Meçhul ''kimyasal'' Çerkezköy'ü ayağa kaldırdı.

Çerkezköy'de Beyazsu Sokak üzerindeki kanalizasyona bırakılan kimyasal madde Çerkezköy'ü ayağa kaldırdı.

Çerkezköy 6.02.2017 09:56:00 0
Meçhul

KOKUNUN KAYNAĞI ARANDI

 

Önceki akşam saat 19.00 sularında pis kokuların duyulması ile mahalleli ayağa kalkınca Çerkezköy Belediyesi, İlçe Emniyet Müdürlüğü ile itfaiye ekipleri meçhul kokunun kaynağını aradı. Beyazsu sokak üzerinde iddiaya göre bir kamyonun akşam saatlerinde boş bir araziye bir şeyler döktüğünü gören vatandaşlar durumu hemen belediye ekiplerine haber verdi.

 

KOKU ÇERKEZKÖY’Ü SARDI

 

Çerkezköy Belediyesi Zabıta ekipleri Beyazsu sokak üzerine gelerek, GAZDAŞ ekipleriyle beraber yaptıkları incelemelerde boş araziden ağır bir koku geldiğini fark ettiler. Ekipler vidanjör yardımıyla alanı yıkayarak temizlerken, kimyasal atığı kanalizasyon hattına boşalttılar. Meçhul kimyasal maddenin kanalizasyon hattına boşlatılmasının ardından koku bir anda tüm Çerkezköy’ü sarmaya başladı.

 

EKİPLER TARAFINDAN NUMUNE ALINDI

 

Önceki gün sabah saatlerinde Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Belediye ekipleriyle birlikte gerekli incelemeleri yaparken, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nden Çevre koruma ekiplerinden yardım istendi. Ekipler bacalardan numune alırken, konu hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Vahap Akay, “Kimyasalın ne olduğu belli olmazken koku Çerkezköy’ü etkisi altına aldı. Asit ya da yağ değil, solvent içerikli bir madde. Vatandaşın ihbarını değerlendiren emniyet ekipleri bir kamyonun boş alana bir şeyler boşalttığını söyledi.” ifadelerini kullandı.

 

ANALİZ SONUCU AÇIKLAMA YAPILACAK

 

Gün boyu meçhul kamyonu arayan emniyet yetkilileri yüzlerce kamera kaydını incelemelerine rağmen olayı çözemezken Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay yaptığı açıklamada Kimyasalı analize gönderdiklerini, analiz sonucu kanalizasyona atılan ve Çerkezköy'de birçok noktada hissedilen keskin pis kokunun ne olduğunun anlaşılacağını ifade etti. İtfaiye ve TESKİ ekipleri gün boyu tazyikli su ile kanalizasyon hattını temizleyerek kokunun giderilmesini sağladılar.

 

Haber / Şaban KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10