Dünyayı Boyamaya Hazırlar

Batik boyamada kendilerine verilen fırsatı en iyi şekilde değerlendiren Çerkezköy Müjgan – Serkan Karagöz Özel Eğitim Uygulama öğrencilerinin batik boyadaki hüneri bir tekstil devinin dikkatini çekti.

Çerkezköy 17.02.2017 20:18:00 0
Dünyayı Boyamaya Hazırlar

Çerkezköye Gönül Verenler Derneği’nin malzeme yardımında bulunduğu öğrenciler eğitimlerini hünerleriyle pekiştirdi. Örnekleri incelemede olan öğrenciler Dünya için batik boyama yapmaya hazırlanıyor.

Türkiye bir fırsatlar ülkesi mi… “Evet galiba öyle” dedirttiler bu okulun öğrencileri…

Müjgan-Serkan Karagöz Özel Eğitim Uygulama Okulu öğrencileri yaptıkları batik çalışma ile birkaç tekstil firmasının dikkatini çekmeyi başardı. Batik çalışmalar hakkında bilgi veren Okul Müdürü Mustafa Sevinç, “Daha önce ÇGVDerneği okulumuza boyalar ve bir miktar tişört temin etmişlerdi. İstanbul’dan bir firma da kısa bir süre önce okulumuza 900 adet tişört hediye etti. Burada engelli öğrencilerimiz batik çalışması yapıyorlar. Bu yaptığımız çalışmalardan hediye ve örnekler sunduk” dedi.

 

OKULDA HER GÜN KURS VERİLİYOR

 

Mayıs ayında Engelliler haftası kapsamında düzenlenecek kermes ile öğrencilerin yaptığı tişörtleri satışa sunacaklarını ifade eden Sevinç, “Bu anlamda bize destek olan ÇGVDerneği ve Bedi Tekstil’e teşekkür ediyoruz.Boyama işlemini üçüncü kademede ki yani lise öğrencilerimiz yapıyor. Ama ortaokuldan öğrencilerimiz de destek oluyorlar. Okulumuzun bir projesi ve öğretmenlerimiz arasında HEM desteğiyle de bir kurs başlattık. Öğretmenlerimiz 15.00-17.00 saatleri arasında bu kursu alıyorlar. Vatandaşlardan da katılım olursa hergün okulumuzda kursumuz gerçekleşiyor” dedi.

 

TEKSTİL FİRMASI İLE GÖRÜŞME İÇERİSİNDEYİZ

 

Çalışmaların ‘Benim rengim benim dünyam’ projesi kapsamında yapıldığını sözlerine ekleyen Mustafa Sevinç, “Büyük bir tekstil firması ile görüşme içindeyiz. Tişörtleri yollayacak bizde boyayarak kendilerine göndereceğiz. Boyalı tişörtler uygun görüldüğü anda büyük tekstil firmasının üç mağazasında bize ait stantlarda satışa sunulacak ve elde edilen gelirde okulumuza bağışlanacak. İlk gönderdiğimiz tişörtlerde olumsuzluk yaşadık.Bizim kullandığımız boya tekstil firmasının kullandığı boyalar gibi Avrupa standartlarında çıkmadı. İkinci bir şans daha verdiler ve boyanızı değiştirip yeniden gönderin dediler. ÇGV Derneği’nin desteğiyle başka bir firmadan yeni bir boya daha bulduk. Yeniden tişörtlerimizi göndereceğiz ve yeniden bakacaklar” diye konuştu.

 

ONAY VERİLİRSE 1250 TİŞÖRT DAHA GELECEK

 

Gönderilecek tişörtlere onay verildiği taktirde büyük tekstil firmasının kendilerine 1250 adet tişört göndereceğini ifade eden Okul Müdürü Sevinç, “Yeni boyalarımız uygun standartlarda çıkarsa tişörtlerimizi göndereceğiz. Tekstil Teknolojileri dersimiz var ve öğrencilerimizbatik çalışmayı bu ders kapsamında yapıyorlar” dedi.

 

YAPTIĞI BİR TİŞÖRTLE DESTEK VERDİ

 

Haber için okula gittiğimizde Çerkezköy Haber Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Faik Onur Kaya da batik boyama sanatı ile bir tişört yaparak kampanyaya destek sağlamış oldu.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10