Etüt Merkezlerinin Adı ve İşlevi Değişecek

Ülkemizde yapboza dönüşen eğitim sisteminde KHK kapsamındaki yeni yapılanma, "FETÖ mü sızdı?" şüphesi uyandırdı. Etüt merkezlerinin adı sosyal etkinlik merkezi oluyor. İşlevi değiÅ?

9.02.2017 20:10:00 0
Etüt Merkezlerinin Adı ve İşlevi Değişecek

Türkiye’de Fetullah Gülen cemaati ile iktidar arasındaki gerilimin mihenk taşlarından biri olan dershanelerin kapatılması süreci sonrası dershanelerin kapatılması nedeniyle boşalanboşluğun kapatılması için kurulan etüt merkezleri yine kabuk değiştiriyor. Sosyal etkinlik merkezi adını alacak merkezlerdeki değişim, adla sınırlı kalmayacak. Öte yandan KHK kapsamındaki bu değişim beraberinde, “Etüt merkezlerine de FETÖ mü sızdı?” sorusunu beraberinde getirdi. Yeni hamlenin olası sızmalara karşı olduğu sanılırken eğitim sisteminde yapbozun devam ettiğine dair yaklaşım getirenler de oldu.

 

ETÜT MERKEZLERİ NE ZAMAN KAPATILACAK?

 

Dönüşüm programı kapsamına alınan öğrenci etüt merkezli hariç, faaliyette olan öğrenci etüt merkezleri 1 Temmuz 2017 tarihine kadar açık kalacak. En geç 29 Temmuz 2017 tarihine kadar kanunda yer alan özel eğitim kurumlarında bulunması gereken şartlara sahip olmayan ve kurum açma izni düzenlemeyen öğrenci etüt merkezleri hakkında kapatılma işlemi uygulanacak.

 

SOSYAL ETKİNLİK MERKEZLERİ GELİYOR

 

KHK'da öğrenci etüt merkezlerinin yerine gelen sosyal etkinlik merkezi de "İl millî eğitim müdürlükleri ile belediyeler arasında yapılan ve Bakanlıkça onaylanan ortak işbirliği protokolleri çerçevesinde, Bakanlığın verdiği işyeri açma ve çalışma ruhsatı ile belediyelerce açılan ve işletilen, ilköğretim ve/veya ortaöğretim öğrencilerinin ödev ve projelerine ilişkin araştırmalar yaptığı, öğrencilerin ilgi, istek ve yetenekleri doğrultusunda sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerin yürütüldüğü özel öğretim kurumlarını" olarak tanımlandı.

 

Haber / Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10