Yüceer: Hadi oradan!

CHP Tekirdağ Milletvekili Dr.Candan Yüceer, CHP İlçe Başkanı Engin Camcı ve İlçe Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte Çerkezköy Haber Gazetesi'ni ziyaret etti. Ziyaretinde Ak Partili vekillerin son dönemde ?

Çerkezköy 3.02.2017 20:21:00 0
Yüceer: Hadi oradan!

BU KADAR BASİRETSİZSİNİZ

 

Dün gün boyu Çerkezköy’de bulunarak biri dizi ziyaret gerçekleştiren CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Dr.Candan Yüceer’in ilk durağı Çerkezköy ilk günlük gazetesi Çerkezköy Haber Gazetesi oldu. Gazeteci Şaban Kardeş ile görüşen Candan Yüceer, “Ulusal ve yerel basın iktidar partisi tarafında sindirilmeye çalışılıyor. Ankara'da görev yapan birçok gazeteci bu bağlamda işinden oldu. 2011 yılında milletvekilliğine seçildiğim dönemde ülke zor bir dönem yaşıyordu ve bu koşullar hala devam ediyor. Ak Partili vekiller iradelerini parti lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın iradesine teslim etmiş durumdalar. Bu kadar mı basiretsizsiniz? Nasıl olur da 316 milletvekili aklını ve iradesini tek bir kişiye bağlayabilir aklım almıyor." ifadelerini kullandı.

 

GELİNEN SON NOKTADA SORUMLU OLAN İKTİDAR PARTİSİDİR

 

17-25 Aralık sürecine değinen Milletvekili Yüceer, “Ak Parti hükümeti bu süreçte hırsızlık ve yolsuzluk yaptı ve bunu inkar edemedi. Üstüne üstlük bir de mağduru oynuyorlar. Yok faiz lobisiydi yok üst akıldı yok kandırıldık edebiyatıyla vatandaşın adeta aklıyla alay edercesine yalan söylüyorlar. AK Parti yanmaz yapışmaz tava gibi, hiçbir şey üzerinde durmuyor maşallah. Nasıl oluyor da AK Parti içerisinden FETÖ'cü çıkmıyor. Daha önce itiraz ettiğimiz birçok noktada haklı çıktık. Büyükşehir yasasına tamamıyla karşı çıkmadık ama birçok noktada şerh koyduk. Bugün gelinen noktada itirazlarımızda haklı çıktık. FETÖ konusunda hükümeti daha önce birçok kez uyarmamıza rağmen kulak ardı ettiler. Bugün gelinen noktada sorumlu olan iktidar partisidir.” diye konuştu.

 

ÜLKENİN GELECEĞİ TEHDİT ALTINDADIR

 

Anayasa değişikliği referandumunda Ak Parti'nin tarihi bir hezimete uğrayacağını sözlerine ekleyen Candan Yüceer, "Ak Parti tarihteki yerini alacak, sandıktan hayır çıkacak. Ak Parti 2010 referandumundan zaferle ayrılması bir grup 2. cumhuriyetçilerin desteğiyle oldu. O dönem FETÖ özellikle yargıda yoğun bir şekilde kadrolaştı. Anayasa değişikliği teklifi siyaset üstü bir konudur ve ülkenin geleceği tehdit altında bırakılıyor. Erdoğan'ı sevebilirler, CHP'yi desteklemeyebilirler ama Anayasa'da değiştirilmek istenen ibarelere bakıldığında ülkenin geleceğinin nasıl bir tehdit altında olduğunu görebilirler.” dedi.

 

YURT İÇİNDE HEP MUHALEFET OLDUK

 

Referandum parti meselesi değil, memleket meselesi olduğunu ifade eden Yüceer şöyle devam etti; Şimdi oyumuza sahip çıkmazsak referandumdan sonra sahip çıkmak isteyeceğimiz bir oyumuz ve irademiz dahi olmayacak. Yeni Kapı ruhu diye bir şey yok. İktidar partisinin şovuna dönüşen bu sürecin boş çıktığını gördük. Ak Partili vekiller ile birlikte yurt dışı gezilerinde ve siyasi söylemlerde ülke aleyhinde bir tavırda bulunulması dahilinde Ak Parti mensubu milletvekilleriyle o an kenetlenebildik, fakat yurt içinde yaşanan meselelerde muhalefet halinde olduk.

 

BU KADAR MI DEĞERLERİNİZDEN KOPTUNUZ?

 

Ak Partili vekillerin son dönemde ‘’Atatürk dönemine geri dönüyoruz’’ söylemlerine şiddetle karşı çıktığının altını çizen Candan Yüceer, ‘’Şimdi de Atatürk'ün cumhuriyeti kurduğu dönemlere atıfta bulunarak bir şeyler yapmaya çalışıyorlar. Hadi oradan. İstiklal Marşı'nın eleştirildiği, T.C ibaresinin resmi kurumlardan kaldırıldığı dönemlerde ülkücüler pasif kaldı. Devlet Bahçeli otofaji yapıyor yani kendi kendini bitiriyor. Kendisinin koltuk sevdası olabilir. Bu kadar mı değerlerinizden koptunuz?’’ dedi.

 

SANDIKTAN YÜKSEK ORANDA HAYIR OYU ÇIKACAK

 

Milletvekili Yüceer konuşmasının sonunda ise, “Türkiye son çeyrekte yüzde 2 oranında küçülme yaşadı ve ülke ekonomik bir çöküş içersindedir. Ak Parti 15 yıllık iktidar süreci döneminde dilediği yasayı çıkartabilecek sayıya sahipti fakat yine de ülkeye başkanlık sistemini getirmek istemesindeki sebep ülkenin selametine ters düştü. Referandum sürecine kadar CHP'li vekiller olarak sokaklarda vatandaşlara başkanlık sisteminin yanlış bir tercih olduğunu anlatacağız. Sandıktan yüksek oranda hayır oyu çıkacaktır.” ifadelerine yer verdi.

 

GÜNÜNÜ ÇERKEZKÖY’DE GEÇİRDİ

 

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer’e ziyaretleri kapsamında CHP İlçe Başkanı Engin Camcı ve CHP İlçe Yönetim Kurulu üyeleri de eşlik etti. Yüceer, gerçekleştirdiği ziyaretin ardından İlçedeki diğer yerel gazeteler, Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Ünal, İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, Çerkezköy Pazarcılar Derneği ve son olarak da CHP İlçe yönetimiyle bir araya geldi.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10