İMECE Kültürü Kentleşmeye Direniyor

Çerkezköy Belediyesi'nce açılan El Ele Butik ihtiyaç fazlası kıyafet ve oyuncakları ihtiyaç sahipleriyle buluşturuyor. Kentleşme tüm kültürleri yutarken İMECE direniyor.

Çerkezköy 10.02.2017 19:45:00 0
İMECE Kültürü Kentleşmeye Direniyor

Çerkezköy Belediyesi’nin ‘’Bugün Bir İyilik Yapmaya Var mısınız?’’ sloganı ile Kızılpınar Kültür Merkezi’nde hizmete açtığı sosyal yardım mağazası ‘’Çerkezköy Belediyesi El Ele Butik’’te Çerkezköylüler’in kullanmadığı kıyafet ve oyuncaklar ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. Çerkezköy Belediyesi’nin kısa bir süre önce ‘’Bugün bir iyilik yapmaya var mısın?’’ sloganı ile başlattığı proje kapsamında çocuklar için ikinci el oyuncaklar, ihtiyaç sahibi vatandaşlar için ikinci el kıyafetler toplanarak sosyal yardım mağazasında yeni sahipleri ile buluşturuluyor. Ayrıca Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın girişimleri ile yeni kıyafet ve oyuncaklar da ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor.

 

ÜÇ AYRI MERKEZDE TOPLANIP DAĞITILIYOR

 

El Ele Butik’e ikinci el kıyafet ile oyuncak bağışı yapmak isteyen vatandaşlar Prof.Dr.Türkan Saylan Eğitim ve Kültür Sanat Merkezi, Çerkezköy Belediyesi Danışma Birimi ve Kızılpınar Mahallesi’ndeki kültür merkezine başvuruda bulunup eşyalarını teslim edebilirler. Yetkililer tarafından yapılan açıklamada bağışçıların kıyafetlerini temiz ve ütülü teslim etmesi isteğinde bulunuldu. İhtiyaç sahipleri vatandaşlar ile çocuklar ise kıyafet ve oyuncakları her zaman alıp kullanabilecek.

 

İMECE KÜLTÜRÜ YAŞIYOR

 

Çerkezköy’de gerek sanayileşmenin getirdiği göç, gerekse Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi statüsü ile artış gösteren kent disiplini, betonarme konutlar ile yok olan komşuluk ilişkileri ve diğer kentleşme olumsuzluklarına karşın El Ele Butik önemli bir Anadolu kültürü olan İMECE’yi ayakta tutuyor. Genellikle kırsalda ve köylerde çok sayıda kişinin sırasıyla birbirlerinin tarlasını işlemesi, birbirlerinin binalarını dikmesi olarak adlandırılan İMECE, kentlerde yaşama tutunmanın ve hayatı sürdürmenin işbirliği olarak kabuk değiştirse de ruhen varlığını koruyor.

 

Haber / Pınar SANCAR


0282 726 91 91
0282 747 65 10