Bu Ramazan 11 İftar Festival Tadında Açılacak

Çerkezköy'de düzenlenmesine bir süre önce karar verilen Yöresel Ürünler Festivali'nin tarihi 1 – 11 Haziran olarak belirlendi. Çerkezköylüler 11 iftarı festival tadında, her yöreden lezzetle

Çerkezköy 10.02.2017 19:43:00 0
Bu Ramazan 11 İftar Festival Tadında Açılacak

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın Çerkezköy’de Yöresel Ürünler Festivali yapılması amacıyla 9 Ocak 2017’de Çerkezköy’deki hemşehri dernekleri ile bir araya gelmesinin ardından oluşturulan Hemşehri Dernekleri Festival Komisyonu, Çerkezköy Samsunlular Derneği’nde ikinci toplantısını gerçekleştirerek, festival tarihini belirledi. Festival Ramazan ayına denk gelecek şekilde, 1 – 11 Haziran günleri arasında gerçekleşecek.

 

ÇOK AMAÇLI BİR FESTİVAL

 

Çerkezköy’ü yaşayan bir cazibe merkezi haline getirmek, hemşehri derneklerinin birbirleri ve vatandaşla olan iletişimlerini güçlendirmek, kozmopolit bir yer olan Çerkezköy’de Çerkezköylüler’in farklı kültürleri tanımasını ve kaynaşmasını sağlamak, birlik ve beraberlik duygularının pekişmesine katkı sunmak amacıyla düzenlenecek festivalin ikinci eşgüdüm toplantısında festival tarihi ve programı masaya yatırıldı.

 

ÜMİT ZENGİN’İN ÖNCÜLÜĞÜNDE

 

Çerkezköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ümit Zengin’in öncülüğündeki toplantıya festival komite üyeleri; Tekirdağ Gümüşhaneliler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hasan Hatipoğlu, Çerkezköy Samsunlular Derneği Başkanı Enver Bayram, Çerkezköy Erzurumlular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği BaşkanıNurettin Akın, Çerkezköy Genç Erzurumlular Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı İlyas Akın, Çerkezköy Malatyalılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Keleş ile  Çerkezköy’e Gönül Verenler Derneği’ni temsilen İsmail Doğaroğlukatıldı.

 

HER DERNEĞE BİR STAND

 

Birlik ve beraberlik temasına vurgu yapılan festivalin, bu amacı doğrultusunda Ramazan ayı içerisinde yapılmasında hem fikir olan komisyon üyeleri etkinlik tarihi olarak da 1-11 Haziran 2017 günlerini belirledi.Etkinlikte her derneğe yöresel ürünlerini tanıtabileceği bir stand alanı verilmesi kararı alınırken, etkinlik süresince de her derneğin belirlenecek bir tarihte kendi yöresini tanıtması amacıyla slayt gösterimi, yöresel halkoyunları ve benzeri etkinlikleri yapabilme fırsatı verilmesi öngörüldü.

 

BİLGİ ALABİLİRLER

 

Konu hakkında detaylı bilgi almak ve festivalde yer almak isteyen hemşehri derneklerinin festival komisyonu üyeleri ve/veya Çerkezköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile irtibata geçmeleri istendi.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10