Kuyumcularda ''14 Şubat'' beklentisi

Çerkezköylü Kuyumcular 14 Şubat Sevgililer Günü nedeniyle kolye, tektaş yüzük ve küpe çeşitlerinin çok talep gördüğünü ancak önceki yıllara göre bu yıl 14 Şubat Sevgililer Günüâ?

Çerkezköy 12.02.2017 20:28:00 0
Kuyumcularda

ÖNCELİKLİ OLAN TEK TAŞ YÜZÜK 

 

Altıntaş Kuyumculuk Çerkezköy Mazağa Müdürü Muzaffer Seyhan,14 Şubat Sevgililer Günü hediyeleri ile ilgili olarak, ‘’Her yıl olduğu gibi bu yıl da 14 Şubat Sevgililer Günü’nde en çok talep gören  düşük gramajlı kolyeler ile tektaş yüzükler ve küpelerdir. Ancak önceki yıllara göre bu yıl 14 Şubat Sevgililer Günü oldukça sönük geçiyor. Sönük geçmesinin başlıca nedeni dolar fiyatlarının artmasıyla birlikte altın fiyatlarındaki devamlı yükseliş. Tabi ki herkes bütçesine göre sevdiklerine sürpriz yapmak için hediye almaya özen gösteriyor. Ancak fiyatların önceki yıllara göre yüksek oluşu dolayısıyla alan yok denecek kadar azaldı. Oysa önceki yıllarda 14 Şubat arifesinde sektörümüzde belli bir hareketlilik yaşanıyordu; bu yıl o hareketlilikten eser dahi yok.’’ dedi.

 

14 ŞUBAT BEKLENTİLERİMİZ BU YIL BOŞA ÇIKTI

 

Turkuaz Kuyumculuk Mağaza Satış Temsilcisi Uğur Akça ise sektörün 14 Şubat Sevgililer Günü nedeniyle bu yıl da biraz hareket kazanacak umudunda olduklarını belirterek, ‘’Ancak altındaki devamlı yükseliş karşısında umutlarımız boşa çıktı. Özellikle her yıl Sevgililer Günü’nde, yani 14 Şubat tarihinde satışlarda bir patlama oluyordu bu yıl hiç yok. İnşallah beklentimiz son gün olur diye düşünüyoruz.”  diye konuştu.

 

TEK TAŞ YA DA KOLYE CAZİP

 

14 Şubat Sevgililer Günü’nde en iyi hediyenin her zaman kolye ve tektaş yüzük olduğunu söyleyen  Çerkezköy Kuyumculuk sahibi Saim Turlin ise ‘’Özellikle 14 Şubat Sevgililer Günü’nde her yıl tek taş yüzük ile kolyeye  olan talep daha fazla oluyor. Ancak bu yıl 14 Şubat Sevgililer Günü nedeniyle satışlarda henüz kayda değer bir satışımız yok. Beklentimiz 14 Şubat Sevgililer Günü olan 14 Şubat’ta olabilir diye düşünüyorum. Sürpriz yapacak ya da hediye alacak olanlar 14 Şubat tarihinde belki sevdiklerine tektaş yüzük ya da kolye alarak sevindirebilirler. Önemli olan böyle günlerde insanın sevdiğini hatırlamasıdır.”dedi.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10