Baba Ocağına Gazi Ünvanı İle Döndü

Suriye'nin El Bab bölgesinde DEAŞ militanlarının açtığı havan saldırısı sonucu vücuduna aldığı 18 şarapnel parçası ile yaralanan Yasir Kaplan, Çerkezköy'deki baba evine döndü.

Çerkezköy 19.02.2017 20:17:00 0
Baba Ocağına Gazi Ünvanı İle Döndü

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Suriye'de yürüttüğü operasyon kapsamında geçtiğimiz hafta DEAŞ militanlarının saldırısı sonucu vücuduna aldığı şarapnel parçaları ile yaralanan Tank Uzman Çavuş Yasir Kaplan (30) tedavi gördüğü Kilis Devlet Hastanesi’nden Çerkezköy'de yaşayan ailesinin yanına getirildi.

 

İKİ ASKER ŞEHİT OLMUŞTU

 

Fırat Kalkanı Operasyonu kapsamında Suriye'nin El Bab bölgesinde DEAŞ militanlarının açtığı havan saldırısı sonucu vücuduna aldığı 18 şarapnel parçası ile yaralanan evli ve bir kız çocuğu babası Yasir Kaplan, Kilis'teki tedavisinin ardından ailesinin yanına geldi. Yaralı gazinin Çerkezköy’e geldiğini duyan aile fertleri Kaplan’ın evine akın ederken beş buçuk aydır Suriye'de bulunduğu öğrenilen Kaplan'ın yaralandığı saldırıda sekiz kişi daha yaralanmış ve yaralılardan ikisi şehit olmuştu.

 

BABASINA ARKADAŞI BİLDİRDİ

 

Aralarında Özel Kuvvetler ve Bordo Bereliler’in de bulunduğu 50 kişilik üs bölgesine düzenlenen saldırı sonrası yaralanan Yasir Kaplan’ın ambulansla ilk olarak birliği olan Elbeyli Karakolu’na ardından da Kilis Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığı ifade edildi. Saldırı haberini babası Muhsin Kaplan’a telefonla bildiren yaralı uzman çavuşun, Yasir Kaplan’ın durumunun iyi olduğunu ve başkalarının duymaması gerektiğini ifade ettiği öğrenildi.

 

AİLESİNİN YANINA GETİRİLDİ

 

Yasir Kaplan’ın kardeşi ve arkadaşları üzücü olayı haber alır almaz Kilis Devlet Hastanesi'ne giderek kendisini Çerkezköy'de 35 yıldan bu yana ikamet ettiği ailesinin yanına getirdiler. 5 yıllık uzman çavuş olan Yasir Kaplan ile birlikte hain saldırıda altı uzman çavuşun yaralandığı ve iki uzmanın şehit olduğu öğrenildi. Kaplan’ın Tatvan’daki görevinin ardından Diyarbakır’a tayin olduğu ve şark görevini yürüttüğü esnada da Suriye’ye gönderildiği bilgi edinildi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ 


0282 726 91 91
0282 747 65 10