suyu hattı çalışması yapılmış ama üzeri kapatılmamıştı ve alt yapı sorunları olduğunu gördük. Hızla büyüyen bir Kızılpınar var bunu görerek o dönem Kızılpınar'a pansuman yaptık. Alt yapı çalışmalarının sona ermesinin ardından da üst yapı çalışmalarına başlayacağımızı planlarımızın arasına aldık. Çerkezköy'ün derelerine akan kanalizasyon hattını kollektörde toplayarak arıtma tesisine taşıyacak projeye imza attık. Proje Kızılpınar'a geldiğinde alt yapı çalışmalarına başlayacaktık ki nitekim Kızılpınar'da alt yapı çalışmaları şu an devam ediyor. TESKİ, İstiklal Caddesi'nde ve muhtelif sokaklarda çalışmalarına devam ediyor. 2 3 yıl içme suyunda sorun yaşadılar sabır gösterdiler.80 kilometrelik alanda yapılan alt yapı çalışmaları için 1 buçuk yıl bizden istenmişti biz bunu 1 yıla indirgemeye çalıştık.’’ dedi.

 

SORUMLULUĞUMUZ DAHİLİNDE DEĞİL

 

Gazeteci Şaban Kardeş’in ilçede yaşayan vatandaşların suyu metreküp bazında pahalıya tükettikleri yönünde düşünceleri olduğunu söylemesi üzerine konuşan Akay, ‘’Vatandaşımız Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin ve Çerkezköy Belediyesi'nin sorumluluk alanlarını bilmiyor olabilir, bu normaldir. Su ve elektrik konusunda yaşanan sıkıntılar bize fatura edilse de aslında sorumluluğumuz dahilinde değil. Fakat biz sorumluluk alanımız dışında yer alan her soruna müdahil oluyoruz. Atık su bedeli dahil 3 Lira 57 Kuruş'a vatandaşlarımız suyu alıyor. Diğer ilçeler zam yapsa da biz bu bedele zam yapmadık. Atık su bedeli olarak Tekirdağ'da 0.40 Kuruş bedelle en düşük fiyatı sağlayan ilçeyiz. TESKİ'nin maliyeti ve katı atık ücreti eklenince fatura kabarık gelebiliyor." dedi.

 

VATANDAŞLARIMIZI BİR YERDE BULUŞTURMAMIZ LAZIM

 

‘’2016 yaptırım planında neleri gerçekleştirdiniz" sorusunu da yanıtlayan Akay, 2016 yılı içerisinde tamamlanmamış tek projelerinin pazar yeri olduğunu söyleyerek, insanların sokakta tutmak istediklerini yeşil alanları genişleterek, sosyalleşmenin önüne açmak için gerekli çalışmaları yaptıklarını kaydetti. Akay, Astsubay lojmanlarından başlayarak, eski otogar pazar yeri ve viyadüğün altından geçerek Adnan Kahveci Parkı'na varana kadar olan 80 bin metrekarelik alanda çalışma başlatacaklarını da belirtti. "Vatandaşlarımızı bir yerde buluşturmamız lazım.’’ diyen Akay, ‘’Meydanı olan bir alan haline getireceğiz. İlçemizde hiç kimsenin tat almadığı etkinlikler gerçekleşiyor. Bunu değiştirebiliriz.’’ diye konuştu.

 

YENİ KÖPRÜ 15 ŞUBAT’TA İHALEYE ÇIKACAK

 

Çerkezköy Haber Gazetesi’nin yoğun kar yağışının yaşandığı 6 Ocak günü ''Çerkezköy rampada kaldı" başlıklı haberiyle ilgili konuşan Akay, Çerkezköy Belediyesi'nin kendi kontrol sahasında olmayan bölgelerde dahi tuzlama çalışmaları yapıldığını ve Karayollarının yetişemediği alanlarda kar küreme ve tuzlama faaliyetlerini yaptıklarının altını çizdi. Bağlık Mahallesine 500 metre uzunluğunda bir köprü projesinin tamamlandığını söyleyen ve ‘’Çerkezköy'ün kaderi kambur köprüler olmamalı" diyen Akay, yeni köprünün ihaleye 15 Şubat'ta çıkacağını ifade etti.

 

TERMİK SANTRAL

 

Ambardere'ye yapılması planan termik santralle ilgili de konuşan Akay, "Haberi ilk olarak Marmara Haber Gazetesi'nde gördüm ve ertesi gün belediye meclisinde paylaştım. Devlet planı projeyi hazırlamış askıya asmış. 10 yıl sonra nüfusu 300 bine ulaşacak olan Çerkezköy'de 4 sanayi bölgemiz var ve milli enerji söylemleri yapılıyordu. Bugün ÇED raporuna baktığımızda ithal kömür ve petrokok kullanılabilir ibaresi bulunuyor. Limana gelecek olan ithal kömür burada işletilecek ve Çerkezköy'ün insanı tek nefes aldığı yerden olacak. Oraya 2 baca koymanız demek, yüzbinlerce insanı kanser tehdidi altına almaktır. Bacadan çıkacak kükürtün oranı yüzde kaçtır? Çerkezköy'ün su mesafesi git gide dibe iniyor o kömürü yıkamak için su gerekecek; yakılan kömürün cüruhu nereye dökülecek?" dedi.

 

KAPAKLI VE ÇERKEZKÖY’E ORTAK OTOGAR

 

Akay, Çerkezköy'ün giriş ve çıkışında TIR Parkı ve gümrük binasının oluşturduğu kötü görüntünün yanı sıra ışıklandırması olmayan otobanla ilgili de açıklamalarda bulundu. İlçe girişinde bulunan TIR Parkı ve Gümrük Müdürlüğü'nün kötü görüntü yarattığını, viyadüğün de karanlık olması dolayısıyla kentin kötü görüntü oluşturduğunu söyleyen Akay, Kapaklı ve Çerkezköy'ün ortak kullanabileceği bir otogar yapılıp mevcut otogarın da farklı bir amaçla kullanılabileceğini belirtti.

 

PAZAR YERİ PROJESİ İHALEYE ÇIKACAK

 

13 yıllık vatandaş mülkiyeti davasının sonuca kavuşmasının ardından Kent Park alanının pazar yerinde yapılmasına karar verildiğini belirten Akay, projenin 6 aylık bir gecikmeye uğradığını kaydetti. Akay, Pazar yeri projesinin önümüzdeki hafta ihaleye çıkartılacağını ve pazar yeri hacminin 10 bin metrekarelik bir alana düşeceğini belirterek, ‘’Pazarcı esnafımız biraz sıkışacak ama olsun. Bizim için alan çok önemli. Pazar yerinin enerjisini kendisinin üretmesi kısmında güneş enerjisine dayalı bir proje gündemimizde değil.’’ diye konuştu.

 

BİN 200’ÜN ÜZERİNDE KURSİYERE 17 FARKLI BRANŞTA KURS VERİLİYOR

 

Mahalle evleri projesine devam ettiklerini belirten Akay, Veliköy Mahalle evinin yanı sıra Bağlık Mahallesinde bir mahalle evi kurulacağını belirtti. Akay, Türkan Saylan Eğitim Kültür ev Sanat Merkezi'nde bin 200'ün üzerinde kursiyere 17 farklı branşta kurs verildiğini belirterek, Kızılpınar'da oluşturulan mahalle evinde öğrenciler için bir de etüt alanı oluşturduklarının altını çizdi.

 

BAL HEDEFİ OLDUĞU İÇİN DAHA FAZLA DESTEK SAĞLIYORUZ

 

Spora gündemine dair de açıklamalarda bulunan Başkan Akay, 1911 Çerkezköyspor'a BAL hedefi olduğu için yardımlar nezdinde diğer takımlara nazaran daha fazla destek sağladıklarını belirterek, Çerkezköy'ün spor kulüplerinin ortak kullanacak tek bir stadyumunun olmamasından duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

 

GENÇLİK MERKEZİ YAPIMI YARIM KALDI

 

Akay, 2014 yılında başlayan Gençlik Merkezi'nin yapımının yarım kaldığını belirterek "Konunun siyasi bir manevra olduğunu düşünüyorum" dedi. İlçeye spor tesisleri kazandırmak istediklerini ifade eden Akay, 10 yıl boyunca atıl durumda kalan istasyondaki spor salonunu tekrardan ilçeye kazandırdıklarını aktardı.

 

YÜCEER İLE HİÇBİR SORUNUMUZ YOK

 

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer ile arasında herhangi bir sorun olup olmadığıyla ilgili de konuşan Akay, "Aynı partiye mensubuz hiç bir sorunumuz yok. Diplomatik olduğumuz doğrudur ve bu çok nettir."  dedi.

 

2 OTOPARK PROJEMİZ VAR

 

Akay, 10 Aralık'ta termik santral hakkında bilgilendirme toplantısı yaptıklarını ifade ederek termik santrale karşı hayır dediklerini herkese açıkça ifade etme olanağı bulduklarını söyledi. İlçede yaşanan yanlış park ve park yeri sorununa da açıklık getiren Akay, "Şu anda 2 otopark projemiz var. Birisi Ak Bank'ın arkasında 2 katlı kapalı otopark diğeri ise Şelale Parkın bulunduğu alanda eksi 2 katlı olacak şekilde yapılacak." dedi. 3 yıl içinde belediyeciliğinize kaç puan verirsiniz sorusuna da yanıt veren Başkan Akay, puanını 7 olarak açıkladı.

 

Haber / Pınar SANCAR

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10