TESKİ zedeler!

Dün yağan yağmur Bağlık Mahallesi'nde iki ailenin kâbusuna dönüştü. Sokak üzerinde bulunan kanalizasyon hattının geri tepmesiyle Karakurluk ve Ekmekçi ailelerinin evini su bastı. Vatandaş uyarıya r

Çerkezköy 20.02.2017 19:57:00 0
TESKİ zedeler!

Pazar akşam saatlerinde başlayarak devam eden yağmur, iki evin sular altında kalmasına neden oldu. Bağlık Mahallesi Gülsuyu Sokak numara 42/1 ve 42/2 adreslerindeki haneler kanalizasyonların geri tepmesinden dolayı yaklaşık 30 santimetre yüksekliğinde ki suların altında kaldı. Yağışların etkisiz olmasına rağmen kanallar tıkanırken, Durmuş Karakurluk ile Nihat Ekmekçi aileleri sabah sular içinde uyanınca durumu hemen TESKİ ekiplerine haber verdi.

 

AĞZINA KADAR DOLDU

 

İhbarı alan TESKİ ekipleri Gülsuyu Sokak üzerine gelirken, evlerde biriken suları tahliye etmek yerine ilk olarak tıkanan kanalizasyon hatlarını açmaya çalıştı. Sokak üzerinde bulunan kanalizasyon bacası ağzına kadar su ile kaplanırken, evleri sular altında kalan ev sahipleri de kendi çabalarıyla suyu tahliye etmeye çalıştı. Ev sahipleri ellerine geçirdikleri kovalarla biriken suları tahliye etmek istese de hattın geri tepmesinden dolayı evde biriken suyun tahliyesi de zor oldu.

 

GÖREVE DAVET ETTİLER

 

Ev sahipleri kanalizasyonlardaki geri tepmeden dolayı daha önce TESKİ’ye dilekçe vermelerine rağmen herhangi bir işlem yapılmadığını belirtirken, yetkilileri göreve davet ettiler. Sabah 09.00 sularında iki adres de sular altında kalırken, ekipler evlerde biriken suları boşaltıp vatandaşın mağduriyetini gidermek adına tek bir kanalizasyon bacasında uzun süre uğraş vererek tıkanıklığı gidermeye çalıştı. Su baskınına tepki gösteren ev sahipleri saatlerce kendi imkânlarıyla evi basan suyu dışarı boşaltmaya çalıştılar.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10