Karadeniz Sevenler Taner Diş'i Sevdi

Karadeniz Sevenler Derneği'nin ilk kongresinde kurucu başkan Taner Diş oy birliğiyle başkanlığa seçildi. Kongreye Mustafa Topaloğlu ve Davut Güloğlu ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeğeni Ahmet Ya

Çerkezköy 19.02.2017 19:58:00 0
Karadeniz Sevenler Taner Diş

5 ay önce kurulan Karadeniz Sevenler Derneği dün saat 15.00'da düzenledikleri ilk kongre ile yönetim kurulunu belirleyerek yürüttükleri faaliyetleri daha güçlü bir yönetim kadrosuyla yerine getireceklerinin sinyallerini verdi. Dernekler yasası gereği dernek kuruluşundan sonra ilk altı ay içinde yapılması gereken ilk kongre, derneğin onayından 5 ay sonra gerçekleşti. Kurucu Başkan Taner Diş oy birliğiyle yeniden başkan seçilirken kurucu başkan unvanına seçilmiş başkan unvanına da edindi.

 

YENİ YÖNETİM

 

Taner Diş başkanlığında yenilenen yönetim şu isimlerden oluştu: Orhan Çetin, Nilgün Zayimoğlu, Emrah Çalışkan, Cumhur Kökçü, Aydoğan Balık, Kaşif Akbaşoğlu, Serpil Dülgeroğlu, Dilek Akkoyun, Şenol Taşçı, Fehmi Yalap, İslam Bayrak ve Salih Genç.

 

HEDEF 5 BİN ÜYE

 

1000’in üzerinde üyesi ile Çerkezköy'de en çok üyesi bulunan dernekler arasına üstelik beş aylık süreçte giren Karadeniz Sevenler Derneği'nin ülkenin birçok ilinden de üyesi bulunuyor. Karadeniz'i ve kültürünü seven herkese kollarını açan derneğin gerçekleştirilen ilk kongresinin ardından açıklamalarda bulunan Başkan Taner Diş, “Hedefimiz beş bin üyeye ulaşarak ilçemizde yaşayan, Karadeniz'i seven, kültürüne âşık her memleketten insanı kucaklamak ve Karadeniz kültürünü burada yaşatmak. Kongremizde, kurucu yönetim kurulumuzda yer alan isimlerde değişiklikler oldu. Yeni yönetimimiz ile daha güçlü ve başarılı işlere imza atacağız. Kongremize katılan üyelerimize, yeni yönetimimize ve bugün bizi yalnız bırakmayan ünlü sanatçı Davut Güloğlu ve diğer konuklarımıza teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

 

HAMSİ ŞÖLENİ YAPILACAK

 

Düzenlenen kongreye katılan bir diğer isim ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kuzeni Ahmet Yanık oldu. Kongre sonrası yönetim kurulunda görev dağılımı yapılması beklenirken, kadın kollarının daha interaktif görev alması amacıyla dernek binasında kadın kollarına bir bölümün ayrılacağı ve kadınların da dernek içerisinde görev alacakları ifade edildi. Öte yandan Karadeniz Sevenler Derneği'nin bir ay içerisinde hamsi şöleni yapacağı bilgisi aktarıldı.

 

Haber / Pınar SANCAR


0282 726 91 91
0282 747 65 10