İRFAN MANDALI İLE İCRAATIN İÇİNDEN

Kapaklı'da Emniyet'in Emniyet Bariyeri Belediyeden 2016 yılı fen işleri faaliyetlerini kamuoyuna yazılı olarak açıklayan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Kapaklı İlçe Emniyet Müdür

Kapaklı 8.02.2017 20:19:00 0
İRFAN MANDALI İLE İCRAATIN İÇİNDEN

Ülkemiz genelinde bir dönem nefes aldırmayan, toplumun polis ve asker dahil her kesimine yönelik terör saldırıları ülke genelinde il ve ilçe emniyet müdürlüklerin sürekli hedefte olduğu gerçeğini açığa çıkarttı. Emniyete ait binaların araç içinde, bombalı ve/veya olası saldırılarına karşı araçların hızlarını kesecek bariyerler için doğan ihtiyaç ise yerel yönetimler tarafından karşılanıyor. Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, 2016 yılı icraatlarına ilişkin bilgilendirme içerikli açıklamasında bu hizmetlerine de değindi. Söz konusu açıklamada emniyet binasının bomba yüklü araçların olası saldırıya karşı saldırının engellenmesi için 50 adet karayolları tipi beton bariyerin satın alınarak emniyete hibe edildiği kaydedildi. 

 

2016’DA 11 BİN 832 METREKARE ASFALT

 

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Fen İşleri Müdürlüğü’nün 2016 yılında gerçekleştirdiği faaliyetler hakkında yaptığı bilgilendirmede ilçeye 2016 yılı içersinde 11 bin 832 metrekare asfalt döküldüğünü kaydetti.Başkan Mandalı “ Çalışmalar çerçevesinde bir yıl içersinde 40 bin metrekare yol, 3 bin 116 metre kaldırım tamiri, 4 bin 559 metrekare kaldırım, 273 metrekare parke taş tamiri, 20 bin 216 metrekare kilitli parke taş, 5 bin 699 metre bordür tamiri,3 bin 410 metre bordür döşenmesi, bin 266 metrekare beton yol tamiri, 31 bin 250 metrekare beton yol, bin 989 metre yağmursuyu gideri yapılmıştır” dedi.

 

50 BİN METREKARE YENİ YOL AÇILDI

 

Tüm mahallelerde toplam 35 bin ton malzeme ile stabilize yol çalışmasının yapıldığını kaydeden Mandalı “İlçe genelinde 50 bin metrekare yeni yol açılmıştır. Bahçelievler dere yatağında bin 130 metrekare menfez ve dere ıslah çalışması yapılmıştır.100 ton soğuk asfalt yama malzemesi alınmıştır. İş makinesi çalıştırılması kapsamında toplam bin 198 saat kepçe, 557 saat ekskavatör, 214,50 saat paletli kepçe, 646 saat greyder, bin 800 saat kamyon, 323 saat kamyonet çalıştırılmıştır. Muhtelif cins yol malzemesi alımı kapsamında 24 bin ton balast malzeme, 20 bin ton taş tozu malzeme, 24 bin ton mekanik yol malzemesi alımı yapılmıştır. C25/30 betonarme betonu alımı kapsamında toplam 6 bin 674 metreküp beton alınmıştır. Beton bordür alımı ihalesi kapsamında 25 bin metre 75x30x15 cm ebadında beton bordür alındı. Ayrıca belediye hizmet binasının Vrf tesisatı yapıldı ve teras kat kafeterya işi yapıldı.Müdürlüğümüz hizmetlerinde kullanılan taşıt ve iş makinelerinin yıl içerisinde gerekli bakım onarımları yapılmıştır” diye konuştu.

 

KAMU BİNALARINA KAYNAK HİZMETİ

 

Mandalı şöyle devam etti: “ Müdürlüğümüz hizmetlerinde kullanılan 10 adet taşıtın ve 6 adet iş makinesinin trafik sigortası, 3 adet taşıtın da fenni muayene işlemleri yapılmıştır. İlçemiz sınırları içerisinde tespit edilen ve ihtiyaç duyulan bölgelerde kullanılmak üzere yağmursuyu ızgarası imalatı ve montajı yapılmıştır. Yıl içerisinde ilçemizde bulunan okullardan, sağlık merkezlerinden, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve mahalle muhtarlıklarından gelen taleplere cevap verilerek gerekli kaynak çalışmaları yapılmıştır. İlçemiz Yanıkağıl Mahallesi park alanında çevre aydınlatması işi yapılmıştır.Yol geçişlerinde kullanılmak üzere 2 bin adet  paletli belediye bordürü, 30 adet bin milimetre beton konik, 250 adet 300'lük beton boru alınmıştır. Müdürlüğümüz muhtelif parke taş yol çalışmalarında kullanılmak üzere 3 bin 500 metrekare; sekiz santimetre kilitli parke taş alınmıştır.

 

CADDE CADDE, SOKAK SOKAK

 

Pınarça Mahallesi girişi Remzi Garip Konutları ön yolları ve Yanıkağıl okul bahçesine 4 bin 300 metrekare 8 santimetre kilitli parke taş ve 800 metre bordür döşenmiştir. Bahçelievler Mahallesi Halide Edip Adıvar Caddesi’nde 4 bin 316 metrekare 6 santimetre dekoratif parke taş ve bin 850 metre beton bordür döşenmiştir. Pınarça ve Uzunhacı Mahalleleri’nin muhtelif sokaklarına 4 bin metrekare 8 santimetre dekoratif parke taşı ve 200 metre beton bordür döşenmiştir. Cumhuriyet Mahallesi Vatan Caddesi ile Yakamoz, Erdem ve Kanarya Sokaklar’da toplam 870 metre yağmur suyu kanalı yapılmıştır.

 

ELEKTRİK TÜRBİNİNİN PROJESİ HAZIR

 

Karlıköy ve Bahçeağıl Mahalleleri’ne toplam 5 bin metrekare 8 santimetre kilitli parke taş döşenmiştir. Pınarça Mahallesi Eski Kantar  Yolu’na 2 bin 600 metrekare 8 santimetre kilitli parke taşı ve 560 m belediye tipi bordür döşenirken, Bahçelievler ile İsmetpaşa Mahalleleri arasındaki Vahit İnce Üst Geçidi zaman içersinde deforme olduğundan bakım ve onarımı yapılmıştır. Pınar Bulvarı üzerinde bulunan dekoratif aydınlatma direklerindeki kuyu logoları arızalandığından 45 adet Işıklı UV baskılı kuyu logosu yenilenmiştir.Kurulacak olan 1 MW lisanssız elektrik üretimi türbininin ihale dosyası ve projeleri hazırlanmıştır.”

 

İŞ EKİPMANLARINA İSG AYARI

 

2016 yılı içersinde 6331 sayılı iş sağlığı ve güvenliği kanunu gereğince belediye hizmet binasında bulunan iş ekipmanlarının periyodik kontrolleri ve işyeri ortam ölçümlerinin yaptırıldığını kaydeden Mandalı “Bahçeağıl Mahalle Muhtarlığı merdivenlerine ve Kapaklı Atatürk Meydanı Atatürk Büstü çelenk koyma alanına engelli rampasına 80 metre mermer yapıldı. Yanıkağıl Anasınıfı binasına 202 metre 5 cm Karbon Takviyeli 16 ds yoğunlukta mantolama sistemi yapılmıştır” dedi. Başkan Mandalı açıklamasında ayrıca şu bilgilere yer verdi:

 

YENİ HASTANE BİNASI İÇİN HAZIRLIK

 

“İlçemizde bulunan hizmet binasının D grubu müstakil bir hastane olarak hizmete devam etmesi kararlaştırıldığından mevcut hizmet binasının Kapaklı Devlet Hastanesi olarak hizmete başlatılabilmesi için onarımı yaptırılmıştır. Kapaklı Futbol sahasına dijital futbol skorbordu (600x400 cm) temin edilip montajı yapılmıştır. İnönü Mahallesi Küçük Sanayi 3. Sokak No:2 adresinde yapımı devam eden Atık Getirme Merkezi için 2 adet sürgülü dış bahçe kapısı ve 14*12 metre ölçülerinde kapalı alan yapılmıştır. İlçemize bağlı tüm mahallelerimizde gerekli yol bakım çalışmaları ve muhtarlık binalarında gerekli bakım onarım çalışmaları yapıldı.

 

38 HAFRİYAT RUHSATI VERİLDİ

 

Müdürlüğümüz tarafından yıl içerisinde 38 adet atık belge taşıma kabul belgesi düzenlenmiş hafriyat ruhsatı verilmiştir.Yıl içersinde TESKİ’ye 6, GAZDAŞ’a 15, TREDAŞ’a 7 adet alt yapı tesisi açılma ruhsatı verilmiştir. Belediyemize ait hizmet binaları ve park alanlarına 9 adet elektrik aboneliği, 10 adette ön abonelik işlemi yaptırılmıştır. İlçemiz ve bağlı mahallelerinde, okullar, camiler ve muhtarlık binalarında elektrik tesisat ve aydınlatma işleri tamir ve bakımları yapılmıştır.”

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10