El mi Yaman. Bey mi Yaman

Çerkezköy'de halka rağmen kurulması için Bakanlar Kurulu'nun acil kamulaştırma kararının Resmi Gazete'de yayınlanması Vahap Akay'ı yıldırmadı. Akay ilgili alanda termik santrale pla

Çerkezköy 22.02.2017 21:19:00 0
El mi Yaman. Bey mi Yaman

Çerkezköy’de halkın tepkisine karşın termik santrali kurulması için Bakanlar Kurulu’nda alınan kararın Resmi Gazete’de yayınlanmasıyla tepkiler gelmeye başladı.  Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Resmi Gazete’de yayınlanan kararda “acil” ibaresinin de yer aldığını hatırlatıp,  “Bu işe karşı olduğumuzu her zaman söyledik. Mücadelesi hukuk çerçevesinde sonuna kadar devam ettireceğiz. Yayımlanan kararda bir şey yok. Alanla ilgili kamulaştırma ihtiyacı var ve hemen acele olarak o bölgeyi kamulaştırıyorlar” dedi. Akay şöyle devam etti:

 

MÜCADELEYE DEVAM

 

“Karar Resmi Gazete de yayımlanır yayımlanmaz avukatımız yazıyı bize gönderdi. Söylenecek bir şey yok. Bu işi alelacele Çevre Bakanlığı’nda ki planla askıya asıp hemen devreye sokma planlarının ardından şimdi de hemen acele kamulaştırma kararı alınması çok saçma. Plandaki askı süreçleriyle alakalı olarak da hukuk mücadelemiz sürecek. Adamlar hızlı bir şekilde devam etseler de bizler de mücadelemize devam edeceğiz.

 

15 GÜN NE ÇEKTİK. BİZ BİLİRİZ!

 

Alankamulaşsadahi bu alanın termik santral alanı olmasına planda itiraz etmiştik. Bundan sonra da itirazlarımız devam edecek. ÇED raporu süreci yine itiraz edeceğiz. Planlarda askıdan indikten sonra, kamulaştırmayı da bitirdikleri gibi termik santrali oturtmak yönünde bir niyet olduğu için devam ediyorlar. Planların işlenmesine itiraz ediyoruz. Hukuk,‘Planlara işleyemez’ dediği anda buraya termik santral yapamazlar. Direnç göstereceğiz. İnsanların bu meseleye sahip çıkması lazım. Çerkezköy’de bir koku yaşadık ve 15 günden beri sağlığımızı nasıl etkilediğini görüyoruz.”

 

ALINAN KARAR

 

Ambardere mevkiine regülatör yerine termik santral yapılacağı vatandaşların kabusu haline gelirken termik santralin kurulması için kamulaştırma kararı, Bakanlar Kurulu’nun 23 Ocak 2017 tarihli toplantısında karara bağlandı. Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı’nın talebi kabul edildi. İlgili karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Karar özetle şöyle: “İstanbul İli Silivri ilçesi ile Tekirdağ İli, Çerkezköy ilçesi sınırları içerisinde bulunan, ekli krokide sınır ve koordinatları belirlenen sahaya isabet eden taşınmazların Elektrik Üretim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü uhdesindeki… ruhsat numaralı maden sahalarında üretilecek olan kömürün değerlendirilmesi kapsamında yapımı planlanan termik santralin inşası amacıyla, anılan genel müdürlük tarafından acilen kamulaştırılması kararlaştırılmıştır.” 

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10