Üç Ton Yetmez Seneye Beş Ton

Üç ton hamsinin tüketildiği Kapaklı Ordulular Derneği'nde Başkan Murat Soytürk aşka geldi. Seneye beşincisi tekrarlanacak geleneksel hamsi şöleninde tüketilecek hamsi rekoltesini beş ton olarak açıkla

Kapaklı 27.02.2017 20:47:00 0
Üç Ton Yetmez Seneye Beş Ton

Kapaklı Ordulular Derneği’nin bu yıl dördüncü kez düzenlediği geleneksel hamsi şöleni, Vatan Caddesi üzerindeki dernek lokalinde yapıldı. Şölene Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, siyasi parti temsilcileri, çok sayıda davetli ile yaklaşık üç bin kişi katıldı.

 

BİRLİK, BERABERLİK, KARDEŞLİK

 

Kapaklı Ordulular Derneği Başkanı Murat Soytürk kendilerini mutlu günlerinde yalnız bırakmayan tüm konuklarına teşekkür ederek başladığı konuşmasında, “Önceki yıllarda olduğu gibi bugün tekrarladığımız şölenimizin de renkli geçmesi için gereken çalışmayı yaptık. Şölenimiz aynı zamanda birlik ve beraberliğimizin pekişmesi ve kardeşliğimizin daha da kuvvetlenmesi için önemlidir” dedi.

 

EN AKTİF DERNEĞİZ

 

Kapaklı’daki en aktif dernek olduklarını öne süren Soytürk, “Şölenimiz geleneksel olarak her yıl devam edecek. Bu yıl üç ton hamsi dağıttık.Seneye beş ton hamsi dağıtmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

 

DEVAM EDECEĞİZ

 

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Ordulu hemşerileri ile bir arada olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, “Bizler her zaman birlik ve beraberlik içinde Kapaklımızın daha iyi yerlere gelmesi için çalışıyoruz ve çalışmaya da devam edeceğiz” dedi. Şölende katkısı olanlara teşekkür etti.

 

RENK KATIYOR

 

Kaymakam Mehmet Yüzer’de, “İlçemizde böylesine güzel bir şölenin düzenlenmesi ilçemizin sosyal yaşamına renk katmaktadır. Aynı zamanda 81 ilden gelen vatandaşlarımızınilçemizde birlik ve beraberlik içinde kardeşçe yaşamalarına da katkı sağlayan, büyük önem taşıyan bir şenliktir ”dedi. Yüzer de şenliği düzenleyenleri tebrik etti.

 

3 TON HAMSİ DAĞITILDI

 

Konuşmaların ardından şölene katılanlara dernek önünde kurulan ızgarada,mangal ateşinde pişirilen hamsiler ekmek arası yapılarak meşrubatla birlikte vatandaşlara ikram edildi.

 

HORONSUZ OLMAZ

 

Kapaklı’nın en kalabalık üçüncü hemşeri nüfusuna sahip  olan Ordulular’ın dernekleri marifeti ile düzenlediği4. Hamsi Şöleni’nde Ordulu yerel sanatcılar sahne aldı. Aydın Beyoğlu, Ömer Eceli, Kenan Börekçi ve Melek Kamer birbirinden güzel şarkıları seslendirerek büyük alkış aldılar.Ses sanatçılarının ardından yine canlı müzik eşliğinde Karadeniz oyun havaları ve horonları ile katılımcılar bol bol horon tepti.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10