Diş Kirası İle Uğurladı

Kapaklı'nın çiçeği burnunda Kaymakamı Mehmet Yüzer ilk etkinliğinde, "Protokol ötesi" diye tanımladığı şehit ailelerini ağırladı. Yemek sonrası bir Osmanlı geleneği olan diş

Kapaklı 21.02.2017 22:33:00 0
Diş Kirası İle Uğurladı

Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer, gaziler ve şehit aileleri ile tanışma yemeğinde bir araya geldi. Önceki akşam Şanlıurfa Şehzade Restaurant’ta düzenlenen tanışma yemeğine İlçe Kaymakamı Mehmet Yüzer’in yanı sıra Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, İlçe Jandarma Komutanı Tekin Oruç, İlçe Emniyet Müdürü Sahir Uzun, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin, İlçe Müftü Vekili İslam Özçiftçi, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan, kurum amirleri, muhtarlar ve şehit aileleri katıldı.

 

“PROTOKOL ÖTESİSİNİZ’

 

Tanışma yemeğinde şehitlerin ruhu için Kur’an-ı Kerim okutulurken, İlçe Müftü Vekili İslam Özçiftçi eşliğinde hep birlikte dualar edildi. İlçedeki görevine 09 Ocak 2017 günü başlayan Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer şehit ailelerine verdiği yemeğin ilçede düzenlediği ilk programı olduğunu kaydetti. Yüzer, “Siz şehit ailelerimiz ve gazilerimiz bizim için ilk öncelikte olanlarsınız. Bu akşam her masada bir protokol üyesi sizlerin arasına dağılmış durumdadır. Sizler bizim için protokolün üstündesiniz ve protokol ötesisiniz. Hangi konuda olursa olsun bir talebiniz varsa bizlerle paylaşılmasını istiyoruz. Gücümüz yeterse yaparız, yetmezse üst makamlara iletiriz ama muhakkak ilgilenilecektir” dedi.

 

BİR OSMANLI GELENEĞİ

 

Yüzer “ Bir gazimiz, bir şehit ailemizin talebi ile ilgilenilmemesi mümkün değildir. Osmanlı döneminde Ramazan ayında iftar veren hali vakti yerinde insanlar misafirlerine diş kirası verirlermiş. Bizde her şehit ailemize ve gazilerimize çıkışta bir diş kirası ödeyeceğiz. Belki sizin fedakârlıklarınızla karşılaştırdığımızda hiç hükmünde. Ama vakıf ama devletin diğer imkânlarıyla birlikte sizi desteklemeye devam edeceğiz. Ne zaman işiniz devlete, bizlere düşerse sizlere kapımız her zaman açık. Allah sizleri her zaman sağ ve salim etsin, her zaman yanınızdayız. Sağ olun var olun” diye konuştu.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10