Ya Şimdi Ya Hiçbir Zaman!

Atatürk İlkokulu'nda öğrencilerin bir kısmının FETÖ'den alınıp Milli Eğitim'e verilen eski dershane binasına tahliyesine veliler tepkiliydi. Kaymakam Abban istişare toplantısında, "T

Çerkezköy 10.02.2017 19:51:00 0
Ya Şimdi Ya Hiçbir Zaman!

Atatürk İlkokulu'nun bir kısmının FETÖ'nün elinden alınarak Milli Eğitim Bakanlığı'na devredilen binaya nakline birçok veli tepki göstermişti. Dün saat 10.30'da Türk Tekstil Vakfı'nda mülki amirler, öğretmenler ve velilerin katıldığı bir istişare toplantısı yapıldı. Karşılıklı sözlü münakaşaların yaşandığı toplantıda veliler okulun bir kısmının taşınması fikrine tepki göstermeye devam etti. Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban hayli tartışmalı geçen toplantının bitiminde istişare için bir araya geldiklerini, toplantıya gösterilen ilgiden memnun olduğunu belirtti. Abban, “Eğer taşınma işlemleri şimdi gerçekleşmezse bu bina başka bir okula tahsis edilir” dedi.

 

VELİLER TEPKİLİYDİ

 

Okulda 1, 2, 3 ve 4’ncü sınıflardan bazı şubelerin dershaneden devşirme yeni binaya tahliyesine velilerin tepki göstermesi üzerine bir çıkar yol arayan Çerkezköy İlçe Kaymakamlığı, mülki amirler, idareciler, öğretmenler ve velilerin katılacağı bir istişare toplantısı yapmaya karar vermişti. Dün gerçekleştirilen istişare toplantısına AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan, Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Çerkezköy Belediyesi Başkanı Vahap Akay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, şube amirleri, okul idarecileri, veliler ve servisçiler katıldı.

 

TAŞINMA İŞLEMİ ÖTELENSİN

 

Toplantıda kaygılarını dile getiren velilere ısrarla sadece bir istişare yaptıklarını dile getiren Kaymakam Abban, sözü velilere bıraktı. Abban zaman zaman sükûneti sağlamakta güçlük çekti. Şenol Aru isimli eski öğretmen, yedi katlı binada eğitimin verilemeyeceğini, öğrencilerin spor ve kültürel aktivitede bulunabilecekleri geniş bir alan bulamayacakları için enerjilerini boşaltamayacağını dile getirdi. Derslik açığı olduğu için bazı şeylerin görmezden gelinebileceğini fakat nakil işlemlerinin mayıs ayının üçüncü haftasına bırakılması gerektiğini savundu.

 

DOĞAN İLE VELİLER TARTIŞTI

 

Zaman zaman AK Parti Milletvekili Ayşe Doğan ile veliler arasında tartışma yaşandı. Bir veli Doğan'a ''Sizin çocuğunuz nerede okuyor?'' sorusunu yöneltti. Doğan,“Çorlu'da özel bir kolejde”diye yanıtladı.Toplantıdabazı veliler de nakil işleminin gerçekleşmemesi üzerine net ifadeler kullandı. "Siyaset yapmak için buraya gelmedik" diyen Doğan ileveliler arasında sözlü tartışma yaşandı.

 

TAŞINMA İŞLEMİNİ ÖTELEYEBİLİRİZ

 

Kaymakam Abban'ın ricası üzerine toplantıya katılan Belediye Başkanı Vahap Akay, velilerin görüşlerini dinledikten sonra bir takım açıklamalarda bulundu. Akay, "Burada sadece bir istişare toplantısı yapılıyor. Bu hafta nakil işlemlerinin alelacele yapılması söz konusu dahi değildir. Tereddütleriniz var, taşınma işlemlerini öteleyebiliriz. Fiziki olanaklar olarak alanın durumu belli, öğrencilerin enerjilerini atabilecekleri olanaklara pek de elverişli olduğu söylenemez. Burası İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne tahsis edildi, eğitim amacıyla kullanılacak bir binamız oldu. Oldubittiye getirmek gibi bir şey söz konusu olamaz" dedi.

 

İKAMETGAHA GÖRE ÖĞRENCİ KAYDI YAPILSIN

 

Bazı veliler Atatürk İlkokulu'na Veliköy, Kızılpınar gibi uzak mahallelerden öğrenci geldiğini ifade ederek, ikametgâha bakılarak öğrencilerin nakillerinin yapılmasını ve bu mahallelerden okula öğrenci kaydı yapılmamasını talep etti. Velilerin bir diğer kısmı ise ilkokul öğrencilerinin bir başka binaya taşınacakları için psikolojilerinin bozulabileceğini ve rahatlıkla hareket edebilecekleri bir alanın bulunmadığını dile getirdiler.

 

SERVİSÇİ ESNAFI DA TEDİRGİN

 

Servisçilerin de yer aldığı toplantıda servisçiler karşılaşabilecekleri sorunları masaya yatırdılar. Güzergah ve okul giriş çıkış saatlerinde değişiklik yapılacağı için servisçi esnafının zorluk yaşayacağını ve araç park etmek için müsait yer olmadığını ifade eden servisçi esnafı, nakil işlemlerinin gerçekleşmesi halinde mağdur olacaklarını ifade etti.

 

YENİ OKULLAR YAPILMAZSA SINIF MEVCUDU 80'İ GEÇECEK

 

İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş ise binanın kendilerine tahsis edilmesinin üzerinden henüz 24 saat dahi geçmeden böyle bir toplantının yapılmasını çok doğru bulduğunu ifade ederek, ilçenin yüksek oranda derslik açığı bulunduğunu ifade ederek, tahsis edilen binanın kesinlikle kullanılması gerektiğini belirtti. BİMER üzerinden şikayet aldığını kaydeden Gümüş, sınıf ve öğretmen bütünlüğünün bozulmayacağını dile getirirken, "Her düzeyden sınıf belirlemesi yapılacak. Kendi çocuğumu da oraya vereceğim. Cep sineması, konferans salonu olan bir bina. Spor yapılabilecek bir alana da sahip" dedi. Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As ile servis saatleri ve güzergahları hakkında görüşerek her türlü kolaylığın sağlanacağına dair söz aldığını ifade eden Gümüş, "Okul ihtiyacımız çok, arsamız yok. Bir okul için ne gerekiyorsa o binada mevcut. Bu nüfus artışıyla yeni okullar yapılmadığı takdirde Atatürk İlkokulu'nda bir sınıfın mevcudu 80'in üzerinde olur" şeklinde konuştu.

 

SINIF MEVCUDU ORTALAMASI DÜŞECEK

 

Atatürk İlkokulu Müdürü Yakup Dönmez, yaptığı konuşmasında Atatürk İlkokulu'na tahsis edilen binanın fiziken yetersiz olduğunu ifade ederek, “İlçe Milli Eğitim Müdürümüz de sizin ve velilerin rızası olmadan o binaya taşınma gibi bir durumun söz konusu olmadığına dair söz verdi. Öğrencilerin kesinlikle bütünlüğü bozulmayacak, şu an için 37 olan sınıf mevcudu bu binaya taşınılması halinde 25'e düşecek" dedi.

 

ÖĞRETMENEVİ OLARAK DA DEĞERLENDİRİLEBİLİR

 

Öte yandan okul olarak değerlendirilmek istenen bina için kamuoyunda sıkça ifade edilen bir diğer fikir ise öğretmenevi oldu. İlçede öğretmenevi olmamasının yanı sıra Çerkezköy'ün en fazla göç alan ilçeler arasında yer alması ve eğitim kampüsü projesinin tamamlanması ile yüzlerce öğretmenin ilçeye yerleşeceği düşünülürken, her alanda gelişme gösteren Çerkezköy'e öğretmenevi gerektiği düşünülüyor. Yedi katlı binanın bir kısmı etüt merkezi bir kısmı ise öğretmenevi olarak kullanılabilir düşüncesi kamuoyunda yer alan bir diğer fikir...

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10