Pis koku eğitimi de vurdu

Cumartesi günü akşam saatlerinde Beyazsu Sokak üzerinde etkili olan kötü koku hızla yayılmaya devam ederken, kokunun en çok hissedildiği GOP Mahallesi sakinlerindeki tedirginlik hat safhaya yükseldi. Şehit Dinçer Ers

Çerkezköy 7.02.2017 14:53:00 0
Pis koku eğitimi de vurdu

ÇALIŞMALAR TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR

 

Gazi Osman Paşa Mahallesi Beyazsu Sokak üzerinde Cumartesi akşam saatlerinden itibaren çevreye yayılan kötü koku ekipleri alarma geçirirken mahalleliyi de tedirgin etti. Kaynağı belirlenemeyen koku günden güne artarken, tüm Çerkezköy’ü de etkisi altına almaya başladı. TESKİ Koruma Daire Başkanı ve Çevre Mühendisleri Çerkezköy’de gerekli incelemelerini yaparken, kokunun tespiti için çalışmaların tüm hızıyla devam ettiği öğrenildi.

 

OKULDA İNCELEMEDE BULUNDULAR

 

Özellikle Gazi Osman Paşa Mahallesi’nde ağırlıklı hissedilen koku vatandaşları tedirgin etmeye devam ediyor. Sömestr tatilinin ardından önceki gün Şehit Dinçer Ersoy İlkokulu öğrencileri okullarına geldiği esnada ağır kokudan dolayı evlerine dönmek zorunda kalmıştı. Dün Çerkezköy’e gelen Tekirdağ Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömer Albayrak, Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İrfan Danışmaz ile birlikte Şehit Dinçer Ersoy İlkokuluna giderek incelemelerde bulundular.

 

OKUL DÜN TATİL EDİLDİ

 

Kokudan dolayı öğrencilerin okula gelemediği ve okul çalışanlarının da okulda maskeyle gezerek kokudan etkilenmemeye çalıştıkları ifade edildi. Okul Müdürü Önder Ayaz’ın odasında yapılan toplantının ardından okulun eğitim ve öğretime ara verilerek tatil edildiği öğrenildi.

 

KANALA DEŞARZ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUZ

 

Toplantının ardından açıklama yapan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Kokuyla alakalı net bir durum yok. Henüz bir içerik bulunamadı. Kokunun en ağır hissedildiği bölge yeni yapılan kolektör hattının geçtiği alan üzerinde yaşanıyor ve demek oluyor ki kanalizasyona deşarz var. Güneşler Petrolün arkasındaki alanda kokuyla alakalı olarak şikayet gelmişti ve o alandan sonra koku git gide yayılmaya başladı. Kanalizasyona bir deşarz olduğunu düşünüyoruz ve kokuyu çözmeye çalışıyoruz.” dedi.

 

HALA SOMUT BİR DELİL YOK

 

Kokunun içeriğiyle alakalı olarak hala somut bir delil olmadığını sözlerine ekleyen Başkan Akay, kokunun yayıldığı bölgedeki tüm kamera kayıtlarının incelendiğini ifade etti.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10