Tren derdi milleti gerdi

"Yolcu yok" diye iptal edilen, 7 bin imzalı dilekçe sonrası, "1 Mart'ta gelecek" denen Uzunköprü – Çerkezköy / Halkalı tren hattından henüz istasyonların haberi yok!

Çerkezköy 24.02.2017 20:33:00 0
Tren derdi milleti gerdi

Geçtiğimiz yıl şubat ayında yolcu sayısının az olmasından dolayı seferden kaldırılan Halkalı-Uzunköprü hattının yeniden açılması için Uzunköprü Belediyesi ile Kent Konseyi'nin ortak çalışması neticesinde toplanan 7 bin imza Uzunköprü Kaymakamlığı'na iletilmişti. Daha önce 1 Mart'ta söz konusu hattın açılacağı yönünde bilgilendirilmede bulunulmasına rağmen henüz yayımlanmış resmi bir bildiri bulunmaması kafalarda soru işareti uyandırdı.

 

BAŞKAN İŞBİLEN MÜJDE VERMİŞTİ

 

Uzunköprülüler’in tren talebi üzerine harekete geçen TCDD İstanbul 1. Bölge Müdürlüğü tren seferlerin yeniden başlatılması için TCDD Genel Müdürlüğü’ne yeni bir teklif sunmuştu. İlgili teklifin TCDD Taşımacılık A.Ş tarafından değerlendirildiği ve Kapıkule-Halkalı hattında karşılıklı olmak üzere iki trenin yeniden seferlerine başlayacağı bilgisine ulaşıldı. Tren seferlerinin sabah 07.00 ile akşam 18.00 olarak faaliyete geçeceği ifade edildi. Konu üzerine açıklama yapan Uzunköprü Belediye Başkanı Enis İşbilen, "Uzunköprü Belediyesi olarak tren seferlerinin yeniden başlaması için elimizden geleni yaptık. Halkımızın isteği de karşılıksız kalmadı. Bu konuda Uzunköprü halkına teşekkür ediyoruz. Tren seferlerimiz 1 Mart'ta başlayacaktır” ifadelerini kullanmıştı.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10